Vývar:
Kuřecí kostra s krkem a zbytky masa
Cibule
Mrkev
Celer
Zázvor
Česnek
Nové koření
(Nevím, kolik čeho bylo, nevážila jsem to.)
Všechny suroviny jsem prostě hodila do vody a vařila cca tři hodiny. Cibuli a zeleninu jsem pak vytáhla a snědla
, česnek, zázvor a koření jenom vylovila. Z kostry jsem obrala maso a vrátila do vývaru (byly to jen takové cafourky, takže na fotce nevypadají tak dobře, jako když někdo použil kuřecí prsa).
Nudle:
100 g hladké pšeničné mouky
50 ml vody
kávová lžička Na2CO3 (vysvětlím)
Tip na nudle jsem našla na serveru Cuketka.cz, kde doporučují prací sodu jako náhražku zásadité soli „kansui“ používané v Japonsku. Zásaditá sůl se do těsta přidává proto, že reaguje s lepkem v pšenici a díky tomu jsou nudle pevnější. Prací sodu (Na2CO3) jsem vyrobila z jedlé sody (NaHCO3) zahřátím v troubě. Pak jsem všechny tři suroviny smíchala a hnětla a hnětla a hnětla
Nudle jsem vyráběla až druhý den, přes noc jsem nechala těsto odležet v igelitovém pytlíku v ledničce. Při vytahování se těsto nakonec vždycky někde přetrhlo, proto jsem ho vší silou rozválela a nakrájela rádélkem.
Bohužel těsta bylo málo. Původně jsem totiž plánovala jen zeleninový vývar v menším množství. Nebudu rozebírat, jak došlo ke změně, ale zkrátka chci říct, že kdybyste dělali vývar z celé kuřecí kostry, nadělejte nudle ze dvaceti deka mouky.
Zelenina:
Mrkev
Paprika (tu koupila mamka někdy v březnu, nevím proč, ale bylo záhodno ji spotřebovat)
Škrob
Sojová omáčka
Na zeleninu jsem použila postup, jakým mamka upravuje maso na „čínu“. Nakrájené kousky jsem obalila ve škrobu, orestovala na pánvi a zalila sojovou omáčkou. Škrob se sojovkou vytvoří na zelenině takový dobrý povlak.
Závěr:
Další zázvor
Další česnek 
Sůl
Pasta miso
Vařené vejce
Medvědí česnek
Vývar mi přišel málo kořeněný, proto jsem přidala ještě trochu česneku a zázvoru a lehce jsem ho osolila. Do talíře jsem nalila vývar a rozmíchala v něm trochu pasty miso (vývaru bylo tolik, že jsem očekávala několikanásobné ohřívání v dalších dnech, takže proto jsem miso nedávala přímo do hrnce). Pak jsem tam kydla nudle, zeleninu a kousky masa z vývaru a dozdobila.