manga_preview
Boruto TBV 07

Vesnice Vážky

vážky.jpg

Vesnice Vážky (Kagerou no Sato, 陽炎の里) ležela v Zemi Hor. Před třiceti lety před začátkem Narutova příběhu mezi sebou Listová a Vesnice Vážky vedly válku. Žádná ze stran nechtěla ustoupit a bitva se ocitla ve slepé uličce. Dle Tsunade Listová využila toho, že nebyla přítomna hlavní armáda a uspěla v útoku na znepřátelenou vesnici. Útoku se účastnili i Jiraiya, Tsunade a Orochimaru. Boj se tak obrátil ve prospěch Listové. Shikamaru dodal, že podle historických záznamů bylo příměří uzavřeno o tři měsíce později. Nevědělo se však, co ty tři měsíce vesnice dělala a zamýšlela. Shikamaru hádal, že nejspíš musela uvažovat o odvetě.
Pocházel odtud stařík Gennou, který před třiceti lety umístil po celé Listové výbušné lístky - ty by výrazně pomohly při útoku jeho domovské vesnice na Listovou. Útok se však nekonal. Vůdce Vesnice Vážky odolával do samého konce, ale zemřel při nehodě. Jeho nástupce uzavřel s Listovou příměří.
Homura vyprávěl, že dva týdny po příměří zaútočila na Vesnici Vážky jiná vesnice, zřejmě Tanigakure, a zničila ji. Zaměřili se na ni, jelikož byla oslabená a vyčerpaná po válce s Listovou. Tsunade přemýšlela, že ve smlouvě o příměří musela být nějaká chyba.
Gennou vyvolal v Listové velký povyk, všichni si totiž mysleli, že vesnici hrozí zničení. Nakonec zjistili, že Gennou původně plánoval pomstu, chtěl pomstít svého syna, který byl ninjou a zemřel při útoku Listové na Vesnici Vážky. Shikamaru však objevil, že výbušné zařízení, které mělo celý ohňostroj spustit, bylo nastaveno tak, aby nevybouchlo. Dovtípil se, že se nakonec jednalo pouze o lov pokladů. Stařík Gennou potkal Naruta, který mu připomínal syna, všechno si rozmyslel a raději z toho všeho udělal tu nejzábavnější hru na lov pokladů se synem...
Fillerový příběh se odehrává v 197-201 dílech anime.

Aktualizace Akumakirei, 5. 7. 2019

4.18182
Průměr: 4.2 (11 hlasů)

Kategorie: