manga_preview
Boruto TBV 07

Země Země

země.jpg

Zemi Země (土の国, Tsuchi no Kuni, Zemní země, Zemská země) bohužel nebylo věnováno mnoho pozornosti, a tak toho o ní moc nevíme. Rozkládá se severozápadně od Země Ohně a vládne jí feudální pán aneb daimyou. Zemní patří do Velké pětky, to znamená pěti velkých zemí s uznávanými Skrytými ninja vesnicemi a vůdci; Kage. Skrytou vesnicí Zemní země je Skrytá Kamenná (Iwagakure no Sato, 霧隠れの里, Kamenná, Vesnice ukrytá v kamení/ve skalách).

Zemi dominují především rozsáhlé skalnaté oblasti s mnoha jeskyněmi. Hranice země pak tvoří převážně hory, které ztěžují kontakt s okolními sousedy. Rád se nad nimi prohání severní vítr, hraje si s kamínky, vynáší je do vzduchu a zase nechává spadnout. Často se tak stává, že se tyto kamínky dostanou až za hranice. Tento jev dostal poetický název kamenný déšť.

A nejdůležitější info na závěr, specialitou Zemní Země je Kamenné Mochi! (V japonštině Iwa Mochi, 岩餅.) Naruto je ukazoval Menmovi, který ztratil paměť, v 213. díle první série anime. A dle jeho slov: „Ta křupavá kůrka je neodolatelná!“

Významné lokality

KAMENNÁ VESNICE
Hlavní a největší vesnicí je výše zmíněná Skrytá Kamenná, v jejím čele se nachází Tsuchikage, který vesnici vládne a ochraňuje ji. Nad ním však stále stojí feudální pán a věci týkající se celé země musí Tsuchikage řešit i s ním. Vesnice je hrdá na své přirozené kamenné hradby. Pochází odtud Deidara, hledaný nukenin ve službách Akatsuki.
Vesnice tu má samostatný článek, více se o ní tedy dozvíte v něm Smiling

Akumakirei, 25. 4. 2019

4.125
Průměr: 4.1 (8 hlasů)

Kategorie: