manga_preview
Boruto TBV 08

Země Vody

Vodní země.jpg

Země Vody (水の国, Mizu no Kuni), nebo Vodní Země, je známá také jako Země Mlhy (霧の国, Kiri no Kuni). Jejím vůdcem je feudální pán aneb daimyou, který ji řídí a rozhoduje o jejím osudu. Vodní Země patří do Velké pětky, to znamená pěti velkých zemí s uznávanými Skrytými ninja vesnicemi a vůdci; Kage. Skrytou vesnicí Vodní Země je Skrytá Mlžná (Kirigakure no Sato, 霧隠れの里, Mlžná, Vesnice ukrytá v mlze). Ze všech pěti zemí je Vodní tou nejmenší. Rozkládá se na mnoha ostrovech a ostrůvcích, každý ostrov pak udržuje své vlastní zvyky a tradice. Nalezneme na nich i spoustu jezer a dalších vodních ploch. Nejčastěji tu vládne chladné počasí a ostrovy se příliš nepokocháme, jelikož jsou zakryty mlhou. Na některých místech dokonce sněží a teplota se drží velmi nízko, z takového místa pochází třeba Haku.

Jelikož se země skládá z mnoha ostrovů, je oddělena od kontinentu a jeho záležitostí, vyhýbá se společným politickým konfliktům a sporům, které naopak sužují ostatní čtyři velké země. Bohužel to naopak vřelo v ní samé, zažila mnoho občanských válek. Právě vnitřní války a využívání klanů s mocnými vrozenými schopnostmi zapříčilo pozdější útlak nenáviděných nepřátel a přímé vyhlazování osob s kekkei genkai. Došlo to až tak daleko, že rodiče byli schopni zabít vlastní dítě, pokud se u něho nějaká vrozená schopnost objevila. To jsme viděli v případě nešťastného Hakua... Mnoho klanů se proto rozhodlo skrývat, právě jako Hakuův klan Yuki.
Patnáct let po vypuknutí Čtvrté války ninjů se Vodní rozkmotřila s rozrůstající Vlnkovou a Oceánovou a odmítala jim poskytnout možnost větší stability. Proti tomuto rozhodnutí se naopak postavila Mlžná, jelikož by podporou Vlnkové a Oceánové sama nějaké ty výhody získala.

A nejdůležitější info na závěr, specialitou Vodní Země je Jednorožcův nektar! (V japonštině Kirin mitsu.) Naruto ho ukazoval ve vitrínce Menmovi, který ztratil paměť, v 213. díle první série anime.

Významné lokality

MLŽNÁ VESNICE
Hlavní a největší vesnicí je výše zmíněná Skrytá Mlžná, v jejím čele se nachází Mizukage, který jí vládne a ochraňuje ji. Nad ním však stále stojí daimyou a věci týkající se celé země musí Mizukage řešit i s ním. Z této vesnice pocházel i Momochi Zabuza, hledaný nukenin, který se nechal najímat jako vrah a byl "vychovatelem" Hakua. Zabuza chtěl s hrstkou dalších ninjů zabít Mizukage, a pokusit se tak o státní převrat, plán se však nezdařil.
Vesnice tu má samostatný článek, více se o ní tedy dozvíte v něm Smiling

NEPOJMENOVANÝ OSTROV
V anime jsme se mohli podívat na jeden z obydlených ostrovů, který leží někde v Zemi Vody. Navštívil ho Choujuurou se svým týmem; měli se tam setkat s Akatsuchim a přebrat zprávu od Tsuchikageho. Název ostrova jsme se bohužel nedozvěděli. Choujuurova návštěva se odehrála v 242. díle Shippuuudenu.

Akumakirei, 14. 3. 2019

4.1
Průměr: 4.1 (10 hlasů)

Kategorie: