manga_preview
Boruto TBV 08

Město beze mne

Manga Město beze mne (japonsky 僕だけがいない街, anglickým přepisem Boku dake ga Inai Machi, do angličtiny přeloženo jako Erased) vycházela v letech 2012 - 2016 a má 44 kapitol + 5 kapitol pokračování. Bylo podle ní natočeno anime, hraný film i hraný seriál.

Hlavní hrdina, Fujinuma Satoru, není v životě příliš úspěšný, ale má zvláštní schopnost. Když se v jeho okolí schyluje k nějakému neštěstí, vrátí se o pár minut v čase a může tak dané události zabránit. Tato schopnost ho ale příliš netěší, protože mu často přinese jen problémy navíc.

Město beze mě je kromě paranormální a detektivní zápletky hlavně příběhem o dětském přátelství, rodinných vztazích, snaze pomoci a o tom, co nám život přináší a bere.

Autor

Mangu vymyslel i nakreslil Sanbe Kei. Tento mangaka si dobře střeží svoje soukromí, protože Wikipedie nezná ani rok jeho narození. Podle jiných zdrojů by mohl být narozen v roce 1950. V takovém případě by s kreslením mangy začal až okolo čtyřicítky, neboť v roce 1990 obdržel od nakladatelství Shueisha Tezukovu cenu, která je určená nováčkům. Poté pracoval jako asistent Arakiho Hirohika (autora JoJo's Bizarre Adventure). Samostatně tvoří zhruba od roku 2001 a má na kontě minimálně 15 mang. Mezi jeho známější díla patří např. Kamiyadori a Ostrov Hōzuki, největšího úspěchu se však dočkal až s Městem beze mne. Tajemstvím je obestřen i jeho rodinný život - pravděpodobně je ženatý s ilustrátorkou jménem Keishi Kanesada, o které se dříve spekulovalo, že je jeho sestrou. V doslovu k 8. svazku Města beze mne zmiňuje syna jménem Nanasuke, kterému mělo být při natáčení filmové adaptace (cca 2015) šest let.

Město beze mne si manga-tým přibral jako další projekt k mangám z narutovského cyklu. Plánujeme vydávat jednu až dvě kapitoly měsíčně.

Náš překlad najdete zde:

1. svazek
2. svazek
3. svazek
4. svazek
5. svazek


Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, Ne, 2024-04-14 16:30 | Ninja už: 4184 dní, Příspěvků: 5842 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných nindžů 

Máme předběžné info, že tuto mangu bude vydávat nakladatelství Egmont. Až se to potvrdí, bude z Konohy odstraněna.

Edit 14.12.: Nějak s tím zatím otálejí.
Edit 14.4.: Vyjde 20. května 2024. Do tohoto data z Konohy zmizí.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.
 
Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, St, 2019-02-20 21:24 | Ninja už: 5186 dní, Příspěvků: 6231 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Uchazeč o ruku Mizukage

Môžem poprosiť dať od "jednoho dne" po "nasledovat" do spoileru? Dosť ma to zobralo ...

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, Čt, 2019-02-21 03:17 | Ninja už: 4184 dní, Příspěvků: 5842 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných nindžů 

Ok, připomínku beru. Psala jsem to původně ještě pro překlad ukázky a chtěla jsem přitom naznačit, o čem to bude dále, aby to lidi nalákalo, protože v úvodní pasáži se povídá jen o psaní mangy a dále se téma poněkud mění. Promiň, mrzí mě, pokud ti ten popis pokazil zážitek. Zamyslím se, jak to půjde vyřešit bez spoileru, aby byl popis výstižný a vzbudil očekávání.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.
 
Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.