manga_preview
Boruto TBV 09

Sasukeho příběh (překlad)

Po delší době jsem tu zase s další přeloženou novelou. Tentokrát přišel na řadu Sasukeho příběh. Zde je odkaz na dropbox: Sasukeho příběh.

Osobně mi přijde, že má tahle novela dost pomalý rozjezd. Hlavně pasáže v Listové vesnici, které se vyskytují v prvních dvou kapitolách, toho příliš nedávají a zdržují děj. Naštěstí se pak ale děj rozběhne a myslím, že ve mně po přečtení téhle novely převládá dobrý dojem.

Asi bych měla zdůraznit, že děj téhle novely zpracovávají díly 484-488 Naruto Shippuudenu. Takže se nemůžu vyhnout tomu, abych obě zpracování srovnávala.
Zdá se mi zajímavé, že v anime sloučili postavu Karyua a Fuushina do jediné postavy, a dokonce sloučili i jejich minulosti a schopnosti. Jinak ale myslím, že bylo v anime zachováno všechno podstatné z knihy, včetně celého poselství. A zároveň se vynechalo všechno nudnější, takže na mě v důsledku anime zapůsobilo oproti novele lépe.

To vše ale ostatně můžete posoudit sami.

Přeji vám, aby se vám novela líbila. Opět vítám zpětnou vazbu Smiling

EDIT: Kvůli zrušení uložto nahrán odkaz na dropbox.


Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, Ne, 2018-08-26 09:44 | Ninja už: 5226 dní, Příspěvků: 6238 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Uchazeč o ruku Mizukage

Po prečítaní polovice novely musím konštatovať, že vlastne ešte ani poriadne neukončili prvú epizódu anime. Smiling Je to dané hlavne množstvom vysvetľovačiek, ktoré čitateľovi znelému príbehu nič nedajú ale nováčik si z toho tiež obraz veľmi nespraví. A čím viac chce ukázať autor známych postáv a prostredí, tým viac vysvetľovačiek, ktoré v anime odpadli, na dôvažok treba ale tvorcov anime pochváliť aj za to, že spracovali túto časť príbehu o dosť efektívnejšie - tá epizóda anime bola fakt super.

EDIT: No tak druhá polovica mala oproti anime veľa doplňujúcich informácií, ktoré potešili a ani občasné vysvetľovanie už natoľko nevadilo. Troška šoklo, že už majú e-mail (a ani sa to nepokúsili nazvať inak) a tiež som mal pocit, ako keby v Listovej ubehlo medzi prvotným inštrukciou Sasukeho a odpoveďou na jeho otázku ohľadne Temnej búrky viac dní, než v tej dedine, kde Sasuke bol. Laughing out loud Ale inak nemám výhrady, bolo to fajn. K prekladu snáď iba toľko, že názvy všetkých techník (vrátane tej očnej) sa píšu veľkým začiatočným písmenom ....

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Adsagsona
Vložil Adsagsona, Po, 2018-09-03 21:42 | Ninja už: 2663 dní, Příspěvků: 135 | Autor je: Editor fóra, Manga tým, Tsunadin poskok

Děkuju, že sis to přečetl Smiling Je dobře, že se ti novela líbila.
Souhlasím s tvým názorem, to vysvětlování je strašlivé. Častokrát jsem měla pocit, že vysvětlování toho, kým je nějaká postava, zabíralo mnohem víc místa, než kolik měla ta postava prostoru. Až jsem si říkala, proč tam vůbec je.
K e-mailu, přísahala bych, že ho nindžové měli i v dalších novelách. Zkusím pak dohledat, kde to bylo. Každopádně alespoň v tomhle ohledu myslím zachovávají konzistentnost.
A děkuju za poznámku k překladu, poučím se a budu v budoucnu psát velká písmena. Pokusím se pak kdyžtak opravit novely, které už mám.

Nishiiiii!!!! Úpa boží!!! Úpa boží!!! Úpa boží!!!