manga_preview
Boruto TBV 09

Fūton: Rasengan

Český název: 
Živel vítr: Rasengan
Název ve znacích: 
風遁・螺旋丸
Typ (úroveň): 
neznámé
Kdo ho používá: 
Uzumaki Naruto, Sarutobi Konohamaru
Popis: 

Fūton: Rasengan je originální technika vytvořená Uzumaki Narutem.

Přehled

Namikaze Minato vytvořil Rasengan, aby ho poté mohl zkombinovat s jeho živelnou čakrou. Úkol, který před svou smrtí nezvládl kvůli obtížnosti dokončit. Hatake Kakashi také selhal, když se pokoušel zkombinovat Rasengan s jeho bleskovou podstatou, takže místo toho vytvořil Chidori. Naruto se také prvně potýkal s problémy spojením Rasenganu s jeho větrnou podstatou, což popisoval jako, že je potřeba, aby se díval naráz napravo i nalevo. Nakonec tuto překážku překonal dalším stínových klonem: on poskytuje čakru, jeden klon ji tvaruje do koule a druhý do koule přidává vítr, až nakonec vytvoří Fūton: Rasengan.

Fūton: Rasengan vypadá skoro stejně jako normální Rasengan, ale je mnohem silnější. Když je použit v kombinaci s dalšími jutsu, může tak vytvořit např. Techniku vodního hurikánu. Naruto rychle po pochopení principů tohoto větrného Rasenganu vytvoří Fūton: Rasenshuriken, takže z toho důvodu tuto techniku používá velmi vzácně.

Další informace

Překlad od CRWE: Větrný Rasengan
Debut:
Anime - Naruto Shippūden 81
Manga - Naruto 330, str. 4

Zajímavost:

  1. V anime Ootsutsuki Asura vytvořil Amenomihashira, předchůdce této techniky.
  2. Uzumaki Boruto nevědomky vytvořil další techniku, která využívá přidání větrné čakry do Rasenganu, ale s jinými účinky, viz. Kieru Rasengan.
Obrázek: 
Fūton Rasengan.png

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie