manga_preview
Boruto TBV 07

Země Zvuku a Zvučná

země zvuku.jpg

Země Zvuku (Oto no Kuni, 音の国) sousedí se Zemí Ohně a vzhledem k politické situaci se jedná o poměrně novou zemi, ačkoliv již dříve existovala pod jménem Země Rýžových polí (Ta no Kuni, 田の国). V anime jsme se dozvěděli, že Orochimaru tuto zemi ovládl a přesvědčil místního feudálního pána, aby ho nechal vystavět vlastní ninja vesnici. Tak se také stalo - Orochimaru založil Skrytou Zvučnou.
V anime bylo rovněž řečeno, že tato země byla domovem mnoha trpících shinobi klanů zneužívaných v nesmyslných, beznadějných válkách. Většina přeživších se přidala k Orochimarovi, jelikož je zlákala jeho síla a často naivní vidina obnovy jejich klanů. Více najdete v 136. a 137. díle základní série anime Smiling

Zvučná vesnice

Zvučná vesnice (Otogakure no Sato, 音隠れの里, Vesnice ukrytá ve zvuku, Skrytá zvučná) je vesnice, kterou založil Orochimaru s cílem získat jak ninji pro své hrůzné experimenty, tak místo, kde by mohl shromažďovat a učit se všechny techniky světa. Dle svých slov vesnici založil proto, aby každý schopný ninja mohl najít smysl svého života a nezávisel na pokryteckém systému Pěti velkých zemí. Ve skutečnosti se však o vesnici v pravém slova smyslu nejednalo, byla to spíš bohatě rozvětvená síť úkrytů s povětšinou laboratorním vybavením a často také kobkami a vězením... Úkryty Orochimaru situoval po celé Zemi Zvuku a nacházely se i v dalších zemích.
Zvuční ninjové jsou charakterističtí tím, že používají různorodé techniky založené na modifikacích vycházejících z Orochimarova experimentování na lidech... Tyto modifikace můžeme vidět na týmu v obsazení Dosu, Zaku a Kin, který se dle Orochimarových instrukcí účastnil chuuninských zkoušek s cílem zabít Uchihu Sasukeho. Trojice si však neuvědomila, že jejich pravým úkolem není odstranění Sasukeho, nýbrž podrobení jeho sil zkoušce. Orochimaru dal předtím Sasukemu prokletou pečeť a zajímalo ho, jak si s ní mladý Uchiha poradí. Tým chuuninské zkoušky nakonec nepřežil... Při chuuninských zkouškách se rovněž odhalila Orochimarova zrada Písečné i Listové.
Zajímavostí je, že na základě ukázané mapy Hidan spolu s Kakuzu Zvučnou navštívili při pátrání po jinchuuriki.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhJak lze vidět po deseti letech od Čtvrté ninja války, Orochimaru své vnímání světa po letech změnil a uznal smysl přirozeného vývoje událostí, svolil k příměří s Listovou a obnovil Zvučnou jakožto plnohodnotnou a legitimní shinobi vesnici. Jeho synovi Mitsukimu je na znamení vzájemného respektu dvou vesnic dovoleno zapsat se na konožskou Akademii a později se stát konožským geninem.

Kam jsme mohli v rámci Zvučné zajít

ZÁKLADNA VE ZVUČNÉ
Jedná se o bývalé ústředí Zvučné vystavěné v podzemí. Nápadný byl hady zdobeným vchod ukrytý mezi stromy. Orochimaru tu měl základnu do doby chuuninských zkoušek v Listové. Znovu se sem vrátil po zapečetění svých rukou Třetím Hokage a právě tady skuhral bolestí, když mu pomalu uhnívaly. Přechovával zde rovněž svůj prsten z dob Akatsuki.
Ve 141. fillerovém díle anime jsme byli svědky zničení základny, když se sem tajně infiltrovali Naruto, Sakura a Jiraiya a nakonec byli nuceni bojovat proti Arashimu.

ÚKRYT V TRAVNATÉ
Jak vypovídá nadpis, tento úkryt nalezneme někde v blízkosti Travnaté vesnice a jedná se o další podzemní komplex se skrytým vchodem na úpatí skal. Disponuje mnoha pokoji a jeho neopominutelnou dominantou je místnost se sochou obrovského kamenného hada. Právě zde se Sai v rámci ROOTu pokusil splnit tajný rozkaz a zabít Uchihu Sasukeho; jejich konflikt skončil výbuchem celé místnosti a odhalení části úkrytu. Zde se také Sasuke poprvé po dvou letech znovu setkal s Narutem a Sakurou. Orochimaru, Kabuto a Sasuke posléze zničený úkryt opustili.

JIŽNÍ ÚKRYT
Jižní úkryt (Minami Ajito, 南アジト) se nachází na ostrově, možná někde v blízkosti Vlnkové. Sloužil především jako vězení lidí využívaných na experimenty. Na vězně dohlíželi dozorci; jedním z nich byla i Karin, kterou zde vyhledal Sasuke a požádal ji o připojení se k jeho novému týmu Hebi.

SEVERNÍ ÚKRYT
Kdoví, kde je Severní úkryt (Kita Ajito, 北アジト)... Jisté však je, že se jedná o velmi prostornou stavbu, kterou Orochimaru využíval na experimenty s prokletou pečetí. V jedné z cel žil nestabilní Juugo, dokud po Orochimarově odstranění nepřišel Sasuke a nepožádal ho, aby se připojil k týmu Hebi.

VÝCHODNÍ ÚKRYT
(Higashi Ajito, 東アジト) Jak vypovídá Orochimarova záliba v podzemních úkrytech, ani tento se příliš neliší. Jako vchod slouží otevřená tlama velkého kamenného hada. V tomto úkrytu Orochimaru experimentoval na posledním členu týmu Hebi, na Suigetsuovi. Suigetsu se sem ještě jednou vrátil a s pomocí naštvaného Juuga objevil tajnou místnost skrytou za falešnou zdí. V ní našel drahocenný svitek popisující vyvolání Shinigamiho a využití jeho sil, který později předal Sasukemu.

LABORATOŘ (NA OSTROVĚ)
Jedná se o laboratoř s lékařským vybavením, která byla vystavěna pro Kabutovo použití. Najdeme tu různé lékařské náčiní jako skalpely, zkumavky a především velký stroj na odběr krve. Ten Kabuto použil po Orochimarově zmizení a právě zde dostal transfúzi mistrovy krve.

LABORATOŘ NA OSTROVĚ DÉMONŮ
Pouze fillerová výplň, laboratoř měla být umístěna na jenom z ostrovů v Oceánové zemi. Jednalo se o další místo pro experimenty, shromažďovaly se zde vzorky mnoha bytostí s účelem vytvořit ultimátní zbraň; podmořského ninju. Orochimaru tento výzkum později opustil, jeho následovník Amachi v něm však pokračoval.

Aktualizace 26. 4. 2019, Akumakirei.

3.785715
Průměr: 3.8 (14 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Seidara
Vložil Seidara, Pá, 2012-05-25 20:53 | Ninja už: 4354 dní, Příspěvků: 279 | Autor je: Prostý občan

vo Zvučnej chcem bývať Laughing out loud

Obrázek uživatele AkatsukiLeader
Vložil AkatsukiLeader, Čt, 2008-02-21 20:23 | Ninja už: 5879 dní, Příspěvků: 1 | Autor je: Prostý občan

joo odtialto pochádzam.

Hra Divoké Kmeny, je bezplatná hra na bázi prohlížeče