manga_preview
Boruto TBV 07

TenTen

250px-Tenten.jpg

TenTen (テンテン) je mladá mistryně se zbraněmi v příběhu, raději útočí na soupeře z dálky různými zbraněmi. Příliš se v příběhu nevyskytuje, ale podporuje členy svého týmu. TenTen vystudovala akademii ve věku 12 let a obdivuje legendární Sanninku Tsunade a doufá, že jednoho dne se stane velkou kunoichi jako ona. TenTen nosí styl vlasů a oblečení, které se často nosí v Číně. Také skvěle ovládá zbraně a má smrtící přesnost.

Životopis

Po odmaturování byla TenTen přiřazena do týmu s Rockem Leem, Hyuugou Nejim a byla pod vedením Maito Gaie. TenTen má úzký vztah se svými týmovými partnery a často pomáhá Nejimu v tréninku. Také velmi obdivuje Nejiho a silně věří v jeho schopnosti. Během jednoho roku její tým plnil různé mise a později vstoupil do Chuuninské zkoušky. Do tohoto bodu, Tým Gai spolupracoval dobře a ukazoval své dovednosti v Chuuniské zkoušce.

TenTen a její tým snadno prošel prvním testem do testu druhého. Během tohoto testu se Lee oddělil od skupiny a přišel na pomoc Sakuře a jejím týmovým partnerům. TenTen a Neji našli Leeho, který byl zraněný v bitvě se Zvučnými Geniny. Zraněný Lee byl okamžitě TenTen vyléčen. TenTen s ním prudce zatřásla, což Leeho ihned probudilo. Tým Gai pak odešel a získal potřebný svitek, který jim zaručil vstup do další zkoušky.

TenTen se svitkyV kvalifikačních bojích před třetím testem, TenTen bojovala proti Písečné kunoichi Temari. Tento soupeř se ukázal jako nejhorší pro TenTen. TenTen pečlivě mířila na Temari se svými zbraněmi. Temari však snadno zbraně odrážela. Nakonec Temari použila svůj větrný útok a TenTen byla ve vzduchu zraněna. Zraněná TenTen pak spadla ze vzduchu tvrdě na Temarin vějíř. Jelikož nebyla schopná boje a byla v bezvědomí, tak byla TenTen vyřazena z Chuuninské zkoušky.

Během příštích měsíců pomáhala Nejimu se připravit na jeho souboj s Narutem. Poté odešla na stadión sledovat Nejiho v boji. Byla seznámena s Nejiho bojovým stylem a schopnostmi a snadno odhadovala, jak bude Neji v boji reagovat. Nevěřila, že by Naruto mohl Nejiho porazit. Byla však překvapená, když Naruto Nejiho porazil a ona uznala Narutovu sílu. Později ona a její tým pokračoval v tréninku a ona se dozvěděla více o Nejiho Byakuganu.

Během fillerů pomáhá Ranmaru, když mu dá kari života a záchrání ho tím. Také naučí Ranmaru, že nemusí být závislý na jiných lidech a že stojí za to žít. V Ptačí Zemi měla také starost o Naruta, který zfalšoval svou smrt. V posledních fillerových dílech však byla na jiné misi a nezúčastnila se s ostatními, když pomáhali Písečné.

[acidfree:23463 size=300 align=right]V několika příštích letech složila TenTen a její tým Chuuninskou zkoušku. Pak přišla žádost od Písečné, která potřebovala pomoc se záchranou jejich Kazekageho, který byl unesen Akatsuki, Gai a jeho tým byli vysláni na pomoc. Ještě než se však dostali do Skryté Písečné, tak byli zastaveni. V Říční Zemi bojovali proti Hoshigakimu Kisamemu. Kisamemu se podařilo vyhnout většině TenTeniných útoků a uvěznil TenTen, Nejiho a Leeho v Suirou no Jutsu (Technika vodního vězení). Neji však vězení zničil a osvobodil sebe, TenTen a Leeho. Gai nakonec porazil Kisameho.

Tým Gai pak dorazil k základně Akatsuki. Když pak odstanili bariéru, která chránila základnu Akatsuki, tak se objevili jejich dvojníci. Dvojníci měli stejné zbraně a schopnosti. Týmu Gai se nakonec dvojníky podařilo porazit a šli na pomoc Kakashimu a Narutovi, kteří bojovali s členem Akatsuki Deidarou. TenTenin tým zastavil Deidaru, který se chystal uniknout. Neji si všiml, že Deidara plánuje vyhodit sám sebe do vzduchu. Hatake Kakashi však poslal výbuch do jiné dimenze pomocí svého Mangekyou Sharinganu. Písečná kunoichi Chiyo pak oživila Gaaru a Tým Gai a Tým Kakashi se vrátili do Písečné, kde se rozloučili s Gaarou a vrátili se zpět do Listové.

tenten

Osobnost

Málo je známo o TenTenině minulosti nebo osobnosti. TenTen je silně přesvědčená, že i žena může být skvělý ninja a být silná jako muž. Jejím osobním snem je stát se silnou jako Tsunade. Je také jedinou specialistkou na zbraně v Listové. Někdy je docela tvrdá a zvláště na Leeho. Má však ráda své týmové partnery a věří v ně. Také se zdá, že má nejradši Nejiho, ale je schopná uznat Naruta, když Nejiho porazí.

Zbraně a schopnosti

TenTen se specializuje na zbraně a nikdy neukázala žádné Genjutsu nebo Taijutsu. Nejdříve zbraně vyvolávala ze svitků, ale později je vyvolává z jednoho velkého svitku, který nosí na zádech. Také později obohatí svůj arsenál o bombu.

Překlad a význam jména

TenTen znamená "bod". TenTen by také mohlo znamenat "deset z deseti", což odkazuje na její přesnost trefit deset cílů z deseti.

tenten připravená na akci

Zajímavosti

Společně s Aburamem Shinem je TenTen postava u které se ještě neobjevila její minulost z dětství.

V anime v první části seriálu, TenTen měla mít bílé tričko, ale animátoři si mysleli, že by měla dostat trochu lepší barvu a tak dostala tričko růžové.

Kishimoto Masashi (autor Naruta) řekl o TenTen: "TenTen nosí pohodlné tří-čtvrtinové čínské oblečení. Snažil jsem se myslet na snadnost jejího pohybu, když jsem jí oblékal. TenTenin vzhled je můj oblíbený".

TenTenina hodnost je Chuunin. Narodila se 9. března a je jí 17 let. Její ninja registrační číslo je 012573. Krevní skupinu má B. Měří 164 cm a váží 47,3 kg. Na ninja akademii odmaturovala ve 12 letech a Chuuninem se stala v 15 letech. Celkem splnila 28 D-misí, 23 C-misí, 3 B-mise, 7 A-misí a 1 S-misi. Jejím oblíbeným jídlem je čínské manjuu (cukroví) a sezamové dango (malé knedlíčky, které se dělí na další druhy). Jídlo, které jí nechutná jsou umeboshi (nakládané švestky). Její oblíbená věta je: "Nikdy nemiň cíl". Jejím koníčkem je vyprávění a vysvětlování. V japonské verzi anime jí dabuje Yukari Tamura.

Techniky

Kuchiyose: Tobidougu (Přivolání: Vrhací zbraně)
Kuchiyose no Jutsu (Technika přivolání)
Souryuu Tensakai (Dvojitý drak: Tříštivá destrukce)
Soushouryuu (Rostoucí dračí dvojčata)

 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie