manga_preview
Boruto TBV 07

Země Blesku

Země Blesku (Kaminari no Kuni, 雷の国) nebo Blesková země leží na poloostrově severovýchodně od Ohňové, jejím vůdcem je feudální pán (daimyou), který ji řídí a rozhoduje o jejím osudu. Země patří do Velké pětky, to znamená pěti velkých zemí s uznávanými Skrytými ninja vesnicemi a vůdci; Kage. Skrytou vesnicí Země Blesku je Skrytá Oblačná vesnice (Kumogakure no Sato, 雲隠れの里, Oblačná, Vesnice skrytá v mracích). Dominantou země jsou rozlehlá pásma pohoří známá nevyzpytatelným počasím a velkými bouřkami; právě podle nich prý byla země pojmenována. V horách pramení mnoho řek, které se pak vlévají do moře. V zemi najdeme i slušný počet horkých pramenů nebo-li onsenů.

Významné lokality

OBLAČNÁ VESNICE
Hlavní a největší vesnicí je výše zmíněná Skrytá Oblačná, v jejím čele se nachází Raikage, který v ní vládne a ochraňuje ji. Nad ním však stále stojí feudální pán a věci týkající se celé země musí Raikage řešit i s ním. Vesnice se nachází v horách a doslova se skrývá v mracích. Je jedinou shinobi vesnicí Velké pětky, z níž nepochází žádný člen Akatsuki.
Vesnice tu má samostatný článek, více se o ní tedy dozvíte v něm Smiling

ROKLINA BLESKŮ
Roklina blesků (Unraikyou, 雲雷峡) představuje zaplavené údolí někde v horách, příznačně je ukryté v mlze nebo mracích. Zřejmě tu žil klan Yotsuki, po přísaze věrnosti Prvnímu Raikage mu totiž byla svěřena zdejší půda. Později tu trénoval jinchuuriki Osmiocasého Killer Bee, na kterého zaútočil Sasukeho tým Taka a Roklina bojem hodně utrpěla.

ŽELVÍ OSTROV
Želví ostrov (Shimagame, 島亀) aneb Genbu (ゲンブ) je ve skutečnosti prastará želva obřích rozměrů, která žije ve vodách Země Blesku a o kterou se Oblačná stará. Oblační shinobi ji používají jako místo pro tréninky, žije tu totiž spousta různých zvířat a ostrov sám působí jako obyčejná země - tak obrovský je. Jen dokud se želva nezatřese... Až na možnost lokace to tu připomíná Les smrti v Listové; jelikož se želva neustále pohybuje, je velmi těžké ji najít.
Žabí stařešina ostrov popsal jako ráj, což možná je pro zvířata, ale rozhodně ne pro lidi. Ostrov velmi zodpovědně střežila a chránila obří oliheň, která útočila na kohokoliv, kdo se k želvě přiblížil, nevyjímaje shinobi z Oblačné. Zaútočila tak i na loď převážející Naruta a Killer Beeho, ale ten si s ní ve formě Osmiocasého hravě poradil, aniž by jí výrazně ublížil. Osudným jí však byl Kabutův Manda (verze 2)... Poprvé jsme se s ní mohli setkat v 491. kapitole mangy a 243. díle Shippuudenu.
Na ostrově se nachází známý Vodopád pravdy, kterým si musel projít Naruto na cestě za ovládnutím Kyuubiho, a speciální chrám, kde lze bojovat s bijuu.
Želva je zřejmě největší bytostí Naruto světa, velikostně hravě předstihne takového Kyuubiho či přivolaná zvířata Sanninů. Má velmi silný krunýř, který svými ostrými výčnělky velmi připomíná ježka a nedokázala ho poškodit ani Deidarova bomba.

Akumakirei, 19. 5. 2019

3.75
Průměr: 3.8 (8 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele haganekotetsu
Vložil haganekotetsu, Ne, 2011-03-06 08:45 | Ninja už: 4771 dní, Příspěvků: 5 | Autor je: Prostý občan

nooooooooooooooo

Obrázek uživatele Sawoi-sama
Vložil Sawoi-sama, So, 2009-08-08 16:55 | Ninja už: 5472 dní, Příspěvků: 183 | Autor je: Prostý občan

ale však čo je s vami veď Zem Blesku má Kumogakure no sato (oblačnú) ako skrytú dedinu to znamená že majú čelenky ako napr. osemchvostý

When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile.

In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away

"I always knew looking back on the tears would make me laugh, but I never knew looking back on the laughs would make me cry."

"When one door closes, another opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one that has opened for us."

Obrázek uživatele sasori5525
Vložil sasori5525, Ne, 2008-08-10 13:22 | Ninja už: 5709 dní, Příspěvků: 1 | Autor je: Prostý občan

PREčO NEDAJU ZE AKO SA KRESLI ZNAK BLESKOVEJ ZEMI

Obrázek uživatele Hosikage-sama
Vložil Hosikage-sama, Ne, 2008-09-14 09:02 | Ninja už: 5675 dní, Příspěvků: 16 | Autor je: Prostý občan

ak ho ces vidiet tak si pozri diel ked kakashi bojuje so zabuzom je to v niektorom z tych dvoch subojov ale musis vidiet cast lebo na videi to je zostrihane

Obrázek uživatele Asasire Toyotomi
Vložil Asasire Toyotomi, Ne, 2008-11-16 12:16 | Ninja už: 5659 dní, Příspěvků: 384 | Autor je: Prostý občan

Ale počkat, Zabuza byl ze Skryté Mlžné, ne?

Obrázek uživatele 27shadow076
Vložil 27shadow076, Pá, 2008-04-11 15:45 | Ninja už: 5900 dní, Příspěvků: 68 | Autor je: Prostý občan

SKODA ZE TAM NIC O NEJ NENI