manga_preview
Boruto TBV 09

Gakidō

Český název: 
Sféra Preta
Název ve znacích: 
餓鬼道
Typ (úroveň): 
Kekkei Genkai
Kdo ho používá: 
Nagato, Uchiha Obito, Uchiha Madara, Ootsutsuki Hagoromo, Uchiha Sasuke
První objevení: 
Anime - Naruto Shippūden 132; Manga - Naruto 377, str. 10
Popis: 

Sféra Preta (餓鬼道, Gakidō) poskytuje uživateli schopnost absorbovat čakru v jakékoli formě. Nagato poskytnul schopnost sféry mrtvole šinobiho z Travnaté vesnice.

Schopnost sféry je primárně obranná, jelikož je schopná absorbovat čakru pouhým dotekem. A sféra také dokáže absorbovat jakékoli ninjutsu techniky a tím zrušit jejich účinek. To zvládne vytvořením bariéry okolo uživatelova těla, která při dotknutí cizí techniky techniku absorbuje. Ačkoli technika dokáže absorbovat i senjutsu čakru, uživatel je stále náchylný k vedlejším účinkům této čakry, kdy při velkém množství absorbované čakry se promění v kámen.

Během Čtvrté světové války nindžů Nagato použit sféru Preta k absorbování čakry Killer Beeho, když byl v jeho formě Verze 2. Čakru poté použil k zregenerování jeho těla. Také si změnil barvu vlasů z bílé zpět na rudou, a také k spravení jeho zmrzačených nohou. Nicméně pravděpodobně z důvodu ztráty svalové paměti nebyl poté schopen úplně perfektně nohy používat.

Původ jména:
V buddhismu sféra Preta (také známá jako sféra hladového ducha) je reinkarnace založená na silném sobectví a touhy, které se nastřádaly během minulých životů. Preta jsou humanoidní kreatury, které jsou neustálé hladové a žíznivé a nejsou schopni spokojenosti, takže žijí podobné životy jako závislí, kteří nejsou schopni zkrotit svůj neutuchající hlad. V kontrastu jsou ale Preta bledé vyzáblé postavy, kdežto Peinova sféra Preta je mohutná postava.

Sféra Preta je jednou ze schopností Techniky šesti sfér.

Obrázek: 
Gakidō1.png
Gakidō2.png

 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie