manga_preview
Boruto TBV 07

Momochi Zabuza

zabuza.jpg

Momochi Zabuza (桃地再不斬) je shinobi na úrovni jounina, bývalý člen mlžných ANBU a nukenin (hledaný ninja) původem ze Skryté Mlžné. Se svým velkým popravčím mečem Kubikiri patřil mezi Sedm šermířských pánů z Mlžné a proslavil se pod přezdívkou Démon ze Skryté Mlžné (Kirigakure no Kijin, 霧隠れの鬼人), kterou získal ještě jako malý netrénovaný kluk, kdy sice nestudoval na Akademii, ale i tak dokázal zabít víc jak stovku studentů. Mlžná se proslavila jako Krvavá Mlžná, maturitní zkouškou studentů Akademie bylo bojovat na život a na smrt se svými spolužáky - ti nejlepší aspirovali na příští členy Sedmi šermířských pánů. Zabuzou tahle praktika skončila.

Zabuza a Kakashi, 8. díl anime a 14. kapitola mangy:
Z: „Kamarádi, co spolu trénovali a jedli u jednoho stolu, byli rozděleni do skupin po dvou a přinuceni mezi sebou bojovat... Dokud jeden nebyl zabit. To se stalo kamarádům, co si navzájem pomáhali a sdíleli vše včetně svých snů.“
K: „Před deseti lety se maturitní zkouška v Mlžné musela změnit. Stalo se tak poté, co se rok předtím zjevil démon. Bez zaváhání nebo slitování malý chlapec, co ještě ani nebyl ninjou... pozabíjel přes stovku studentů.“

Zabuzova sláva rostla, byl velmi zkušený uživatel vodních technik, ale taky dost tvrdohlavý a ambiciózní člověk. Léta před Narutovou misí ve Vlnkové se Zabuza setkal s Hakem. Haku byl opuštěný a žil na ulici, Zabuzu chlapec s krví klanu Yuki zaujal a vzal ho pod svá křídla pod podmínkou Hakovy absolutní oddanosti. Chlapec přijal roli nástroje, který svému pánovi dopomůže k realizaci jeho snu. ZabuzaZabuza se totiž pokusil zabít Mizukageho a převzít vládu, v čemž však neuspěl. V anime byli on a Haku svědky útoku klanu Kaguya na Mlžnou, Zabuza se tehdy rozhodl nevměšovat. Potkali také Kaguyu Kimimara, který měl zabít všechny ze Skryté Mlžné. Zabuza mu řekl, že do té vesnice nepatří, proto k boji nedošlo. Haku chtěl s Kimimarem mluvit, ale Zabuza ho nenechal a trval na odchodu.
Zabuza se jen tak lehce nevzdal, hodlal zkusit převzetí moci ještě jednou a slíbil, že se vrátí a svůj sen uskuteční, v čemž ho Haku podporoval. Po neúspěšném převratu oba odešli ze země a nechali se najímat jako nájemní vrazi, aby vydělali peníze na druhý pokus. Proto taky Zabuza vstoupil do služeb Gatoua. Zabuza si s sebou odnesl svůj Kubikiri, čímž Mlžná ztratila jeden ze svých speciálních mečů.

Zabuza ve Vlnkové
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhGatou si objednal vraždu stavitele mostu Tazuny, který si však najal ochranku v Skryté Listové, proto se Zabuza musel utkat s Týmem 7 ve složení Hatake Kakashi, Uzumaki Naruto, Haruno Sakura a Uchiha Sasuke. KakashiZabuzaBěhem prvního setkání Zabuza polapil Kakashiho do vodního vězení technikou Suirou no Jutsu, ale díky Narutovi se Kakashi osvobodil. Kakashi Zabuzu porazil Zabuzovou vlastní nejsilnější technikou – Suiton: Daibakufu no Jutsu (Voda: Technika Velkého Vodopádu). Na poslední chvíli zachránil Zabuzovi život Haku, který předstíral, že je Oinin, lovec nukeninů z Mlžné, a že zabil Zabuzu, aby ho mohl odnést do bezpečí. Ve skutečnosti mu jen utlumil životní funkce pomocí svých jehlic.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPo zotavení se Zabuza střetl s Kakashim znovu, a to na rozestavěném mostě, kde znovu čelil jeho Sharinganu. Haku bojoval proti Sasukemu a Narutovi, kterému se podařilo prolomit jeho ultimátní ledovou techniku a chlapce porazit. Zabuza Narutovi řekl, že Haku může klidně zabít, protože je mu takhle k ničemu.
Kakashi v boji zahnal Zabuzu do úzkých, vyčenichal ho pomocí své smečky a chystal se ho proklát svým Raikiri, když mu do rány skočil poražený Haku a obětoval svůj život, aby Zabuzu ochránil. Z posledních sil navíc chytil Kakashiho ruku, doufal, že tak pomůže Zabuzovi jejich nepřítele skolit. Zabuza se pokusil svým mečem rozseknout mrtvého chlapce i Kakashiho naráz.

Zabuza, 18. díl anime, konožský překlad:
„Rozhodně jsem si vybral velice užitečný nástroj. Dal mi nakonec tak nádhernou příležitost.“

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKakashi spolu s chlapcem v náručí se nakonec útoku se vyhnul, a dokonce se mu pak podařilo vyřídit Zabuzovy ruce. Po té, co byl zraněn na obou pažích, musel Zabuza čelit Gatouvi a jeho výsměchu, že není žádný Démon. Gatou dorazil na most se svým gangem, aby zabil oba nájemné vrahy a ty, které oni nedokázali zabít. Zabuza proto rozhodl, že s Kakashim už dále nemusí bojovat, protože jeho práce zabránit Tazunovi v dostavění mostu skončila.
Gatou však svůj proslov korunoval tím, že šťouchl holí do mrtvého Haku, což Naruta rozběsnilo a rozkřičel se na Zabuzu, jestli mu to nevadí, protože ho Haku měl rád a obdivoval ho, obětoval pro něj svůj život. Zpočátku to vypadalo, že Zabuza bral Haku jen jako zbraň, což podle něj ninjové jsou. Ale po té, co mu Naruto vynadal za jeho lhostejnost, přiznal Zabuza, že měl Haka rád. Tím že brečel, ukázal, že i ten nejchladnokrevnější ninja je člověk.

Zabuza, 19. díl anime, konožský překlad:
„Haku bolelo, že s vámi musel bojovat... Nebojoval jenom pro mě, ale taky pro vás. Teď tomu rozumím. On byl až moc hodný. Nakonec... jsem rád, že jsem vás potkal. Jo, chlapče... možná máš pravdu. Shinobi je člověk. Neměli bychom se stát pouhými necitelnými nástroji. Prohrál jsem.“

Zabuza Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhZabuza se vrhl na bandu svého někdejšího zaměstnavatele a začal všechny masakrovat. Pomocí Narutova kunaie, který držel v puse, si Zabuza prosekal cestu skrz gang a konečně zabil Gatoua, kterému slíbil, že společně půjdou do pekla, ale zároveň byl zasažen sedmi různými zbraněmi. Vysílený se z posledních sil pokusil dostat k Hakovu tělu, ale nedokázal to. Poděkoval mu, omluvil se... a měl na Kakashiho prosbu. Ještě jednou chtěl vidět Hakovu tvář. Jak později Kakashi poznamenal, Haku měl čistou duši jako čerstvě napadaný sníh a těsně před Zabuzovým skonem začalo sněžit...

Zabuza, 19. díl anime, konožský překlad:
„Vždycky jsi byl po mém boku. A já bych byl rád po tvém boku na konci. Kdybych tak mohl... rád bych... šel na stejné místo... jako ty...“

Čtvrtá válka ninjů
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKabuto Zabuzu spolu s Haku oživil během Čtvrté války ninjů skrze nečistou techniku Edo Tensei a oba donutil bojovat proti Spojeneckým silám shinobi. Zabuza po svém oživení poznal, že se nejedná o posmrtný život a rozčilila ho Gariho zpráva, že se někdo snížil k zneužívání mrtvých. Zabuza nechtěl poslechnout, ale jeho tělo se hýbalo nezávisle na vůli. Při útoku Přepadové jednotky se je Haku snažil oba chránit, ale Zabuza poznamenal, že je to stejně jedno, protože se jejich těla obnovují. I to ho rozčílilo, nemohl se nechat jednoduše zabít.
Zabuza se znovu střetl s Kakashim a Sakurou, na níž uviděl, kolik času minulo od jejich posledního setkání, a zajímalo ho, jak se daří Narutovi. Než mu stačil Kabuto vymazat vědomí, požádal Kakashiho, aby je za každou cenu zastavil. Aniž by o tom Zabuza věděl, Kabuto přivolal i další šermíře a na scéně se znovu objevila stará Sedmička. Zabuza dokázal rychle spravit zlomený Kubikiri pomocí krve svých protivníků. Stejně jako před lety Zabuzu chránil Haku a skočil do rány Kakashimu, taky Zabuza reagoval stejně a tentokrát Haku opravdu rozsekl, aby se ke Kakashimu dostal.
Nakonec se Kakashimu podařilo Zabuzu porazit, s pomocí Nary Ensuie znehybnit a díky Maki taky zdárně zapečetit. Po ukončení Edo Tensei se Zabuzova duše osvobodila.

Zajímavosti

ZabuzaZabuza znamená „nikdy neseká dvakrát“, což se k němu velice hodí, protože většinu svých protivníků zabil jednou ranou svého meče.
Narodil se 15. srpna a zemřel ve věku 26 let. Měl oříškově hnědé oči, černé vlasy, měřil 183 cm a vážil 72 kg. Bavilo ho brousit si zbraně, jeho nejoblíbenější slovo bylo „ovládat“ a naopak neměl rád čerstvou zeleninu. Zabuza na Akademii odmaturoval v devíti letech,. Dokončil 4 D-mise, 67 C-misí, 79 B-misí, 29 A-misí a 12 S-misí. A jak řekl Kakashi, Zabuza byl tehdy první protivník, který před svou smrtí viděl jeho Sharingan dvakrát.

Techniky: 

Hisenken - Letící meč
Kawarimi no Jutsu - Náhrada
Muon Satsujin Jutsu / Sairento Kiringu - Tichá Vražedná Technika
Utsusemi no Jutsu - Technika Zobrazení

Na článku pracovali: 

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele ecelor
Vložil ecelor, Út, 2009-01-27 00:31 | Ninja už: 5914 dní, Příspěvků: 751 | Autor je: Prostý občan

Náhodou Zabuza je starý klasik a mal som ho rád. Bol Kakashiho dôstojným súperom. A asi nebol taký zlý, keď sa staral o Hakua a naviac sa snažil zabiť Mizukageho, čo je vlastne

a ako vieme, ten je veľký záporňák.

Obrázek uživatele Phobos
Vložil Phobos, Út, 2009-02-17 14:15 | Ninja už: 6179 dní, Příspěvků: 205 | Autor je: Prostý občan

Obrázek uživatele ecelor
Vložil ecelor, Út, 2009-02-17 14:27 | Ninja už: 5914 dní, Příspěvků: 751 | Autor je: Prostý občan

Vieme len, že chcel odstrániť Mizukageho a je možné, že už vtedy

. Nech už ho chcel odstrániť pre čokoľvek, jeho pohnútky nepoznáme. Len ostatní čo o tom incidente počuli sa domnievali, že ho chcel odstrániť, aby sa sám stal Mizukage. Ale mohli ho viesť aj iné pohnútky, dajme tomu, že zistil, že Mizukage je nejako spriahnutý s

 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

PÚSČPSN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Encyklopedie