manga_preview
Boruto TBV 07

MANGA-TÝM: EDITOR (přihláška)

mise
Naeditovat námi vybrané stránky mangy

V našem manga týmu se vyskytla prázdná místa, která přímo volají po obsazení. Vyhlašuji misi pro nábor nových editorů do našich řad.

Úkol:

Naeditovat ve vámi zvoleném programu 6 námi vybraných stránek. (Balíček se stranami a překladem ke stažení ZDE.)

Ve složce, kterou si stáhnete, bude kromě překladu a vyčištěných stran také anglická verze, tu můžete použít jako vzor, když si nebudete vědět rady, co máte kam dát.

Poznámka: NA MISI SE PŘIHLÁSÍ POUZE A JEDINĚ TI, KTEŘÍ SE CHTĚJÍ STÁT ČLENY MANGA-TÝMU!!!

Více o pozici editor a o editování:

Jako členy Manga-týmu vás čeká spolupráce na manze Boruto, Samurai 8 a Město beze mne.
Práce editorů může začít vždy, jakmile skončí práce překladatelů a čističů na jednotlivých stránkách.

Co že je to vlastně editace? Označujeme tím činnost, kterou můžete znát ze západních komiksů jako „lettering“. V praxi jde jednoduše o to nacpat přeložený text do bublin a mimo ně. Zní to možná snadně, ale vězte, že je to práce pomalejší a s velkým důrazem na detail.

Členové Manga-týmu mají jasně definováno kde jaký font použít, v rámci mise si vyberte a použijte fonty dle vlastního uvážení.

Program v jakém to budete dělat je na vás, většina členů však používá Photoshop (pokud nemáte, můžete zkusit program MEDI BANG PAINT, který je zadarmo). Hotové obrázky se ukládají jako png.

V jakých formách se text v manze vyskytuje?

  1. Normální obyčejné bubliny: text se zde zarovná na střed a velikost se přizpůsobí bublině, text by v ní totiž neměl být ani moc malý, ani moc velký. Pokud editor dostane od překladatele sáhodlouhý text, přičemž ona bublina je menší velikosti, může editor mlátit hlavou o zeď a pěstí do stolu, ale to je tak vše = bubliny kvůli textu nepřekreslujeme a texty nepřepisujeme. Dále dáváme pozor na řádkování, nemělo by se stát, že háček nad písmenem z řádku 2 bude zasahovat do písmen v řádku 1. V textu také nenecháváme samostatné spojky a předložky na konci řádku.

  2. Myšlenky, vzpomínky: texty vyskytující se mimo bubliny (tedy, většinou). Píšeme je kurzívou opět zarovnané za střed a opět pozor na řádkování. Pokud je text přes obrázek nebo na jiném než bílém pozadí, text podbarvíme bílou barvou. Pozor, na první a poslední straně se většinou vyskytuje i text vypravěče a toho kurzívou nepíšeme.

  3. SFX: takovéto ばちちち mají za úkol přeložit překladatelé. Editujeme tak, že překlad umístíme na nějaké vhodné místo a ve vhodné velikosti přes japonské znaky a podbarvíme ho. Lze střídat černý i bílý text. SFX jsou občas hodně veliké (přes půl strany), překlad děláme podstatně menší.

  4. Techniky: na názvy technik použijeme vhodný (krutěhustopřísně vypadající Evil) font, text podbarvíme a v tomto případě klidně zvětšíme.

  5. Poznámky: píšeme bez kurzívy mimo okna a s *.

Kam to poslat:

Až to budete mít hotové, složku se svými 6 výtvory ZABALTE DO ZIPU (nebo RARU), zip POJMENUJTE SVOU PŘEZDÍVKOU a pošlete nám ho na e-mail: nabor.konoha@seznam.cz, do předmětu napište Editor + svou přezdívku.
(Uvedený e-mail není oficiální e-mail Konohy a slouží čistě pro tento nábor = nepište tam žádné dotazy, nebude na ně odpovězeno, pokud máte dotaz, tak se ptejte zde v komentářích.)

Podmínky pro uznání mise:

Naeditovat všechny stránky, použít k tomu veškerý text a dát ho na správné místo, zabalit hotové stránky do zipu/raru a poslat nám ho. (PS: dodržujte pracovní postupy popsané výše.)

Závěrem:

Těšíme se na Vás všechny, kteří se rozhodnete přidat k nám a udělat něco hezkého pro naši komunitu s dobrým pocitem na srdíčku Z lásky

Datum ukončení mise: 
24.11. 10:00
Odměna za misi: 

Body za splněnou misi + splněním mise se automaticky účastníte náboru do manga-týmu.

Info a pravidla: 
Pravidla misí, jejich seznam a další info zde: KONOHA MISE.
Pro mise je třeba být přihlášen.
Nindžové na této misi: 

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Ivanitko
Vložil Ivanitko, Ne, 2019-11-24 20:35 | Ninja už: 4186 dní, Příspěvků: 2117 | Autor je: Editor všeho, Manga tým, Tatér prokletých pečetí

Všem přihlášeným, kteří odevzdali naeditované strany děkuji. Chvíli prosím vydržte, domluvíme se v manga-domku, které z vás přijmeme a hned vám dáme vědět Eye-wink

Obrázek uživatele Jamaschita Matsuo
Vložil Jamaschita Matsuo, Po, 2019-11-18 20:23 | Ninja už: 1690 dní, Příspěvků: 6 | Autor je: Manga tým, Konohamarova chůva

Kuk,
tak jsem to zkusila,
poslala jsem to ale na meil: nabor.konoha@seznam.cz, ten který tam je mi nefungoval... Doufám, že to nevadí...Stydím, stydím, stydím!

Obrázek uživatele Ivanitko
Vložil Ivanitko, St, 2019-11-20 19:59 | Ninja už: 4186 dní, Příspěvků: 2117 | Autor je: Editor všeho, Manga tým, Tatér prokletých pečetí

To byl takový malý chyták Angel Gomene