manga_preview
Boruto TBV 07

Kawazu Kumite

Český název: 
Žabí boj
Název ve znacích: 
蛙組手­
Typ (úroveň): 
úroveň C
Kdo ho používá: 
Jiraiya, Namikaze Minato, Uzumaki Naruto, Fukasaku, Shima
První objevení: 
Anime - Naruto Shippuuden 156, Manga - Naruto 420, str. 3
Popis: 

Žabí boj je bojový styl používaný osobami, kteří zvládli Sennin mód a prošli tréninkem na hoře Myouboku. Senjutsu chakra používaná během Sennin módu v mnoha ohledech nabudí tělo: zvýší se uživatelova rychlost, jeho reflexy, síla, výdrž a odolnost. To poustevníkům umožňuje dosáhnout neuvěřitelných výkonů včetně překonání velkých vzdáleností, rozbití ostrých předmětů pouhým úderem dlaní, nebo například zvednutí předmětů, které jsou několikrát větší (a těžší) než oni sami.

Při používání Žabího boje obklopí přírodní energie, využívaná k vytvoření senjutsu chakry, tělo uživatele. Tento "energický obal" (či aura) slouží jako pomyslné prodloužení těla neviditelné pro všechny, kdo nepodstoupil trénink senjutsu, nepomůže ani Rinnegan. Uživatel ho může využít k prodloužení vzdálenosti dosahu útoku nebo k zesílení fyzických útoků. Údery, které by normálně minuly, můžou protivníka trefit. Pouhý jeden úder může mít dostatek síly k naprostému odrovnání protivníka – silou to připomíná Tsunadiny útoky.

Jelikož se uživateli zvýší rychlost, zesílí reflexy a citlivěji vnímá chakru, v kombinaci s obratnými pohyby Žabího boje se může na poslední chvíli vyhnout útoku.

Obrázek: 
Frog_Kata_1.png
Frog_Kata_2.png

Kategorie: