manga_preview
Boruto TBV 07

Země Měsíce

zeme mesice.jpg

Země Měsíce (Tsuki no Kuni, 月の国) se objevila v Naruto filmu: Vzpoura zvířat půlměsíčního ostrova a jak už název napovídá, leží v jižních mořích na ostrově připomínající půlměsíc. Jedná se o velmi prosperující a bohaté království s hojností přírodních zdrojů a krásných pláží přitahujících turisty. Místní stráže nosí šavle a kopí. Jak řekla sama Tsunade, mají tam tak spoustu hazardních podniků a vůbec je ta oblast dost živá, sama by se tam ráda někdy podívala... Tamější bohatství potvrzuje i princův nákup Velkého zvířecího cirkusu za 1 000 000 000 $. Na šeku, který princ vypsal, byl znak $, což zřejmě naznačuje, že Země Měsíce jako měnu nepoužívá obvyklé ryou. Zajímavé je, že se podepsal latinkou, ne japonskými znaky.
Místní stráže nosí šavle a kopí. Blízko Země Měsíce se nachází přístav Mikazuki, kde se zastavují zaoceánské parníky a odkud můžete odjet na ostrovy.

Zemi Měsíce vládl král Tsuki Kakeru, jenž se přátelil s ministrem Shabadabou, Shabadaba však časem začal uvažovat o získání větší moci. Kakeru doufal, že ministr jednou porozumí jeho vizi světa, ale později pochopil, že se tak nestane a rozhodl se s ministrem sám vypořádat, přičemž kvůli bezpečí poslal syna a vnuka do zahraničí. Ti si tam najali Tým 7 (mínus Sasuke, plus Lee). Králova snaha nakonec přišla vniveč, Shabadaba krále zradil a udělal mocenský převrat.
Kakeru později zemřel a mladému princi, právoplatnému králi hrozilo, že bude oběšen Shabadabovými nohsledy. To však Naruto a jeho parťáci ve zbrani samozřejmě nemohli dovolit.

Titul krále je dědičný. Současným králem země je Michiru a korunním princem jeho jediný syn Hikaru.

Akumakirei, 19. 7. 2019.

3.727275
Průměr: 3.7 (11 hlasů)

Kategorie: