manga_preview
Boruto TBV 10

過去の運命 - 2. díl 地球

過去の運命

PROLOG:
Děj tohoto dílu je ve stejné době, jako předchozí díl, ale na rozdíl od předchozího, zde je hlavní postavou Raito Shizuka.
Raitovi je taktéž šestnáct, ale dosti se liší od Kuraie z předchozího dílu.
Raito má krátké bílé vlasy, světle modré oči, nosí brýle, není tak vysoký, ale stejně hubený. Nosí nevýraznou kombinaci bílého a šedého oblečení, je tichý, takže si ho díky tomu lidé nevšímají, ale u pasu mám i připevněnou katanu, se kterou umí skvostně zacházet.
Avšak, jeho chování je nadmíru podivné, protože je chladný a neprojevuje emoce. Vždy se na jednom místě zastaví a třeba i minutu se nepohne bez známky života.

過去の運命 - 地球
Poté, co prozkoumal danou oblast asi třikrát, vyrazil dál. Hledal cokoli, co by mohlo upoutat jeho pozornost, ať už svou významností, vysokým počtem, či neobvyklostí.
Raito rád studoval, analyzoval a vše dával do přesných tabulek v hlavě. Jeho paměť byla úžasná, byl vysoce inteligentní a díky tomu, že postrádal jakékoli emoce, ani boj pro něj nebyl složitý. Díky dokonalé analýze, dokázal nepřítele porazit téměř dříve, než boj začal.
Nyní procházel větším městečkem v oblasti, která ještě nebyla zasažena Juubiho řáděním. Bylo tam dost živo, což ho nezajímalo, spíš poslouchal rozmluvy místních, aby se něco dozvěděl, aby zaslechl něco poutavého.
„Slyšel jsi to? V té vesničce na východ odsud se chystají zničit onen artefakt. Toho krátkého meče bude škoda, tradoval se tam generace...“ řekl jeden muž svému společníkovi, ale Raito toto zaslechl a okamžitě začal hledat východ.
Vybral tento směr a vydal se jím. Nechtěl dopustit, že by byl nějaký artefakt zničen, navíc chtěl vědět, proč se ten krátký meč dědí v té vesnice z generace na generaci.
Došel tam vbrzku, víska nebyla vzdálena a byla to ona ves, která byla zmíněna již v předchozím díle, ale o chvíli dříve před masakrem.
Na ulicích pobíhaly malé děti, bylo tam celkem rušno, nejvíce asi na menším náměstíčku, které tam měli. Několik mužů stále na piedestalu a jeden z nich třímal kratší meč, stále ještě schovaný ve své pochvě.
„Tento meč, je příliš nebezpečný. Přivádí nebezpečí do naší vesnice v podobě nájezdníků, kteří chtějí získat tuto čepel z drahocenného bílého kovu. Proto musí být zničen, rozdrcen na prach a veřejně, aby se to rozneslo i po okolí a my mohli v klidu žít.“ řekl muž, který svíral meč a vytáhnul ho z pouzdra.
V záři Slunce se zableskla bílá čepel meče a oslinila několik vesničanů v předních řadách toho shromáždění. Poté ten řečník položil meč na kamenný blok vedle sebe a přišel muž s obrovským kladivem, který měl za úkol ten meč zničit.
Raito se začal prodírat davem dopředu, až nakonec stanul na onom piedestalu, načež se všichni podivili. „Co ten tu chce?“ ozvala se otázka z davu a několik mužů blíže k němu se na něj naštvaně podívalo.
„Ten meč je velice vzácný, drahocenný a má historickou hodnotu, nesmíte ho zničit.“ podotknul Raito a ukázal na kamenný blok, kde ležela dotyčná zbraň s bílou čepelí.
„Přivádí to zlo do vsi, musíme tu prokletou věc zničit.“ řekl ten muž s kladivem a rozpřáhnul se. V ten okamžik se mu zabodl kunai do krku, Raito nechtěl, aby byla čepel zničena a tak vrhnul ten kunai a přesně se trefil.
Muž upustil kladivo na zem a dal si ruce okolo krku, aby zastavil krvácení, marně. Spadl dolů, mezi vesničany, mrtev.
Ostatní se podívali na Raita, protože ho chtěli popravit za to, co udělal. „Zabil starostu!“ ozvalo se z davu. Nejbližší vesničané se na něj podívali vražedně a uchopili své zbraně, převážně vidle, do rukou.
„Nejste válečníci, nemůžete se mi rovnat. Jestliže zaútočíte, skoncuji to s vámi.“ varoval je Raito a vytasil svou katanu, ale nikdo ho neposlechl.
Nejbližších několik chlapů se na něj rozběhlo a tasilo své provizorní zbraně, ale Raito jejich útoky jednoduše vykryl katanou a poté začalo krveprolití.
Raito to bral jako přímé napadení a tak měl pocit, že je zapotřebí zlikvidovat hrozbu pro něj, i pro ten drahocenný meč a jako hrozbu viděl celou vesnici. Proto svou katanou rozsekával zdejší vesničany ve dví, jak se je snažil eliminovat.
Nejdřív si to však vyřídil s prvními útočníky. Velice snadno se prosmekl jednomu za záda a rychlou otočkou dotyčnému udělal velkou a smrtelnou ránu přes celá záda, která přetnula páteř a míchu, jako papír.
Raito se rychle otočil a podobným pohybem ruky zasáhnul dalšího útočícího vesničana, ale tomuto udělal hluboké zranění přes hrudník, vedoucí na krk a část tváře. Dotyčný padl na zem mrtvý, stejně jak ten, kterému Raito přeťal páteř.
Raito pokračoval ve vraždění. Kdokoli se mu dostal do cesty, tak byl zabit jeho katanou, nehledě na pohlaví a věk. Takže zabíjel, jak ofensivní muže, tak jen přihlížející, stejně jako ženy a i děti.
Za chvíli celá vesnice utichla, protože všichni její obyvatelé byli mrtví, nikdo neunikl Raitově kataně.
Celý od krve jiných lidí se Raito vracel k piedestalu. Zastavil se před blokem kamene, kde rukávem jednoho z mrtvých, očistil čepel své katany, kterou zandal zpět do pouzdra. Následně uchopil onen meč s bílým ostřím, i ten zandal do jeho pochvy, kterou musel vytrhnout jedné mrtvole ze ztuhlých rukou.
Moc dlouho nesetrvával na místě, protože si byl vědom toho, že by někoho mohl potkat a nerad by znovu musel tasit zbraň. Proto vzal do jedné ruky ten artefakt, v druhé sevřel hadr, který tam někde sebral, a otřel si jím krev z tváře a vlasů, načež vyrazil směrem na severovýchod.
Cestou si několikrát prohlédnul ten zvláštní meč s bílou čepelí, analyzoval ho.
„Unikátní meč a ti barbaři ho chtěli zničit, ještě, že jsem jim v tom zabránil.“ pomyslel si Raito na kraji vesnice a pokračoval dál v chůzi, pryč z této zkrvavené vsi.

Poznámky: 

Ke Kanji a názvům:
過去の運命 - 地球 - znamená to Osudy z minulosti - Země
Raito psáno takto: ライト znamená Světlý
Shizuka psáno takto: 静か znamená Klidný

Tento díl se od předchozího liší hlavně tím, že je představena druhá hlavní postava mé FanFiction. Postupem času se tyto dvě postavy setkají a díky rozdílným názorům se nebudou mít v lásce a však uvidíte, co se bude dít dále.
Předem upozorňuji, tato série bude krátká a nepočítám s pokračováním, protože to byl takový impulz, který neměl vydat na moc dílů.

4.357145
Průměr: 4.4 (14 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Uchiha Jaguš
Vložil Uchiha Jaguš, Po, 2023-09-25 20:10 | Ninja už: 5347 dní, Příspěvků: 102 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Misia Obl: Zezačátku jsem čekala, že Raito bude jakožto protiklad ke Kuraiovi klaďas. Tak tu máme "klaďase", co jen tak bez mrknutí oka vyvraždí vesnici včetně dětí a všech, kteří na něj vůbec neútočili. OK, tahle povídka evidentně nebude mít kladné postavy. A to mě baví Laughing out loud

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Ne, 2016-10-23 20:12 | Ninja už: 5953 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Mise H: "Došel tam vbrzku, víska nebyla vzdálena a byla to ona ves, která byla zmíněna již v předchozím díle, ale o chvíli dříve před masakrem." - fuj! Tohle nemá v povídce co dělat.
Další temný "hrdina".
"My ten meč zničíme, protože sem kvůli němu přichází nájezdníci."
"Tak proč mě ho prostě neprodáte?"
"No, to mě nikdy nenapadlo!"
Toliko k logice.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Út, 2012-04-03 20:22 | Ninja už: 4758 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Tak za velké plus považuji originálnost. Jako mínus bych řekla sloh, ale to může být pouze mnou. Někdy se mi prostě zdá, že moc opakuješ jména nebo popisuješ tak nějak zkameněle, to je však nicméně jen můj názor.
Jinak mě ještě trochu zklamal věk postav. Raito budiž. Jeden dobrý "shinobi" (já vím, tehdy se tak ještě nejmenovali) může klidně vyvraždit celou vesnici, ale Kurai mi prostě nesedí. Je na to,jaký je moc mladý. (A taky ho nemám ráda.)

Každopádně je to moc zajímavá FF a určitě ji dočtu do konce. Za Raitův charakter máš u mě 4*.

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele Hatesh
Vložil Hatesh, Út, 2012-04-03 20:39 | Ninja už: 4762 dní, Příspěvků: 720 | Autor je: Pěstitel rýže

Děkuji za to plus. Smiling Ne, jsem si vědom toho, že jsem pouhým amatérem a chyby tam určitě jsou. Ale děkuji, že jsi to napsala přímo. Smiling btw To s tím opakováním jmen, tak s tím mám hodně problémy, ale prostě se toho nedokážu zbavit. Laughing out loud
Ony ty postavy jsou zvláštní a to hodně. Raito je mocný shinobi, který vše studuje a jeho síla je v poznání. Kurai je zase shinobi, co si toho mnoho prožil a jehož mysl byla zakalena minulostí. Ano je mladý, ale má to taky být pokřivená postava, která představuje temnotu, zlost a nenávist v lidské duši.

Děkuji moc z ty hvězdičky a komentář. Smiling btw Jsi asi první, komu se líbí Raito více, než Kurai. Laughing out loud

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Út, 2012-04-03 21:06 | Ninja už: 4758 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Tak to nechápu, já ty pološílený masochisty fakt nemusím. (Ani Hidana, brrr.) Naopak tyhle typy jako je Raito, (Light) mě vždycky přitahovaly a fascinovaly.

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele Hatesh
Vložil Hatesh, Út, 2012-04-03 21:10 | Ninja už: 4762 dní, Příspěvků: 720 | Autor je: Pěstitel rýže

Aha, tak zde bude problém. Hidan je jedna z mých oblíbených postav a Kurai je velice podobný blázen, i když v horším.
A Light je taky má oblíbená postava, ale v jiném slova smyslu. A taky, na rozdíl od Raita, Light měl jakýsi vyšší cíl, to Raito postrádal, on vždy jen něco chtěl, nějaký artefakt, něco výjimečného.

Obrázek uživatele T.a.r.a.n.e.e
Vložil T.a.r.a.n.e.e, Ne, 2012-03-11 22:38 | Ninja už: 5950 dní, Příspěvků: 1099 | Autor je: Pěstitel rýže

Neumím psát dlouhé komentáře, ale i tak...

一度に心の中で本物の願望があります、そしてその願望和津沿いです...そのときあなた和本物の明らかにされていない脳l族をみつける。
"When there is a true desire in your heart and that desire is strong...that is when you find the real strength that even you did not know you had." (Orochimaru-sama)




PS: Ano, to na tom avataru jsem já.

Obrázek uživatele Hatesh
Vložil Hatesh, Po, 2012-03-12 00:47 | Ninja už: 4762 dní, Příspěvků: 720 | Autor je: Pěstitel rýže

Ale umíš. Smiling

Obrázek uživatele Takeru
Vložil Takeru, St, 2012-03-07 20:55 | Ninja už: 5302 dní, Příspěvků: 470 | Autor je: Pěstitel rýže

Mehehe, konečně jsem se k tomu dostal xD Od dob, co jsi mi odepsal u prvního dílu jsem se na to těšil jako malej a potom jsem zjistil, že si to v pondělí asi nepřečtu, protože na úterý jsem měl šest hodin z šesti písemky a v úterý pro změnu tělák + trénink, ale dneska jsem se na to vrhnul a hltal jsem každý slovo ^^ A co říct? Snad jen... AWESOME! Kdy bude další díl? Laughing out loud

Obrázek uživatele Hatesh
Vložil Hatesh, St, 2012-03-07 21:29 | Ninja už: 4762 dní, Příspěvků: 720 | Autor je: Pěstitel rýže

Mockrát děkuji. Smiling
Jsem rád, že se to tolik líbí. Smiling

Ale netuším, kdy bude další díl, protože s tímhle jsem si na sebe navalil nějak moc věcí a asi budu muset něco vypustit... No, ale asi to tohle nebude. Laughing out loud V pondělí by tu měl být další díl. Smiling

Obrázek uživatele Sakura Sayuri Midori
Vložil Sakura Sayuri Midori, Út, 2012-03-06 16:38 | Ninja už: 4644 dní, Příspěvků: 896 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

pěkný

Já nikdy svoje slova neberu zpět, to je moje cesta ninji.

Obrázek uživatele Hatesh
Vložil Hatesh, Út, 2012-03-06 16:51 | Ninja už: 4762 dní, Příspěvků: 720 | Autor je: Pěstitel rýže

Díky. Smiling

Obrázek uživatele Sakura Sayuri Midori
Vložil Sakura Sayuri Midori, Út, 2012-03-06 17:14 | Ninja už: 4644 dní, Příspěvků: 896 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

namáš zač a napiš Laughing out loud

Já nikdy svoje slova neberu zpět, to je moje cesta ninji.

Obrázek uživatele Ayumu-san
Vložil Ayumu-san, Út, 2012-03-06 14:10 | Ninja už: 4504 dní, Příspěvků: 318 | Autor je: Prostý občan

Přeseklá páteř mě dostala! Líbí, líbí, líbí Laughing out loud! Mně takové krveprolívání a tak nevadí, naopak. Ráda si přečtu něco takového po všech těch slaďácích.
A vůbec, prostě skvělý a já se těším na další dílek.

Obrázek uživatele Hatesh
Vložil Hatesh, Út, 2012-03-06 14:19 | Ninja už: 4762 dní, Příspěvků: 720 | Autor je: Pěstitel rýže

Díky moc. Smiling
A jo, tohle mě napadlo, protože to bylo vhodné. Laughing out loud Evil

No, píšu zřejmě hodně jinak, oproti ostatním, mě totiž, jak ty říkáš, 'slaďáky' nebaví a nejspíš by mi ani nešli, ale krvavé historky, kde se prolije té rudé tekutiny hektolitr, tak to mi jde. Laughing out loud Evil

A, stejně jako u Rioushky, tak se možná s příštím dílem zdržím, záleží na času, ale budu se snažit ho udělat do pondělí.

Obrázek uživatele Ría
Vložil Ría, Út, 2012-03-06 13:41 | Ninja už: 4579 dní, Příspěvků: 1511 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Úžasné, stejně jako minulý díl.. Úplně sem si to představovala Laughing out loud Možná to nebyl vždy nejhezčí pohled, ale to vem čert Laughing out loud Vážně skvělý Smiling Těším se na další díl a na to, co se tam vlastně bude dít, protože nemám nejmenší tušení... Chňa, ať už je to tu Laughing out loud
Vážně bomba! Kakashi YES Smiling

Obrázek uživatele Hatesh
Vložil Hatesh, Út, 2012-03-06 13:52 | Ninja už: 4762 dní, Příspěvků: 720 | Autor je: Pěstitel rýže

Mockrát děkuji. Smiling
A pravda, nejhezčí představy to asi nebyly, ale už v prvním díle jsem upozorňoval na výskyt něčeho takového...
Jsem moc rád, že se líbí, ale možná se s příštím dílem zdržím, nevím, jak mi bude vycházet čas... Ale i tak se budu snažit napsat další díl do pondělí. Laughing out loud