manga_preview
Boruto TBV 07

5. Hokage: Tsunade

Tsunade.jpg

Tsunade je vnučkou Prvního Hokageho a kunoichi (ženská ninja) z týmu Legendárních Sanninů (Densetsu no Sannin), kam patří i Jiraiya a Orochimaru. Nyní vykonává úřad jako Pátý Hokage. Sice jí je stejně jako Jiraiyovi a Orochimaru 50 let, ale pomocí Henge no Jutsu (přeměna) si vylepšila vzhled tak, aby vypadala stále na 20. Naruto ji ale stejně pořád oslovuje "bábi Tsunade" (Tsunade-baachan), což nemá samozřejmě vůbec ráda.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběh!
Dve kočičky :-) Tsunade je lékařský ninja a také "krotitel slimáků". Její léčebné schopnosti chtěl využít Orochimaru, aby mohl zase používat ruce, které mu pomocí kletby zničil Třetí Hokage v boji. Tsunade odmítla Orochimarovi odmítla pomoci, a proto pak musela bojovat proti němu i proti dalšímu lekařskému ninjovi jménem Kabuto. Z počátku to vypadalo, že Orochimaru Tsunade přesvědčí, aby mu pomohla, protože jí nabídl, že oživí jejího mladšího bratra Nawakiho a jejího přítele Dana. Naruto ji ale přiměl k tomu, aby odmítla. Tsunade má obrovskou fyzickou sílu, díky které by mohla zabít Orochimaru jedním zásahem. Tsunade umí přivolávat obřího slimáka Katsuyu, která ovšem není tak silná jako Jiraiyův Gamabunta. Jedna z jejích nejlepších technik je buněčná regenerace, která ovšem vyžaduje nesmírné množství Chakry. Při boji s Orochimarem byla několikrát nabodnuta na jeho Kusanagi no Tsurugi (bájný meč), ale hned se zase zregenerovala. Tato technika urychluje dělení buněk a přispívá k urychlování stárnutí.

Heč a ty nemááš:D Během dvou Velkých ninjovských válek byli oba, její bratr Nawaki a přítel Dan, zabiti. Oba měli sen téměř shodný s tím, jaký má Uzumaki Naruto, to je stát se Hokagem a ochraňovat ty, které milují. Po jejich smrti se u Tsunade projevila fóbie na krev, i přes to, že je lékařský ninja. Tuto fóbii překonala až v bitvě, kdy chránila Naruta. Po smrti Nawakiho a Dana opustila Skrytou Listovou společně s Shizune

Tsunade Tsunade nosí na krku amulet, který jí dal její dedeček (První Hokage). Je to náhrdelník, za který se dají koupit až tři hory. Tento amulet nikdy v sázce nevsadila, krom v sázce s Narutem. Předmětem sázky bylo to, že se Naruto do týdne naučí techniku vysoké úrovně, a to Rasengan. Lidé, kteří tento náhrdelník nosili, často velmi brzo umírali. Tsunade ho dala Narutovi, protože je rozhodnut nezemřít do té doby, než se stane Hokagem.

Tsunade Tsunade je také velká hazardní hráčka, která má ovšem ve hrách neuvěřitelnou smůlu. Často se jí přezdívá jako "legendární lempl" - Densetsu no Kamo). U každého má velké dluhy. Někdy ovšem vyhraje velké peníze, ale to skoro vždy znamená velký problém, například před tím, než se setkala s Orochimarem, tak vyhrála kopu peněz.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběh!
Po přemlouvání Tsunade souhlasila, že přijme titul Pátého Hokage a bude vést Skrytou Listovou.Později přijala Sakuru jako svého studenta.

Zajímavosti

Za jméno Tsunade často dávají "hime" 姫, což znamená princezna. Je to kvůli tomu, že je vnučkou Prvního Hokageho, ale také proto, že se jí často bojí. Naruto jí ale říká Tsunade-baachan = stará paní Tsunade. Kanji (賭 - kake), které má Tsunade na zádech, znamená hrát (hazardní hry).

Tsunade tedy patří mezi Legendární Sanniny. Narodila se 2. srpna a je jí 50 let. Má hnědé oči, blond vlasy, měří 163,1 cm a váží 48,9 kg.

Překlad jména

Tsunade znamená uvazovací lano. Jména Jiraiya, Tsunade a Orochimaru pocházejí z "Jiraiya Goketsu Monogatari" - Příběh galantního Jiraiyi (staré japonské literární dílo). Tsunade je v tomto příběhu popsána jako mistr magie se slimáky a byla vdaná za Jiraiyu.

Techniky

Kuchiyose no Jutsu (přivolání - slimáci)
Shousen Jutsu (technika mystické dlaně)
Chakra no Enjintou (Chakrový skalpel)
Tsuutenkyaku (bolestivá noha z nebes)
Souzou Saisei (znovuzrození)
Infuuin: Kai (stínová pečeť: zrušení)
Ranshinshou (porušení důležitých tělních bodů)
Henge no Jutsu (přeměna)

 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie