manga_preview
Boruto TBV 08

Země Ohně

ohnova.jpg

Země Ohně (Hi no Kuni, 火の国) je jedna z největších a nejmocnějších zemí, vládne jí feudální pán. Patří do zemí Velké pětky. Právě tady vznikla úplně první skrytá shinobi vesnice, která inspirovala i další země, čímž postupně skončilo období válčících klanů a zbytečných dětských obětí. Listová vesnice je největší skrytou vesnicí a předává se v ní odkaz ohnivé vůle.
Jedná se o úrodnou zelenou zemi, najdeme tu velké množství lesů, řek a jezer, údolí, jakožto i hor a skalisk. Převládá mírné klima, často je teplo a svítí slunce. Geninové z Listové jsou často posíláni plnit mise na poli či pomáhat lidem s hospodářstvím, z čehož lze soudit, že se tu dají pěstovat všelijaké plodiny.

Ohňová dříve válčila s Bleskovou, Zemní a Větrnou, po skončení válek se však snažila jít spíše klidnou, mírovou cestou, což okolní země považovaly za slabost a samy se naopak snažily navýšit své vojenské síly. Právě to zřejmě také zapříčinilo vpád Písečné do Listové podporovaný Zvučnou.

Významné lokality

LISTOVÁ VESNICE
Listová vesnice (Konohagakure no Sato, 木ノ葉隠れの里) je skrytou shinobi vesnicí Ohňové a jedná se o velmi důležitou vesnici, protože z ní pochází náš hlavní hrdina Uzumaki Naruto! Smiling Jelikož je hlavní vesnicí země, která patří do Velké pětky, její vůdce si může říkat Kage. V Listové se vůdce vesnice nazývá Hokage.
Jak už napovídá název, vesnice je skryta v listí aneb v lesích pod velkou skálou, do které jsou postupně tesány hlavy všech jejích vůdců. Vesnice tu má samostatný článek, víc se tak dozvíte v něm.

ÚDOLÍ KONCE
Údolí konce (Shuumatsu no Tani, 終末の谷) se nachází nedaleko hranic Ohňové se Zemí Zvuku a prakticky vzniklo v bitvě mezi Senju Hashiramou a Uchihou Madarou poté, co Madara opustil mladinkou Listovou a vydal se svou vlastní cestou. Madara tu využil Kyuubiho síly, ale ani ta nestačila k Hashiramově pádu a Kyuubi skončil zapečetěný v Hashiramově manželce Mito. Později tu byly vytesány dvě obří kamenné sochy obou znesvářených ninjů ve vzpomínce na strašlivou bitvu. Zdejší vodopád a řeka dnes určují hranici mezi Ohňovou a Zemí Zvuku.
Mnoho let po Hashiramově bitvě tu proběhla jiná bitva a opět v ní sehrál roli Uchiha i Kyuubi; servali se tu Sasuke s Narutem. Sasuke nakonec odešel do učení k Orochimarovi. O tři roky později tu bojovali znovu, údolí zdevastovali, sochy zničili a konečně došli smíření. Sochám odpadly ruce a na zemi společně vytvořily pečeť pro smír.
Údolí konce v anime několikrát použili na pozadí do openingů. Studio Pierrot, které Naruta animovalo, také vytvořilo krátké OVA, novou podobu legendární bitvy mezi Hashiramou a Madarou, v níž je vidět, jak údolí vzniklo. Tato verze se trošku liší od té v manze.

CHRÁM OHNĚ
Chrám Ohně (Hi no Tera, 火ノ寺) je velký shinobi chrám ležící v lesích. V anime ho ze třech stran obklopovaly hory, ze čtvrté strany pole. Podobá se klášteru Šaolin proslavenému mnichy studujícími bojové umění; v tomto chrámu však žijí mniši, kteří prošli výcvikem pro ninji. Vedl je bývalý člen Dvanácti strážných ninjů a blízký Asumův přítel Chiriku. Chrám jsme mohli vidět ve fillerech o Sorovi, později v příběhu Zombie-komba, které se vydalo po Kyuubiho stopách. Kakuzu a Hidan zabili většinu mnichů, chrám zničili a Chirikovo tělo vzali s sebou, aby za něj dostali peníze. Z mnichů přežili jen Bansai, Sentoki a Zenza.

MĚSTO SHUKUBA
Shukuba je městečko nedaleko Listové plné radostí a různých potěšení, najdeme tu spoustu pouličních umělců, hotelů, penzionů, restaurací, barů, cukráren a hlavně nevěstinců. Dokonce tu mají ulici s názvem Fun Fun Avenue (ファンファン通り).
Město navštívili Jiraiya s Narutem, když hledali Tsunade. Tsunade tu nebyla, narazili tu však na Itachiho s Kisamem a Itachi se tu po letech znovu setkal se svým mladším bratrem, Sasuke se totiž vydal Naruta varovat.

MĚSTO TANZAKU
Město Tanzaku (Tanzaku-gai, 短冊街) leží někde v Ohňové, poměrně daleko od Listové, a jedná se o dost živé město, které láká mnohé dospělé jedince; Tanzaku je totiž vyhlášené svými hazardními podniky a zřejmě i nevěstinci. Právě tady Jiraiya s Narutem hledali legendární naivku Tsunade, která si ráda vsadí. V městě se nacházel stejnojmenný hrad, tuto oblíbenou turistickou destinaci však Orochimaru zničil, když přesvědčoval Tsunade, aby mu vyléčila prokleté ruce.

VÝMĚNNÉ MÍSTO
V Ohňové existuje mnoho výměnných míst, které slouží potřebám černého trhu, na němž se obchoduje s mrtvými těly cenných shinobi. Na toto místo zamířili Kakuzu s Hidanem, aby prodali Chirikovo tělo. Tajný vchod je ukrytý na záchodcích a vede do sálu připomínajícího márnici. Hidan si stěžoval, že to tam strašně páchne. Pracoval tu Zangei, který měl po ruce Bingo knížku, v níž ověřoval totožnost poražených ninjů. Mihlo se v ní i Asumovo jméno. Zangeie si později vzal do parády Ibiki.

HORKOVODNÍ LÁZEŇSKÁ VESNICE
Mohli jsme ji vidět v 97. díle anime, když se Tsunade vracela zase zpět do Listové, aby se ujala postu Hokage. Ukecala Jiraiyu na smíšené lázně, zatímco sama s chutí zamířila za hazardem. Mají tu spoustu krámků se suvenýry, hotýlků (př. Hotel Pohoda), restaurací i pachinko hernu. Okresu šéfuje Jurochou-san, Tsunadin starý známý. Za vesnicí leží kopec s třemi cedry, kde se Senta a Bunzou pokusili získat zpět peníze, které si Tsunade půjčila od rodiny Akagi. Název vesnice pochází z konožského překladu anime.

LES A HORA JOFUKU
V Ohňové můžeme najít i tajemný Les Jofuku (Jofuku no Mori, 徐福の森), kterému se říká ztracený a leží na úpatí hory Jofuku. Více se o něm i vzácné léčivce dozvíte zde. Jedná o se o fillerové místo.

VESNICE TONIKA
Vesnice Tonika (Tonika-mura, トニカ村) leží na někde na okraji Ohňové a najdeme tam taky místo zvané Jáma. Vesnice byla zničena během Kabutovy invaze, Kabuto se na Jámu zaměřil proto, že ji chtěl využít ke svým experimentům. Více se vesnici dozvíte zde. Jedná o se o fillerové místo.

MĚSTO HACHOU
Město Hachou (Hachou-mura, ハチョウ村) je město ležící na okraji Ohňové a v blízkosti vesnice Tonika, s kterou uzavřelo spojenectví. Hachou pomohlo přeživším občanům Toniky. Více se dozvíte zde. Jedná o se o fillerové místo.

CEDROVÁ VESNICE
Je možné, že v Ohňové leží fillerová Cedrová, která se nachází nedaleko města Tanzaku. Více o ní zde.

0

Kategorie: