manga_preview
Boruto TBV 08

Zvučná čtyřka

Naruto__Sound_ Zvučná čtyřka (Otogakure no Shinobi Yonin Shuu) byla skupina zvučných ninjů sloužících Orochimarovi jako jeho osobní elitní jednotka. V anime se původně jednalo o Orochimarovy vězně donucené bojovat na život a na smrt s ostatními. Přeživší předvedli své schopnosti, z nejsilnějších pak Orochimaru udělal svůj doprovod. Mezi členy patřili: Sakon a Ukon, Jiroubou, Kidoumaru a Tayuya. Členové Zvučné čtyřky mají všichni Orochimarovu prokletou pečeť. Ta jim umožňovala navýšit chakru a sílu. Zvučná čtyřka však zdaleka nebyla tak zkušená jako členové Akatsuki, s Akatsuki by se nemohli měřit ani po aktivaci pečeti.
Ač se to skupince nelíbilo, Čtyřka posléze musela přijmout Kimimara jako pátého člena a vůdce celé bandy, protože z nich byl nejsilnější a nikdo z nich ho nedokázal přemoct. S Kimimarem se pak zavedli pod jménem Zvučná pětka (Otogakure no Shinobi Gonin Shuu).

Zvučná pětka nejprve Orochimarovi pomohla zavraždit Čtvrtého Kazekage, poté genina z Travnaté účastnícího se chuuninských zkoušek v Listové (Orochimaru si přivlastnil tvář Shiore). Kimimarovo zdraví se však zhoršovalo, onemocněl a nemohl se dál podílet na misích. Z Pětky se opět stala Čtyřka.
Zbývající členové skupinky Orochimarovi asistovali během invaze do Listové a uzavřeli ho spolu s Třetím Hokagem do bariéry, kde s ním mohl jejich pán nerušeně bojovat. Třetí Hokage nedokázal svého někdejšího žáka porazit, dokázal ho však připravit o jeho chloubu - o ruce. Čtyřka tak musela zdrceného Orochimara doprovodit zpět do Zvučné. Zničení Listové se nezdařilo.
Kvůli akutní potřebě získání nového těla se Orochimarova pozornost upřela na Uchihu Sasukeho. Hadovi následovníci dostali nový úkol.

zvučná 4
Čtyřka malému Sasukemu názorně předvedla, jak dokáže prokletá pečeť znásobit sílu uživatele, a jak je Sasuke oproti nim slabý - natož aby zamýšlel vykonat svoji pomstu Itachimu. Sasuke nakonec souhlasil s odchodem do Zvučné. Ninjové mu podali drogu, která mu měla pomoci s prokletou pečetí, a poté ho zapečetili do sudu, kde se měl pečetí potýkat, zatímco ho Čtyřka ponese k Orochimarovi.
Cesta zpět však nebyla tak snadná, na scéně se objevili Genma, Iwashi a Raidou a Čtyřka nakonec musela použít sílu prokleté pečetě. Listová za nimi navíc brzy vyslala záchranný tým, který je objevil při odpočinku a zotavování se z předchozího boje.
Kidoumaru Hlavním cílem Zvučné Čtyřky bylo bezpečně dopravit Sasukeho k Orochimarovi, proto se postupně jeden za druhým členové skupinky odtrhávali z původní sestavy, aby se vypořádali s pronásledovateli.
První boj proběhl mezi těžkými váhami a nesměla se opomenout síla: Jiroubou vs Akimichi Chouji.
V druhém boji záleželo na taktice, trpělivosti a promyšlenosti: Kidoumaru vs Hyuuga Neji.

Chouji i Neji své protivníky porazili a Jiroubou s Kidoumarem padli. Objevil se však nečekaný nepřítel; Zvučná čtyřka byla opět Zvučnou pětkou. Orochimarovi docházel čas a Kimimaro přišel zajistit Sasukeho tělo. Boje se rozhořely i na dalších stranách: Sakon a Ukon bojoval krvavou bitvu s Kibou a Akamarem, sadistická Tayuya se snažila dostat Shikamara a nevzrušeného Kimimara pronásledoval rozvášněný Naruto. Stejně jako nečekaný nepřítel, objevila se i nečekaná pomoc v podobě Leeho a písečných sourozenců. Kankurou si spolu se svými neživými loutkami hravě poradil s parazitickým Sakonem a Ukonem, Tayuyino umění bylo krátké na agresivní Temari s dlouhým dosahem ostrého větru a Kimimaro si nejprve s Rock Leem, poté s Gaarou přeměřovali své schopnosti do doby, než Kimimaro podlehl své nemoci. Naruto se vydal za uprchlým Sasukem.
Zvučná čtyřka (pětka) podlehla nepříteli, ale její cíl se vydařil, jelikož Sasuke skutečně k Orochimarovi dorazil - ač pro Orochimarův plán pozdě.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhVe fillerech anime jsme se mohli se Zvučnou Čtyřkou znovu setkat během Čtvrté války ninjů; Kabuto ji přivolal skrze nečistou techniku Edo Tensei a dal jí volnou ruku k pomstě. Čtyřka se zaměřila na své nepřátele z Listové, kteří zavinili její pád, ale ani tentokrát na ně nestačila a pomsta se nezdařila.

ČLENOVÉ
04[1]Kaguya Kimmimaro
Vůdce skupiny, poslední člen neblaze proslulého klanu Kaguya a dědic vzácného a mocného kekkei genkai jménem Shikotsumyaku; Kimimaro dokázal ovlivňovat růst svých kostí v těle, vytvářel z kostí zbraně a dle libosti je vytahoval či vystřeloval z těla. Původní Orochimarova schránka, po jeho onemocnění se Orochimaru zaměřil na Sasukeho. Kimimaro se přátelil s Juugem a věřil v Sasukeho, i proto se Juugo později rozhodl mladého Uchihu následovat.

jiroubou 1.jpgJiroubou
Extrakalorický člověk! Jiroubou byl dokonce tlustší (pardon, měl dokonce těžší kosti) než Akimichi Chouji, se kterým bojoval na život a na smrt. Nosil vlasy na pankáče a nerad poslouchal, když Tayuya mluvila sprostě. Jiroubou měl víru ve svou sílu, kterou prokletá pečeť ještě znásobovala a odmítal myšlenku, že by ho mohlo škvrně jako Chouji porazit. Chouji v tomto boji použil Tři barevné kuličky klanu Akimichi, přičemž poslední červená kulička znamená smrt...

spiderKidoumaru
Člověk-pavouk, tak by se dal popsat Kidoumaru, který měl šest rukou, dokázal tkát pavučiny a pavouka nejen připomínal, ale mohl jednoho (či milión) i přivolat. Na rozdíl od rázné Tayuyi nebo krátkozrakého Jirouba byl Kidoumaru trpělivý, rád si hrál se zajímavou kořistí a při boji s Nejim ukázal své analytické schopnosti. Orientoval se na boj z dálky, a proto věřil, že dokáže Nejiho snadno porazit, nakonec ho však Neji zabil, ačkoliv sám skoro vypustil duši.

sakon.jpgSakon a Ukon
Jednalo se o bratry žijící v jednom těle. Sakon s Ukonem měli své vlastní kekkei genkai jménem Souma no Kou, které dosti krutě využívali v boji. Druhý z bratrů mohl na nepřítele klidně zaútočit další rukou nebo nohou, dokázali střídat svá těla, oddělit se na dvě samostatná, a dokonce vniknout do těla nepřítele a parazitovat na něm. Kankurův styl boje se tak ukázal být velmi účinným, protože ani Sakon, ani Ukon nemohli parazitovat na neživé loutce. Není známo, z jakého klanu pocházeli, či vůbec z nějakého.

17[1]Tayuya
Jediná dívka ve skupině a jediný uživatel zvuku jako zbraně ve skupině. Tayuya byla charakteristická svoji nevybíravou mluvou, která pobuřovala jejího spolubojovníky Jirouba, pročež ji nabádal, že by se tak dívka chovat neměla. Tvrdá, krutá, neúprosná, vyžívající se v násilí. K boji používala flétnu a své nepřátele paralyzovala pomocí genjutsu, což z nich poté dělalo snadný terč. Zemřela v boji proti (Shikamarovi a) Temari.

14. 10. 2019, Akumakirei.

4.6
Průměr: 4.6 (20 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele chiara funny Akatsuki
Vložil chiara funny Ak..., Ne, 2016-02-21 08:17 | Ninja už: 2980 dní, Příspěvků: 1 | Autor je: Prostý občan

Dáva niekto Sakona a Tayuyu dokopy? ( ako pár )
Podla mna sú zo zvučnej štvorky najlepší.
5 séria Naruta bola najlepšia Smiling

Obrázek uživatele Brado
Vložil Brado, Čt, 2014-04-24 20:48 | Ninja už: 3903 dní, Příspěvků: 83 | Autor je: Prostý občan

Najlepsie casti z naruta.

Obrázek uživatele Yoshimaru
Vložil Yoshimaru, Pá, 2013-07-12 22:58 | Ninja už: 4620 dní, Příspěvků: 14 | Autor je: Prostý občan

prosím Vás nevíte někdo v kterém díle byla ta ukázka kde kimimaro všechny ze zvučné čtyřky porazil a tím si získal jejich respekt?

Obrázek uživatele Leon. S. Uchiha
Vložil Leon. S. Uchiha, Ne, 2013-03-03 19:55 | Ninja už: 4181 dní, Příspěvků: 1297 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

oni sú super najlepší asi ssakon. Ale na akatsuki prostev ničom nemaju

Obrázek uživatele adabo
Vložil adabo, Po, 2012-07-16 00:51 | Ninja už: 5299 dní, Příspěvků: 806 | Autor je: Horší než odpad

Sympatičtí mi byli všichni, byla to taková tajemná skupinka, kde byly postavy asi fakt nejlepší volbou, co mohl Kishimoto vybrat. Skvěle se doplňovali a nejhorší část týmu byl pro mě Jiroubo, na mě až moc slabej drsňák. Naopak nejsympatičtější byl asi Sakon.

Obrázek uživatele Buggyra
Vložil Buggyra, Po, 2012-01-23 16:28 | Ninja už: 5399 dní, Příspěvků: 1197 | Autor je: Prostý občan

Podľa textu v topicu by sa mal topic nazývať skôr Zvučná päťka.
Môj najobľúbenejší člen zo štvorky je Kidoumaru a z päťky prekvapivo tiež Kidoumaru.

Obrázek uživatele Karkkulka
Vložil Karkkulka, Po, 2012-01-23 14:17 | Ninja už: 4614 dní, Příspěvků: 114 | Autor je: Prostý občan

Hrozně se mi líbily prupovídky Sakona a Ukona ty bily prostě nej a taky KIMIMARO

Obrázek uživatele U. Naruto
Vložil U. Naruto, Ne, 2011-05-29 20:01 | Ninja už: 4708 dní, Příspěvků: 7 | Autor je: Prostý občan

Nebola to Zvučná 5? Veď Jiroubu, Tayuya, Sakon, ten pavúk a Kimimaro.

Obrázek uživatele kluh
Vložil kluh, Út, 2011-12-13 20:51 | Ninja už: 4540 dní, Příspěvků: 335 | Autor je: Prostý občan

Pôvodne áno, ale neskôr kimimaro umieral kvôli neznámej chorobe (asi tuberkulóza)... A ako sám tvrdil nebol schopný boja, jeho posledný boj s Gaarom a Leem bola len jeho vôľa, aby pomohol Orochimaruovi k získaní Sasukeho ako ďalšej schránky...
A ten "pavúk" sa volal Kidoumaru...

Obrázek uživatele Rayzo
Vložil Rayzo, Pá, 2010-09-24 10:26 | Ninja už: 5149 dní, Příspěvků: 988 | Autor je: Prostý občan

Kimimaro the best ...najlepší zo zvučnej pätorky Eye-wink

„ Bojujem, aby som už bojovať nemusel “

Obrázek uživatele Yelaflash
Vložil Yelaflash, Po, 2010-09-20 16:12 | Ninja už: 5612 dní, Příspěvků: 1084 | Autor je: Pěstitel rýže

Mne sa nepáčila tayuya omg jej zlomím tú píšťalku a bude mať Smiling

Obrázek uživatele Aki no sakka
Vložil Aki no sakka, Ne, 2010-06-13 17:37 | Ninja už: 5384 dní, Příspěvků: 701 | Autor je: Prostý občan

Tayuya je jedna z mých nejoblíbenějších postav, Kimimaro taky... z nějakého nevysvětlitelného důvodu se mi ze začátku hrozně líbil Kidoumaru xDD

Obrázek uživatele Mrs.Rinnegan
Vložil Mrs.Rinnegan, Ne, 2010-06-13 17:34 | Ninja už: 5204 dní, Příspěvků: 703 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

tayuya a kimimaro jsou z nich nej! Laughing out loud

Aktivní FF:
NABÍDKA, KTERÁ SE NEODMÍTÁ
- Sasoriho příběh: cesta od osamělého zběhlého ninji k zločinci plně oddanému své organizaci

Obrázek uživatele Sakura Lawliet Kurosaki
Vložil Sakura Lawliet ..., Ne, 2010-06-13 17:31 | Ninja už: 5059 dní, Příspěvků: 7 | Autor je: Prostý občan

Mě si těch pět moc nelíbilo a navíc jsem se jim smála když je porazily naši z Listové:Neji a Choji a pak Gaara Temari a Kankurou....

Obrázek uživatele Yelaflash
Vložil Yelaflash, Ne, 2010-09-12 23:11 | Ninja už: 5612 dní, Příspěvků: 1084 | Autor je: Pěstitel rýže

Neji je silák nepodceňuj ho ! , Choji mal špeciálne pilulky Temari zaútočila až keď nemala Tayuya chakru Kankuro tiež , no a Gaara je dosť silný a Kimimaro umieral Sticking out tongue

Obrázek uživatele Buggyra
Vložil Buggyra, Ne, 2010-09-12 23:15 | Ninja už: 5399 dní, Příspěvků: 1197 | Autor je: Prostý občan

Laughing out loud Kakashi YES

Obrázek uživatele loudscreaming
Vložil loudscreaming, Čt, 2010-05-27 01:02 | Ninja už: 5194 dní, Příspěvků: 30 | Autor je: Pěstitel rýže

Mě je zase Kimimaro nesympatický, a nevim proč Laughing out loud Zato Tayuya je jedna z nejlepších postav Smiling Sakon se mi z nějakého neznámého důvodu také převelice líbí, Kidoumaru... s tim bych nechtěla bojovat Laughing out loud Vytasit se na mě s tim svym obřim pavoukem, tak s hlasitými výkřiky zdrhnu Laughing out loud A Jiroubou... no, nwm, ten je takovej divnej Laughing out loud

i will eat your children

userbarz.com
Free userbars
userbarz.com

Obrázek uživatele deidara848557
Vložil deidara848557, Ne, 2010-02-28 16:30 | Ninja už: 5167 dní, Příspěvků: 53 | Autor je: Prostý občan

oni ani neboli moc dobri mne sa astak nelubili sak ked si to zeberete kazdi musel aktivovat tu pecat inak bi prehrali hned okrem kimimara ten bol dobri

Obrázek uživatele Yelaflash
Vložil Yelaflash, St, 2010-10-06 14:26 | Ninja už: 5612 dní, Příspěvků: 1084 | Autor je: Pěstitel rýže

Hmm takto by si to nemal brať, to može každý povedať keby nemaly pečať, keby Kiba nemal akamuru keby Naruto nemal kyuuby keby Sasuke nebol debil, proste musíš brať tie postavy také aké sú v tom je to čaro Laughing out loud

Obrázek uživatele tobi-madara
Vložil tobi-madara, So, 2009-08-15 00:23 | Ninja už: 5361 dní, Příspěvků: 5 | Autor je: Prostý občan

plls ta nová čtyřka se jmenuje Henbi? nebo jak?

Obrázek uživatele Hellou Luu Foxi Aligator
Vložil Hellou Luu Foxi..., St, 2009-08-19 16:08 | Ninja už: 5443 dní, Příspěvků: 344 | Autor je: Prostý občan

hebi akoze had ale najnovsie taka myslim ze ako jastrab

Obrázek uživatele Leon. S. Uchiha
Vložil Leon. S. Uchiha, Ne, 2013-03-03 21:03 | Ninja už: 4181 dní, Příspěvků: 1297 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

JJ volali s Hebi (had). Ale potom vstúpili do akatsuki ale Sasanko už nemal pečať (Konečne) tak sa premenovyli na Taka (jastrab)

Obrázek uživatele 5th Kazekage
Vložil 5th Kazekage, Út, 2009-08-11 17:42 | Ninja už: 5528 dní, Příspěvků: 196 | Autor je: Prostý občan

Mne sa lúbi TAYUYA

Obrázek uživatele Hellou Luu Foxi Aligator
Vložil Hellou Luu Foxi..., Út, 2009-08-11 10:06 | Ninja už: 5443 dní, Příspěvků: 344 | Autor je: Prostý občan

najlepsi je kimimaro!!!fnuk

Obrázek uživatele Dei-chan
Vložil Dei-chan, Ne, 2009-03-29 14:41 | Ninja už: 5540 dní, Příspěvků: 241 | Autor je: Prostý občan

tie boli boli awe drsne Smiling

Obrázek uživatele 5th Kazekage
Vložil 5th Kazekage, So, 2009-03-28 12:54 | Ninja už: 5528 dní, Příspěvků: 196 | Autor je: Prostý občan

Takze oni boli slabsi nez naruto

Obrázek uživatele Yelaflash
Vložil Yelaflash, Ne, 2010-09-12 23:17 | Ninja už: 5612 dní, Příspěvků: 1084 | Autor je: Pěstitel rýže

No to záleží aj od toho kto ide proti komu tz. napr kidoumara by nedal nik okrem Nejiho ... Proti Kimimarovi musel ísť niekdo silný na dialku Gaara... je to kameň papier nožnice Laughing out loud

Obrázek uživatele Laura-chan
Vložil Laura-chan, St, 2009-01-07 19:27 | Ninja už: 5623 dní, Příspěvků: 703 | Autor je: Prostý občan

Nejlepší je Sakon. A Ukon je trapnej a říká Sakrblé! X3

Obrázek uživatele Laurikosh
Vložil Laurikosh, Út, 2009-08-04 17:57 | Ninja už: 5466 dní, Příspěvků: 48 | Autor je: Prostý občan

 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

PÚSČPSN