manga_preview
Boruto TBV 08

Vojenská policejní jednotka Listové

Vojenská policejní jednotka Listové (木ノ葉警務部隊, Konoha Keimu Butai) je, jak už její název napovídá, justiční organizace Listové vesnice. I když se původně věřilo, že Policie Listovéji založil klan Uchiha, ve skutečnosti byla založena Druhým Hokage. Ten ji Uchihům svěřil jakožto projev důvěry a dobré vůle mezi klany Senju a Uchihy. Avšak Tobi věřil, že to byl pouze způsob, jak Uchihy vytlačit z vesnice: postavené vězení, které bylo součástí organizace, bylo také umístěno ve čtvrti Uchihů. To tak oddělilo Uchihy od aktuální správy Listové vesnice, protože bylo nutné, aby vojenská policejní jednotka zůstala neutrální stranou.

Pár členů, jako byl např. Uchiha Setsuna, také věřilo, že to byl pravý motiv k vytvoření této organizace, a tak se pokoušeli o vzpouru. Znak policieSenju Tobirama však tuto teorii zamítl a konstatoval, že ji vytvořil pro to, aby udržel emoce Uchihů na uzdě a zároveň, aby vesnice těžila z jejich oddanosti.

Před pádem klanu Uchiha se jednotka skládala převážně z členů klanu, protože, jak to Uchiha Itachi vysvětlil, pouze silní ninjové byli schopní předvést ostatní ninji před spravedlnost. Nejznámějším velitelem organizace byl Uchiha Fugaku. Není známo, co se s Členové policejní jednotkyorganizací oficiálně stalo poté, co Itachi zmasakroval klan, nicméně v anime bylo vůdci Listové poznamenáno že by se členové měli spíše vybírat otevřeným výběrovým řízením, namísto aby byla jednotka řízena jedním klanem.

Cílem vojenské jednotky bylo udržovat zákon ve vesnici. Byla považována za elitní ninji, kteří dohlížejí na své ninji - kolegy. Neměli autoritu Fuuma Koutarouzatýkat členy ANBU bez příkazu, protože členové ANBU spadají přímo pod Hokageho. Symbolem organizace byla čtyřcípá hvězda se znakem Uchiha klanu umístěného v centru.

Když skončila Čtvrtá velká válka ninjů, Pátá a Šestý Hokage zastavili policejní jednotku od odhalení identit všech ninjů spojených s Rootem, což nakonec za deset let vedlo k odporu. V neznámé době se velitelem jednotky stal Fuuma Koutarou.

Policejní uniforma v Boruto

Vzhled uniformy

Původní uniforma se skládala ze standardního ninja oděvu Listové, který měl na ramenech symbol vojenské policejní jednotky namísto symbolu Vířivé vesnice. Po pádu Uchihů byl jejich znak nahrazen symbolem Listové vesnice, přestože na stanici zůstal znak původní. V anime Boruto se uniforma skládá z tmavě modré kšiltovky se světle modrými pruhy, na které je ze předu žlutá čtyřcípá hvězda se znakem Listové vesnice, kalhot a trika s dlouhým rukávem ve stejné světle modré barvě a tmavě modré vesty.

.
.

Známí členové

Zajímavosti

  • Vojenská policejní jednotka Listové se poprvé objevila ve 220. kapitole mangy a 129. díle anime Naruto
  • V anime, kdy se Tsunade zdál sen ve věčném Tsukuyomi, byli Uchiha Shisui a Uchiha Sasuke vysoko postavenými členy jednotky.
  • Zdá se, že se ve snu změnila i uniforma. Nízko postavení členové nosili pouze trička s vysokým límcem, na jejichž zádech vyobrazen znak vojenské policejní jednotky, nebo klasické tmavě modré kalhoty, triko s dlouhým rukávem se znakem vojenské policejní jednotky a tmavě zelenou vestu.
    Policejní uniformy - alternativní verzeVýše postavení členové, jako např. Sasuke a Fugaku, měli uniformu o něco odlišnější. Sasuke měl na sobě světle šedé kalhoty, triko s dlouhým rukávem v téže barvě, na ramenou znak vojenské policejní jednotky a černou ninja vestu. Zpod vesty mu vyčníval krátký tmavě šedý plášť s hnědými trojúhelníkovými vzory na okraji a přes levou paži nosil hnědo-béžovou pásku taktéž se znakem vojenské policejní jednotky. Oproti tomu Fugaku měl na sobě černé kalhoty, černé triko s dlouhým rukávem se znakem policejní jednotky, světle zelenou ninja vestu a delší tmavě fialový plášť se žlutým kosočtvercovými vzorem.

Aktualizace 3. 1. 2019, Sayoko

3.90909
Průměr: 3.9 (22 hlasů)

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí