manga_preview
Boruto TBV 09

Ootsutsuki Urashiki

Urashiki face.jpg

Ootsutsuki Urashiki (大筒木ウラシキ) je člen hlavní větve Ootsutsuki klanu. Poprvé se objevil v 53. díle anime Boruto. Jedná se o postavu, která se vyskytuje pouze v anime.

Boruto: Nová generace

VS Momoshiki
Zahrnuje Chuuninské zkoušky z anime, v manze a filmu se Urashiki nevyskytuje
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPoté, co s ostatními vyrazil na cestu, Urashiki dorazil na Měsíc, kde konečně našel Ootsutsuki Toneriho. Urashiki mu vzkázal, že hlavní větev za poslední Urashiki VS Toneritisíciletí sledovala veškeré dění, včetně Toneriho ponížení a jeho mylnou interpretaci Nebeského dekretu. Poznamenal, že Toneri riskuje svůj život pro pozemšťany, a tím tak zrazuje svůj klan. Dokonce odhalil, že ví o tom, že Toneri něco provedl synovi Princezny ByakuganuUzumaki Borutovi. Rozzuřený Toneri vyrazil proti Urashikimu, ale ten ho znehybnil svým chakrovým prutem. Neměl povolení zabít člena klanu, a tak v něm pouze zastavil čas. Z Měsíce vyrazil na Zemi.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhBěhem pátrání se dozvěděl o osudu chakrového ovoce ze Země a Ootsutsuki Kaguyi. V lávové dimenzi se tedy sešel s Ootsutsuki Momoshikim Urashiki, Kinshiki a Momoshiki ve vesmírua Ootsutsuki Kinshikim a společně odtud vyrazili na Zemi a informoval Momoshikiho, že chakra z ovoce byla rozptýlena do devíti ocasatých démonů. Poté, co Momoshiki s Kinshikim porazili jinchuurikiho Killer Beeho, Urashiki poznamenal, že se Kaguya nejspíše s někým sblížila a měla s ním dítě, což Urashikimu připadalo jako zrada klanu.
V následujících dnech prošel bariérou v Hromovém vlaku, v kterém jel Gaara a střetl se s ním. Věděl, že Gaara je bývalým jinchuurikim Jednoocasého, a tak využil svůj prut, aby ukradu Gaarovu chakru.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPozději Momoshiki s Kinshikim zaútočili během Chuuninských zkoušek. Urashiki si všiml, že Urashiki VS KageMitsuki chce použít svou Sage proměnu, a tak ho zastavil a ukradl si pro sebe kus Mitsukiho chakry. Později na něj zaútočili Chojuurou a Gaara. Dokázal je odrážet, ale Kagům se podařilo Urashikiho nalákat do pasti a donutili ho k útěku použít Rinnegan.
Pár dní po incidentu zkoumal místo s padlým Božským stromem, kde zemřel Momoshiki. Urashiki poznamenal, že Boruto je ten chlapec, kterého Toneri pozoroval, a tak by v budoucnu mohl být hrozbou pro klan.

Osobnost

Na rozdíl od jeho společníků má Urashiki klidnou a veselou povahu. Rád si z Momoshikiho a Kinshikiho tropí žerty a shazuje jejich vážnost. Nicméně svému klanu je věrný a pravidla přísně dodržuje, i když jdou proti jeho vlastním touhám. Navzdory tomu, že chtěl Toneriho zabít, raději ho pouze znehybnil, protože nedostal povolení zabít dalšího člena klanu.
Stejně jako jeho společníci je arogantní a shinobi zhlíží z vrchu jako na méněcenné slabochy. Avšak dokáže složit kompliment někomu, kdo ho dokáže překvapit. Uznal, že Mitsukiho Sage chakra je fascinující a pochválil UrashikiToneriho za to, že Zemi po tom veškerém ponížení chránil.

Vzhled

Urashiki má šedo-modré krátké vlasy, které má sepnuté v culíku. Jako ostatní členové klanu i Urashiki má rohy, které mu rostou týlu a obtáčí se kolem čela, přičemž uprostřed vytvářejí mezeru. Má typicky zastřižené obočí, což má být symbol vznešenosti. Nosí světlý oblek s dlouhými rukávy, bederní roušku tmavší barvy, která je přivázaná šerpou. Na zádech má připevněnou malou tykev.

Schopnosti

Díky tomu, že pochází z Ootsutsuki klanu, umí létat a přežít ve vesmíru. Urashiki je neuvěřitelně silný, společně s Momoshikim a Kinshikim je považován za větší hrozbu, než byla Kaguya. S lehkostí porazil dva Kage – Choujuura a Gaaru – najednou a bez námahy si dokázal podmanit Toneriho.

Fyzická síla
Urashiki má obrovskou sílu, dostatečně velkou na to, aby rozbil zemi. Je mrštný a hbitý, schopný se snadno vyhnout většině útoků Gaary a Chojuuroua. Je vysoce nadaný v používání chakrového rybářského prutu, kterým bez námahy dokázal zablokovat útok mistra šermíře Chojuuroua. Umí se i dovedně plížit, když byl schopen se bez problémů vplížit dovnitř Hromového vlaku, kterým jel Gaara a dokonce se nepozorovaně vplížil do arény Chuuninských zkoušek a překvapil Mitsukiho. Tato schopnost velmi výrazně přispěla k jeho specializaci sbírání informací.

Ninjutsu
Urashikiho typickou schopností je vytvoření flexibilního chakrového prutu, který má dokonce vlasec s háčkem. S jeho použitím dokáže prorazit i ty nejsilnější obrany. Zdá se, že bariéry dokáže rozptýlit bez sebemenší námahy, když lehce prorazil bariéru Hromového vlaku. Dokáže prut Urashikiho prutprohodit i tělem nepřítele, následně vyjmout jeho chakru, kterou poté uloží do své tykve na zádech. To Urashikimu umožňuje používat techniky, které on sám nezná, ale umí je použít majitel ukradené chakry. Takhle po vyjmutí Gaarovo chakry a Mitsukiho chakry dokázal použít Gaarovu techniku Sabaku: Hando a Mitsukiho techniky živlu Blesku.
Mácháním prutem na nepřítele dokáže poslat tucet háčků.
Použitím techniky Ryuuguujou Urashiki dokáže znehybnit nepřítele na deset tisíc let. K transportaci sebe i ostatních skrz dimenze dokáže používat techniku Yomotsu Hirasaka.

Doujutsu
Kinshiki má Byakugan, což mu umožňuje téměř Urashikiho rinnegan360° teleskopické a rentgenové vidění, schopnost vidět chakrový oběh a jeho chakrové body tenketsu.
Své levé oko dokáže proměnit na doujutsu, které připomíná červený Rinnegan s šesti tomoe, což se nápadně podobá Rinneganu Uchihy Sasukeho.

.

Zajímavosti

  • Urashikiho původně navrhl Kishimoto Masashi jako třetího člena skupiny Ootsutsuki Momoshikiho ve filmu Boruto: Naruto the Movie, ale nakonec byl z filmu vystřižen společně s Tonerim
  • Jeho silueta se objevila ve flashbacku v 462. díle Shippuudenu
  • Urashiki skica

  • Stejně jako Momoshiki s Kinshikim je Urashiki pojmenován po japonském lidovém hrdinovi, jehož jméno končí na -tarou. V tomto případě se jedná o legendárního rybáře Urashima Taroua. Z původního příběhu byly pro Urashikiho převzaty bederní rouška a prut.
Jutsu (nindža techniky): 
Techniky: 

Sabaku: Hando

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí