manga_preview
Boruto TBV 08

Země Větru

pisecna.jpg

Ačkoliv je Země Větru (風の国, Kaze no Kuni) převážně rozlehlou pouští, stále se v NARUTO světě jedná o význačnou lokalitu. Rozkládá se na jihozápadě od Země Ohně a hraničí s Říční Zemí a s Dešťovou vesnicí. Vůdcem Země je daimyou, který ji řídí a rozhoduje o jejím osudu.
Z důvodů velkého sucha se města většinou nacházejí poblíž nějakého vodního zdroje, z něhož mohou čerpat. V pouštích lze najít i oázy. Přestože je velká část krajiny nehostinná, země má poměrně vysoký počet populace, také rozvíjí a udržuje kvetoucí obchody se Zemí Ohně, která je nám asi nejznámější.
Ze Země Větru pochází mnoho silných a slavných shinobi. Při pohledu do její historie lze vidět, že se Země starala spíše o sebe, s okolními zeměmi pak udržovala relativně přátelské vztahy.
Země Větru patří do Velké pětky, to znamená pěti velkých zemí s uznávanými Skrytými ninja vesnicemi a Kage. Skrytou vesnicí Země Větru je Skrytá Písečná (砂隠れの里, Sunagakure no Sato, Písečná, Vesnice ukrytá v písku), která porušila mírovou smlouvu s Listovou a napadla ji během chuuninských zkoušek. Vesnice však byla oklamána, za všechno mohl Orochimaru a po ztrátách na obou stranách a vyjasnění vesnice znovu navázaly přátelské vztahy. Mnoho se o to zasloužil Uzumaki Naruto.

Dodatkem...
Bylo řečeno, že Země Větru hraničí se Zemí Ohně, mapa však ukazuje, že mezi nimi je ještě Říční země. Mapa je tak možná špatně nakreslená, nebo se jednoduše využívá toho, co se hodí a někdy spolu hraničí, někdy ne...

Významné lokality

PÍSEČNÁ VESNICE
Výše zmíněná vesnice, v jejím čele se nachází Kazekage, který jí vládne a ochraňuje ji. Nad ním však stále stojí daimyou a věci týkající se celé země musí Kazekage řešit i s ním. Vesnice tu má samostatný článek, více se o ní tedy dozvíte v něm Smiling
.

DÉMONSKÁ POUŠŤ (魔 の 砂 漠, Ma no Sabaku)
Tato poušť posloužila ve fillerových chuuninských zkouškách jako zázemí pro druhý úkol. (Jednalo se o výplňové zkoušky pořadatelských vesnic Listové a Písečné, účastnili se snad všichni naši hrdinové kromě Naruta, který byl na cestách s Jiraiyou.)
Poušť se až na ten les svou charakteristikou a významem podobá Lesu smrti v Listové, je rozlehlá a nebezpečná, avšak jedná se o uzavřený, zablokovaný prostor, do kterého nemá jen tak někdo přístup. Ve středu pouště stojí centrální věž, odkud mohou rozhodčí a Kazekage sledovat průběh zkoušky a úkolem účastníků bylo se k ní spolu se získanými svitky dostat. Poušť je dle očekávání pokrytá pískem, jen na málo místech lze nalézt vodu. Můžeme tu vidět jedovaté kaktusy, skalní útvary, nebezpečné tekuté písky nebo staré rozpadlé budovy, pozůstatek dřívější civilizace. Žije tu mnoho zvířat od gigantických škorpiónů po kolonie obřích mravenců.
.

ROURAN (桜蘭)
Království Rouran je místem, v němž se odehrává děj druhého Naruto Shippuuden filmu jménem Ztracená věž. Království se kdysi nacházelo v poušti kdesi v Zemi Větru, dnes už je zničené. Ve filmu lze vidět, jak v minulosti vypadalo, jelikož Naruto spolu s Yamatem odcestují časem zpět o celých dvacet let...

.

Na článku se postupně podíleli Uchiha Sasuke a Phobos, upravila a doplnila Akumakirei.

4.333335
Průměr: 4.3 (9 hlasů)

Kategorie: