manga_preview
Boruto TBV 07

Země Železa

sanrou.jpg

Země Železa (Tetsu no Kuni, 鉄 の 国) je sněhem a ledem pokrytá země chráněná třemi horami nazývanými Tři vlci (三狼, Sanrou). Vede ji Mifune. Liší se od jiných zemí, které si najímají shinobi jakožto vojenskou sílu; Země Železa má svoji vlastní armádu tvořenou samuraji. Samurajové se od shinobi liší, proto existuje dohoda o vzájemné toleranci a nevměšování se shinobi do záležitostí země. Díky tomu si země zachovává odstup a neutralitu, čehož shinobi rádi využívají a Země Železa se tak už několikrát stala místem diplomatických jednání. Minimálně dvakrát se tu uskutečnilo Setkání pěti Kage; poprvé během První ninja války, podruhé po ničivém útoku Akatsuki na Listovou. Během tohoto setkání vyhlásil maskovaný Madara/Tobi všem vesnicím Čtvrtou ninja válku a pod Mifuneho vedením se Země Železa později připojila k Spojeneckým silám shinobi.

456. kapitola mangy, konožský překlad:
Akatsuchi: Jsem z toho hotovej, v Zemi Železa jsem ještě nikdy nebyl!
Oonoki: Pche, není to nijak úžasný místo.
Kurotsuchi: A jaké to tam teda je?
Oonoki: Jsou tam tři velké hory, kterým se říká „Tři vlci“. Je to neutrální země se svojí vlastní kulturou, pravomocemi a silným vojskem. My ninjové bysme se tam neměli moc motat. U nich totiž ninjové nejsou. Ochraňují je válečníci nazývaní „samurajové“.

Významné lokality

MOST
V zemi se nachází nepojmenovaný kamenný most, na něm můžeme vidět bránu podobnou torii (tradiční japonskou bránu stavěnou nejčastěji u vchodu šintoistických svatyní). Tato má znak pro samuraje a nese velký kamenný meč. Most je zajímavý především kvůli bitvě Sharinganů; střetl se tu Shimura Danzou s Uchihou Sasukem a Tobim, který prozatímního Šestého Hokage po útěku ze Setkání pěti Kage pronásledoval až sem. Most během bitky neutrpěl příliš vážná poškození, dokud do kouta zahnaný zoufalý Danzou nepoužil utajenou pečeť a neodpálil se. I přesto most odolal, jak bylo vidět později při dalším sporu mezi Sasukem a Narutem.

5
Průměr: 5 (1 hlas)

Kategorie: