manga_preview
Boruto TBV 09

Ootsutsuki Momoshiki

Momoshiki úvodka.jpg

Ootsutsuki Momoshiki (大筒木モモシキ) byl člen hlavní větve Ootsutsuki klanu, která využívala chakru k vytvoření medicíny, která jim umožnila získat nadlidskou sílu, mládí a život. Vyšetřoval svět, který navštívila Ootsutsuki Kaguya. Poprvé se objevil ve filmu Boruto: Naruto the Movie, 2. kapitole mangy Boruto a 15. díle anime Boruto.

Boruto: Nová generace

Nástup na Akademii (pouze v anime)
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhZatímco na neznámé planetě, kterou zničil, jedl chakrové ovoce z Momoshiki s KinshikimBožího stromu, objevil se Ootsutsuki Kinshiki, který v Kaguyině světě vypozoroval slzy a že zakřivení prostoru přesáhlo 16, což je abnormalita, která by se měla nahlásit klanu. Zvažovali, zda Kaguya zradila klan nebo jestli byla zničena obyvateli tohoto světa. Tato možnost připadala Momoshikimu zajímavá, a tak Kinshikimu přikázal, aby se připravil na odchod.

VS Momoshiki
Zahrnuje film Boruto: Naruto the Movie, "arc" Chuuninské zkoušky z mangy a anime
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhMomoshiki a Kinshiki se setkali se Uchihou Sasukem, který cestoval skrz dimenze, aby získal informace o hrozbách podobným Kaguye. Ve vánici proti Sasukemu bojoval Kinshiki, zatímco Momoshiki je z dálky sledoval, protože ho přitahovala síla Sasukeho Rinneganu. Poté, co Sasuke uprchl, se Momoshiki s Momoshiki útočí na GyuukihoKinshikim dostali do reálného světa a začali sbírat chakru. Nejprve potkali Killer Beeho, kterého Momoshiki lehce porazil pohlcením jeho vlastního útoku. Pak pohltil chakru Gyuukiho, osmiocasého démona, a ponechá Beeho svému osudu. Momoshiki nebyl s množstvím chakry spokojen, a tak se s Kinshikim zaměřili na svůj další cíl: devítiocasého démona Kyuubiho.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhMomoshiki s Kinshikim se v Listové objevili během chuuninských zkoušek a způsobili ohromný chaos. Momoshiki odkopl Uzumaki Naruta z arény a zůstal stranou, zatímco Kinshiki ničil většinu arény a pokusil se zaútočit na Sasukeho a jeho dceru Saradu. Momoshiki lehce projde kolem vyděšeného Uzumaki Boruta, který se pokusil na něj zaútočit pomocí nindžovské technologie Kote. Momoshiki všakOotsutsuki invaze díky Rinneganu všechny Borutovy útoky pohltil. Když se ho Naruto zeptá, co po chtějí, Momoshiki mu vysvětlí, že chtějí získat Kaguyinu chakru a proměnit ji na nový elixír života, aby získali věčné mládí a nadpřirozené schopnosti. Kvůli Kyuubiho silné chakře měli v plánu zajmout Naruta a vytáhnout z něho chakru démona, kterou by pak mohli využít pro svůj prospěch. A tak Momoshiki a Kinshiki zaútočili na Naruta, Sasukeho a jejich děti. Kvůli ochraně Naruto se Sasukem zkombinovali Kuramu a Susanoo. Aby Momoshiki bitvu ukončil, vytvořil obrovskou černou kouli složenou z předchozích Borutových technik a vrhl ji na ně. Nakonec se Naruto nechal chytit, zatímco Sasuke před vetřelci chránil Saradu s Borutem.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhMomoshiki s Kinshikim vzali Naruta do jiné dimenze, svázali ho a začali s rituálem, který měl z Naruta vytáhnout Kyuubiho chakru. V polovině rituálu do dimenze dorazil záchranný tým skládající se ze Sasukeho, Boruta, Extrakce Kyuubiho chakryGaary, Chojuuroua, Daruiho a Kurotsuchi. Momoshiki bojoval se Sasukem, zatímco Kinshiki bojoval s ostatními Kage, kteří ho lehce porazili. Momoshiki chtěl všechno ukončit jednou pro vždy, a tak Kinshikiho proměnil v chakrové ovoce (ve filmu) / chakrové pilulky (anime), kterou spolkl. Díky tomu jeho síla narostla a tělo prošlo drastickou proměnou. Naruto a Sasuke proti němu bojovali a měli lehčí výhodu. I když se Momoshikimu podařilo uvěznit Naruta mezi balvany a Sasukeho pořádně popálit, přesto díky zkombinovaným snahám ninjů byl značně oslaben.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKdyž se najednou v dimenzi objevil Touno Katasuke a využil poražení Kageninjovskou technologii Kote, aby Momoshikiho dorazil. Momoshiki však techniky pohltil, což jeho sílu obnovilo. S využitím Kagemane no Jutsu zajmul ostatní Kage až na Naruta s úmyslem je zabít. Nakonec se Sasuke musel rozhodnout a přikázal Momoshiki RasenganBorutovi využít Rasengan, aby boj ukončil. Boruto Momoshikiho udeřil svým malým Rasenganem a osvobodil svého otce i ostatní Kage. Rozzuřený Momoshiki spolkl další pilulky, aby si navýšil sílu. Naruto pak propůjčí Borutovi svou chakru, aby mu pomohl vytvořit Oyako Rasengan, zatímco Sasuke Momoshikiho rozptyloval do té doby, než Boruto zaútočil. Boruto Momoshikiho nalákal stínovým klonem, aby využil svůj Rinnegan a pak zaútočil s Rasenganem, který se střetl s Momoshikiho Rasenganem. Výbuch bitvu nadobro ukončil.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhMomoshikiho duch ještě chvíli zůstal nedotčen a všiml si, že Boruto dokáže vycítit jeho přítomnost. Poznamenal, že to je tím, že Borutovi kolujeMomoshikiho duch v žilách krev Hyuugů. Řekl Borutovi, že ačkoli nemůže vidět svou vlastní budoucnost, tu jeho vidí úplně jasně. Momoshiki ho varoval, že jednoho dne mu jeho modré oči vše vezmou. A že jakmile porazí boha, není již nadále obyčejný člověk. Také Borutovi na pravé dlani vytvořil pečeť Kaamu. Před svým zmizením dodal, že by měl pokračovat po své vlastní cestě.

Osobnost a vzhled

Momoshiki byl klidný, rozvážný a vypočítavý. Vykazoval však sadistické tendence, které se projevily při útoku na Listovou. Trpěl vážným komplexem Momoshiki celý vzhlednadřazenosti a o ostatních smýšlel pohrdavě a o lidech se vyjadřoval jako o „nižších bytostech“. Ke svému adoptivnímu otci Kinshikimu se choval úplně stejně, a dokonce ho bez zaváhání proměnil v chakrové pilulky, aby navýšil svou vlastní sílu.
Místo toho, aby se spoléhal na svou vlastní sílu, Momoshiki rád pohlcoval cizí techniky. Jeho taijutsu je tak obrovskou slabinou. V boji jednal arogantně a bezohledně, nemyslel strategicky, ani se nesnažil šetřit chakru. Spoléhal na vyšší sílu s naivní představou, že ta jediná mu vždy zajistí vítězství. Vždy sám sebe přesvědčoval, že svou chakru může doplnit díky chakrovému ovoci, pilulkám nebo pohlcením cizích technik.
Navíc je také zbabělec ve chvíli, kdy čelí skutečné výzvě, což se ukázalo pokaždé, když čelil silnějšímu protivníkovi, než byl on sám. A tak zbytečně odhaloval své největší slabiny. Sasuke s Narutem se shodli, že Momoshikiho Momoshiki proměna filmosobnost je odraz Sasukeho, když šel za svým cílem zabít Uchihu Itachiho. Jenže jakmile viděli, jak Momoshiki bez mrknutí oka pohltil svého adoptivního otce, Naruto poznamenal, že se Momoshiki vůbec nechová jako muž a není ani Sasukeho odrazem, ale spíše monstrem.
Díky svému komplexu nadřazenosti není schopen přijmout porážku, když po smrti se jeho duch zdržel proto, aby Borutovi předpověděl budoucnost.

Momoshikimi má bledou pokožku, světle modré vlasy sepnuté v culíku. Na hlavě měl dva ploché, zahnuté rohy. Měl jemné obličejové rysy a jeho obočí bylo krátce střižené, což byl znak jeho urozenosti. Nosil tradiční oděv skládající se z bílého kariginu lovecké róby, pytlovitých kalhot a sandále geta. Na levé ruce měl černou rukavici s dírou na dlani kvůli Rinneganu červené barvy. Přes hlavu nosil závoj hagoromo.
Po pohlcení Kinshikiho prošlo Momoshikiho tělo ve filmu drastickou změnou. Měl černé skléry, bílé duhovky, tmavě červenou pleť, špičatou bradu, tesáky, Momoshiki proměna animedrápy, bílé vlasy, velké a ostré býčí rohy. Pod očima měl bílé značky a ohromně vyrostl. Rinnegan na dlaních zfialověl a na čele probudil třetí. V novele se po spolknutí další pilulky jeho pleť změní na černou, což vytváří podobu černého démona.
V manze a její anime adaptaci byl Momoshikiho vzhled zásadně jiný. Jeho pleť ještě více zesvětlala a objevily se černé značky, které připomínají vzor slunečního záření. Jeho rohy se drasticky zvětšily a zahnuly dozadu, na prstech má krátké drápy, špičáky připomínají tesáky a všechna jeho doujutsu změní svou barvu na zlatou včetně jeho Rinneganu na čele.

Schopnosti

Momoshiki byl extrémně silná bytost, která byla spolu s Kinshikim (a v anime ještě s Ootsutsuki Urashikim) vnímána jako větší hrozba, než byla Kaguya. Momoshiki prohlašoval, že by Kaguyu dokázal porazit sám. Bez výrazného úsilí dokázal nejednou zničit celý svět společně s celou jeho populací. Zvládl bojovat proti několika Kage najednou a stejně tak dokázal porazit perfektního Jinchuurikiho. Po pohlcení Kinshikiho zvládl bez nějakého výrazného úsilí porazit všechny Kage najednou a také dokázal bojovat se Sasukem a Narutem, kteří využili chakru Šesti cest. Momoshiki dokázal využívat časoprostorové techniky pro přemístění mezi dimenzemi. Momoshikiho duch byl natolik silný, že dokázal komunikovat se světem živých.

Fyzická síla a chakra
Momoshiki ve své základní formě vykazoval zručnost v taijutsu, byl rychlý a silný dost na to, aby překvapil Naruta a kopl ho skrz zeď arény chuuniských zkoušek. Byl zručný natolik, že svou černou tyčí vydržel bojovat proti Daruimu a Sasukemu, přestože byl v nevýhodě. Díky jeho zaměření na pohlcování technik však bylo taijutsu Momoshikiho slabinou.
Po pohlcení Kinshikiho Momoshikiho fyzická síla neuvěřitelně narostla. Dokázal jedním úderem lehce porazit Gaaru, Daruiho, Chojuuroua a Kurotsuchi a taktéž dokázal porazit Naruta v boji na blízko. V anime je jeho taijutsu vyobrazováno jako brutálnější Juuken, cílil na Narutovy chakrové body a vnitřní orgány. Také se zlepšila jeho dovednost se zbraněmi. Dokázal obstát proti Narutovo Sage modu Šesti cest a Sasukeho věčnému Mangekyou Sharinganu a Rinneganu. Dokonce ho nezranilo ani Chibaku Tensei.
Momoshiki uměl létat a jeho chakra byla velmi mocná. Měl velké rezervy a vydržel dlouho bojovat proti několika Kage najednou. Po pohlcení Kinshikiho se jeho chakra zmnohonásobila natolik, že vytvořené vlny přeřízly Božský strom v půli.

Doujutsu
Byakugan
Momoshiki ByakuganMomoshiki měl v obou očích Byakugan, což mu umožnilo teleskopické a rentgenové vidění do téměř 360°. Také mohl vidět chakrový systém a chakrové body. Dokázal také vidět Kyuubiho zapečetěnou chakru uvnitř Naruta a v manze a anime dokázal svůj Byakugan využít pro čtení osudů ostatních.

Rinnegan
Momoshiki RinneganMomoshiki měl na obou dlaních červený Rinnegan. S pravým Rinneganem dokázal pohltit jakoukoli techniku založenou na chakře a poté ji vypustit zesílenou zpět pomocí levého Rinneganu. S pravým Rinneganem také dokázal proměnit cíl v pilulky, které mu po pozření prodloužily mládí, dodaly chakru a další arsenál technik. Mohly však způsobit i proměnu těla. Po pozření Kinshikiho se jeho Rinnegan proměnil na fialový a další se mu objevil na čele (v anime a manze je místo fialové zlatá). Dokázal vytvářet Kuroki Jushinki, s kterými buď bojoval, nebo je na protivníky střílel.

Ninjutsu
Po pohlcení Kinshikiho mohl Momoshiki vytvářen červeně zářící zbraně, které v manze použil pro pokácení Božího stromu. Vzhledem k tomu, že se pokusil vyjmout Kyuubiho, měl znalosti ve fuuinjutsu. Před svým zmizením dokázal předat Borutovi Kaamu.

Přírodní transformace
Díky Rinneganu dokázal Momoshiki využít všech pět přírodních elementů Momoshiki elementynajednou. Vytvářel obrovské elementární kreatury jako ohnivé bažanty, psy a golema, který byl dost silný na to, aby bojoval proti duu Susanoo-Kurama. Momoshikiho Živel ohně byl silný natolik, aby překonal Sasukeho Susanoo. Také dokázal vyvolat natolik silný vítr, který odrazil Sasukeho Raisen.

Zajímavosti

  • Stejně jako Kinshiki a Urashiki, byl i Momoshiki pojmenován po lidovém hrdinovi jehož jméno končí na -tarou; v tomto případě jde o legendárního hrdinu Momotaroua. V lidovém příběhu lze nalézt menší paralely ke Kaguye. Chlapec v něm na Zemi přišel Mooshiki skica uvnitř obrovské broskve. K postavě odkazují i Momoshikiho techniky psa, opice a bažanta, což jsou zvířecí přátelé, kteří Momotaroua doprovází na jeho dobrodružství.
  • Krátce před a po pohlcení Kinshikiho je v manze Momoshikiho Byakugan zobrazován bez žil.
  • Pilulky z chakrového ovoce, které Momoshiki vytváří, specificky odkazují na Elixír života (Sentan) z čínského folkloru. V čínském folkloru měsíční králík používá hmoždíř, aby vytvořil elixír nesmrtelnosti.
Techniky: 

Ohnivé vězení
Vytváření poživatelné chakry
Rudý oheň
Vlasová poutající technika
Blesk rozdělující Nebesa a Zemi
Technika vytváření nástrojů

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí