manga_preview
Boruto TBV 07

Sharingan

Sasukeho SharinganSharingan (znamená „Kopírovací kolové oko") je kekkei genkai členů klanu Uchiha.

Pokud Uchiha prožije těžký emoční zážitek (ne nutně špatný), jejich mozek začne vysílat speciální chakru, která ovlivňuje optické nervy.
Tato chakra přemění oko v Sharingan. Z tohoto důvodu je Sharingan popsán jako "oko odrážející srdce".
Při aktivaci většina uživatelů získá jen jeden ze tří tomoe v každém oku.

Sharingan má dvě hlavní schopnosti:
Dōsatsugan (洞察眼, Oko vhledu) a Saimingan (催眠眼, Oko hypnotismu).

Dōsatsugan:
1. Uživatel může vidět chakru v barvách a rozlišit ji tak podle složení a zdroje. Tato schopnost není tak silná, jako Byakugan.
2. Uživatel získá zlepšené oční schopnosti, což mu umožňuje odezírat, nebo napodobovat detailní pohyby, jako psaní tužkou.
V boji dokáže vidět rychlé pohyby a do jisté míry předvídat pohyby protivníka podle záchvěvů v jeho svalstvu.
3. Uživatel dokáže kopírovat téměř jakékoliv jutsu, které vidí, a podle svých schopností jej modifikovat a znovu používat.
Sharingan dokáže zkopírovat Kekkei Genkai a Přeměny podstaty pouze pokud je uživatel přirozeně ovládá.

Saimingan
1. Uživatel může použít univerzální Genjutsu: Sharingan, které skrz oční kontakt může ovlivňovat i ovládat mysl cíle. V extrémních případech jsou známy použití pro kompletní ovládání těl více osob, či dokonce Ocasého démona.

Mimo techniky Dōsatsuganu a Saiminganu mají Uchihové také přístup k technikám Izanagi a Izanami.

Sharingan je sice dědičný, ale je možné přeoperovat oko s Sharinganem druhé osobě, jako to bylo v případě Hatake Kakashiho, který získal Sharingan od svého zesnulého kamaráda, Obita Uchihy. Ale takto získaný Sharingan má své nevýhody, nelze jej deaktivovat, pokud se dlouho používá, spotřebuje příliš energie a uživatel omdlí. U členů klanu Uchiha je spotřeba energie Sharinganem minimální.

4.820145
Průměr: 4.8 (139 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Itachi namikaze
Vložil Itachi namikaze, Ne, 2018-09-23 19:32 | Ninja už: 2122 dní, Příspěvků: 1 | Autor je: Prostý občan

Obito má připojené oči s kakashim protože kolem 420 dílů anime viděl kakashi to co obito ale oba získali MS protože oba uviděli nejlepšího přítele zemřít toť vše

Obrázek uživatele Extinction
Vložil Extinction, Út, 2014-09-23 14:04 | Ninja už: 3534 dní, Příspěvků: 10 | Autor je: Prostý občan

Zdravím všechny Naruto fans, chci vám trochu popsat jak je to s tím MSkem u Kakashiho a Obita....
Ti co psali, že jsou jejich oči spojené apod. jsou pěkné bláboly a kraviny, vůbec to tak není, jak mohou být spojené když nejsou v jednom těle ?
Obito dal sharingan Kakashimu jak každý ví, takže spojene nejsou a jak každý ví tak je zvláštní že Kakashi MS probudil pře není uchiha což je podivné, ale je to bud tak , že to tak autor udělal aby to bylo zajimavější a nebo je tak , že každý kdo má implantovaný sharingan a nebyl v něm probuzený MS tak ho může probudit, kdo ví ?
- Ted k probuzení, pokud jste viděli díl, kde ho oba probudili tak víte, že Rin a Kakash. byli obklíčeni Shinobima z Mlžné ( aspon myslím ) a Kakashi udělal pečet na Chidori a tím si ho zapl pře chtěl zabít ty shinobáky Laughing out loud , no ale Rin chtěla zachránit Listovou před zničením tak se nabodla na Kakashiho chidori, což byl silně traumatický šok pro Kakashiho tělo, pře dá se říct , že svojí vlastní rukou zabil nejlepší kamarádku a členku týmu, díky tomu šoku se probudil jeho(obitův) MS, nevím proč ho nepoužíval v průběhu předešlých seríí, ale bylo to možná pro to ,že nevěděl ,že ho má Smiling a nebo nevěděl jak ho aktivovat, nebo zkrátka to neměl zapotřebí.
- Ted obito, jak víte tak Obito přiběhl na bojistě zrovna v tu chvíly, kdy se Rin nabodla na kakashiho chidori , jakmile to obito viděl, dostal také silně traumatický šok, už jen proto , že Rin byla jeho celoživotní láska a na víc byla to ruka kakashiho na , které byla Rin nabodlá Smiling takže tak, tímto způsobem probudil obito svůj pravý MS a zároven Mokuton jak jste jistě viděli Smiling.
- Tak nakonec to shrnu, kdyby Obito v tu chvíly nebyl na tom bojišti a neviděl smrt Rin, tak by MS aktivoval pouze Kakashi a Obito ne..je to jednoduché byla to shoda náhod , že se oba setkali na bojišti spol. s Rin a proto ho aktivovali zároven, páč viděli její smrt Smiling to je vše, doufám ,že to nekterým "chytrolínům" Laughing out loud pomůže pochopit prubuzení Kakashiho MS Smiling

Obrázek uživatele Kuugeki
Vložil Kuugeki, Pá, 2015-12-25 11:22 | Ninja už: 3016 dní, Příspěvků: 7 | Autor je: Choujiho zlatý brambůrek

Jejich MS jsou propojené. Pokud by Obito zemřel, Kakashiho implantovaný MS také zmizí. A když ho Kakashi probudil, kvůli tomu spojení se probudil i u Obita(možná i částečně ze šoku). Není od věci se nejdřív podívat na wiki, nebo se alespoň pozorně koukat na anime/mangu.

Obrázek uživatele kajda uchiha
Vložil kajda uchiha, So, 2014-04-26 20:57 | Ninja už: 3624 dní, Příspěvků: 2 | Autor je: Pěstitel rýže

omlouvám se,ale v tom že Itachi Uchiha zabil Shisuie Uchihu není pravda.Shisui mu dal své druhé oko(to první mu ukrad Danzo).

Obrázek uživatele Hyuuga_Shikamaru
Vložil Hyuuga_Shikamaru, Po, 2017-08-07 10:53 | Ninja už: 2427 dní, Příspěvků: 2 | Autor je: Prostý občan

Uchiha Itachi zabil Shisui Uchiha a taky to říkal v anime Saskemu

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Po, 2017-08-07 14:46 | Ninja už: 5620 dní, Příspěvků: 2346 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Ono taky záleží na tom, kde v anime jsi. Dívala jsem se ti na profil, a pokud platí to "Naruto 1-126", tak ještě koukej dál, bude to víc a víc zajímavější Smiling

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Hagoromo
Vložil Hagoromo, Pá, 2014-04-18 15:13 | Ninja už: 3784 dní, Příspěvků: 19 | Autor je: Prostý občan

dvě věci jsou u sharinganu divný:

Obrázek uživatele povídkář
Vložil povídkář, Pá, 2014-04-18 17:18 | Ninja už: 5889 dní, Příspěvků: 1554 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

1) Sasuke ho probudil při vyvraždění Uchihů. A poprvé nám byl ukázán na při souboji s Hakuem, ne při chuuninské zkoušce.
2) Ne, měl svůj vlastní MS s Kamui. Rinnegany měl Nagato.

Jojo, kočko, vždycky tu pro tebe budu.

Obrázek uživatele Hagoromo
Vložil Hagoromo, Po, 2014-04-21 08:23 | Ninja už: 3784 dní, Příspěvků: 19 | Autor je: Prostý občan

Sasuke:1. nechápu proč ho nepoužíval už dřív
2. při souboji s Hakuem Hakua sice viděl, ale neměl červenou duhovku s tomoe; jinak Sasuke je mi už jasnej

útok na Konohu: jsem jaksi nepochopil: Jakože to byl Obito? Pokud ses ale podíval na Kyuubiho v momentě kdy ho ovládal Tobi, viděl jsi Madarovo EMS a ne Obitovo MS; Madara to být taky nemohl, protože nemá kamui a navíc pokud sis to dobře vypočítal, tak už měl bejt odpojen od gedo mazo-mrtvej

a ty rinnegany jsem nepochopil už vůbec

Obrázek uživatele Rayzo
Vložil Rayzo, Po, 2014-04-21 08:57 | Ninja už: 5128 dní, Příspěvků: 988 | Autor je: Prostý občan

„ Bojujem, aby som už bojovať nemusel “

Obrázek uživatele Hagoromo
Vložil Hagoromo, Út, 2014-04-22 13:30 | Ninja už: 3784 dní, Příspěvků: 19 | Autor je: Prostý občan

máš pravdu moje chyba

Obrázek uživatele Hagoromo
Vložil Hagoromo, Po, 2014-04-21 08:26 | Ninja už: 3784 dní, Příspěvků: 19 | Autor je: Prostý občan

nakonec Madara by neútočil takhle ze zadu

Obrázek uživatele lokoroko
Vložil lokoroko, Ne, 2013-12-22 23:05 | Ninja už: 3826 dní, Příspěvků: 25 | Autor je: Pěstitel rýže

Hey KoFFi počuvaj ty múdry človek.Totiž obito nemá mangekyo sharingan.Prečo nezabil svojho naj...priatela a nikto mu ho nedal.No a obito dal svoj sharingankakashimu.Neni to písane na konohe ale mangekyou sharingan sa da ziskat aj nenavistou.Itachi pomocou techniky mangekyou sharinganu preniesol na sasukeho amaterasu.A sam sasuke povdozvedeni pravdy z celej tej nenavisti z obicajneho amaterasu ktore do sasukeho zabudoval itachi dokazal tvorit pomocou svojho sharinganu mangekyou.Takze kajashiho sharingan od obita tvoril sam kakashi.No a este jedna vec to ze sucastny obito vie kamui to kvoli dvom veciam.Prva lebo kakashi ma mmangekyou a dr.uha ze niektore sharingyny su vynimocne ako napr.shisuou.Takze to ty si over fakta.A sorry za pravopisne chyby.

Soon... Very Soon,my ambitions will be fulfilled...

Obrázek uživatele Punkynka
Vložil Punkynka, Po, 2013-12-23 22:59 | Ninja už: 5850 dní, Příspěvků: 112 | Autor je: Recepční v lázních

Taky si myslím, že se MS dá získat i jinou cestou než zabitím nejlepšího přítele. On totiž Itachi tohle řekl Sasukemu, ale pravda je, že Shisuie nezabil, ale Shisui se sám obětoval, bylo to tuším okolo anime 320? Nějak tak, když Sasuke a Itachi bobjovali proti Kabutovi, tak to bylo spomenuté.

Sekai ni itami wo.....shinra tensei!

Obrázek uživatele Hatesh
Vložil Hatesh, Po, 2013-12-23 02:28 | Ninja už: 4685 dní, Příspěvků: 720 | Autor je: Pěstitel rýže

Obrázek uživatele KoFFi
Vložil KoFFi, Po, 2013-12-23 02:03 | Ninja už: 5004 dní, Příspěvků: 250 | Autor je: Prostý občan

Prej múdry človek....
Teď posluchaj ty...začti se dole a mužeš se dočíst že sem několikrat zmínil že Sharringan dal Obito Kakashimu....(viz. Kakashi Gaiden)
Dále: Nevím jestli naražiš na ten přispěvek tady dole ale jesti ano tak nevím jak si to pochopil ale je to myšlene tak že když ho získal Kakashi tak i Obito ty chtrolíne..... Protože když ho získal v tu chvili Kakashi tak musel i Obito pač to jsou jedny a ty same oči.... Itachi taky když ziskal Mangekyou Sharringan tak ho získal do obou oči a ne jen do jednoho... TAKŽE OBITO MA MANGEKYOU SHARRINGAN..... Mi chceš tvrdit že Kakashi MS má ale Obito nie? Když to jsou ty same oči....

Předtím než se rozhodneš tady někoho poučovat by sis měl ověřit FAKTA Smiling

A je mi jedno jak arogantně to zní....ja se nechám poučit, to mi nevadí ale vadí mi když někdo děla chytrého a přitom skutek utek Smiling

^^HALA MADRID!!
 photo novyacute-12.jpg
Proč zrovna spojení těhle dvou? Smiling možna proto že si jsou neskutečně podobní Smiling nenáviděni skoro uplně všemi a přesto jedni z nejlepších Sticking out tongue Laughing out loud
OKO za OKO a svět bude slepý.

Obrázek uživatele Hagoromo
Vložil Hagoromo, Po, 2014-04-21 08:50 | Ninja už: 3784 dní, Příspěvků: 19 | Autor je: Prostý občan

Obito musí mít MS to jo, ale to s tím že pokud jeden dostane MS tak i druhej je divný, jelikož když jsou oba v jednoum člověku, tak to že zabil svého nejlepšího přítele jde celým tělěm ne jen polovinou, jenže jakmile jsou každý v jiným, každý je zvlášť a každý "má svůj vlastní život", např.kdyby si někdo s někým teoreticky vyměnil ruku a jeden z nich by posiloval tak by svaly nerostly tomu, kdo by se s to rukou narodil, ale tomu kdo by posiloval a navíc když Kakashi zabil Rin tak si to Obito mohl dávat za vinu

Obrázek uživatele KoFFi
Vložil KoFFi, Po, 2014-04-21 19:44 | Ninja už: 5004 dní, Příspěvků: 250 | Autor je: Prostý občan

jeeeeeje....podívej se na mangu zase pozorně...když Kakashi zabil Rin tak jak Obito tak Kakashi dostali v tu stejnou chvíli MS...
Už to tak prostě je....ty oči jsou spolu neustále propojené... důkazem toho je, že Kakashi a Obito můžou používat stejné dimenze...
Takže ano, budu tvrdit, že pokud dostal MS Kakashi tak ho zákonitě musí dostat i Obito protože to jsou jeho oči!!!!!

^^HALA MADRID!!
 photo novyacute-12.jpg
Proč zrovna spojení těhle dvou? Smiling možna proto že si jsou neskutečně podobní Smiling nenáviděni skoro uplně všemi a přesto jedni z nejlepších Sticking out tongue Laughing out loud
OKO za OKO a svět bude slepý.

Obrázek uživatele Hagoromo
Vložil Hagoromo, Út, 2014-04-22 12:06 | Ninja už: 3784 dní, Příspěvků: 19 | Autor je: Prostý občan

to sice ano dostali je ve stejno chvíli, jenže MS nezískáš tím, že zabiješ svého nejlepšího přítele, stačí si to jen dávat za vinu a Obito si právě mohl dávat za vinu, že přišel pozdě a to že posílají věci do stejné dimenze je sice tím, že to je jeden pár, ale jsou jen stejné ne propojené; nechci tady všem tloukat do hlavy svoje názory, jen se chci dohodnout na jednom, u kterého je nejvíce argumentů

Obrázek uživatele Rayzo
Vložil Rayzo, Út, 2014-04-22 18:16 | Ninja už: 5128 dní, Příspěvků: 988 | Autor je: Prostý občan

„ Bojujem, aby som už bojovať nemusel “

Obrázek uživatele lokoroko
Vložil lokoroko, Po, 2013-12-23 14:26 | Ninja už: 3826 dní, Příspěvků: 25 | Autor je: Pěstitel rýže

Fajn KoFFi lenze aj itachi ked ziskal mangekyou tak v jednom oku ho mal upne nevivynuty to je jedna vec a dalsia mas dve oci jedno prave druhe lave ale ked ty ziskas mangekyou do jedneho tak automaticky sa to neprenese do drujhho potvrdi ti to boj sasuke vs naruto ked boli maly sasuke nadobudol tri flaky len v jednom oku nie v obidvoch a to su to tie iste oci tak co si myslis teraz???

Soon... Very Soon,my ambitions will be fulfilled...

Obrázek uživatele KoFFi
Vložil KoFFi, Po, 2013-12-23 16:43 | Ninja už: 5004 dní, Příspěvků: 250 | Autor je: Prostý občan

Itachi měl obě dvě oči plně vyvinute....Nevím z jakeho zdroje maš že jedno oko měl vyvinute miň ale to mi přijde jako totalni blábol Smiling a jak to piše Rayzo níže, nemůžeš srovnavat Sharringan a Mangekyou Sharringan.

^^HALA MADRID!!
 photo novyacute-12.jpg
Proč zrovna spojení těhle dvou? Smiling možna proto že si jsou neskutečně podobní Smiling nenáviděni skoro uplně všemi a přesto jedni z nejlepších Sticking out tongue Laughing out loud
OKO za OKO a svět bude slepý.

Obrázek uživatele Rayzo
Vložil Rayzo, Po, 2013-12-23 15:19 | Ninja už: 5128 dní, Příspěvků: 988 | Autor je: Prostý občan

" ...lenze aj itachi ked ziskal mangekyou tak v jednom oku ho mal upne nevivynuty... "

Myslíš toto? Pokiaľ áno, tak ako to vlastne dokazuje?
To, že bol záber len na jeho jedno oko ešte neznamená, že mal druhý nevyvynutý... Eye-wink

" ...ale ked ty ziskas mangekyou do jedneho tak automaticky sa to neprenese do drujhho potvrdi ti to boj sasuke vs naruto ked boli maly sasuke nadobudol tri flaky len v jednom oku nie v obidvoch... "

Nemôžeš to predsa porovnávať s vývinovými stupňami obyč. Sharinganu s MS(Mangekyo Sharingan)! Eye-wink A za druhé vtedy ho Sasuke rozvinul(3 tomoe) v obidvoch očiach viz odkaz.

A ešte jedna vec. Keď už píšeš ".., ale ked ty ziskas mangekyou do jedneho... " o MS, tak by si mal teda svoje tvrdenie podložiť práve nejakou situáciou s MS. A nie bojom v Naruta a Sasukeho v Údoli konca... kde Sasuke rozvinul do plnej formy iba svoj(obyč.) Sharingan. Eye-wink

„ Bojujem, aby som už bojovať nemusel “

Obrázek uživatele lokoroko
Vložil lokoroko, Po, 2013-12-23 22:52 | Ninja už: 3826 dní, Příspěvků: 25 | Autor je: Pěstitel rýže

Dobre to chapem ale aj tak pochopte jednu vec ked mangekyou das len do jedneho oka tak v druhom nebude chceli ste priklad na mangekyou tak zt nemam ale mam nieco lepsie ked si pozrete aktualne manga tak zistite ze madara si dal rinnegan len do jedneho oka a caka na dalsie oko od obita a to je taky isty pripad ako mangekyou a ked uz vtomto neverite tak si aj pozrite boj sasuke vs danzo a tam sasuke mal vyvynuty mangekyou ale bolo videt na konciked pouzil chidory aby presekol danza ces karin tak bolo videt len jeden mangekyou nie obidva v ociach.Tak??????

Soon... Very Soon,my ambitions will be fulfilled...

Obrázek uživatele Rayzo
Vložil Rayzo, Út, 2013-12-24 09:27 | Ninja už: 5128 dní, Příspěvků: 988 | Autor je: Prostý občan

„ Bojujem, aby som už bojovať nemusel “

Obrázek uživatele KoFFi
Vložil KoFFi, Út, 2013-12-24 00:38 | Ninja už: 5004 dní, Příspěvků: 250 | Autor je: Prostý občan

Ježiš a kde maš napsane že musí mit zapnute obě dvě MS a nemuže mit jen jedno aktivovane?

^^HALA MADRID!!
 photo novyacute-12.jpg
Proč zrovna spojení těhle dvou? Smiling možna proto že si jsou neskutečně podobní Smiling nenáviděni skoro uplně všemi a přesto jedni z nejlepších Sticking out tongue Laughing out loud
OKO za OKO a svět bude slepý.

Obrázek uživatele Punkynka
Vložil Punkynka, Po, 2013-12-23 23:05 | Ninja už: 5850 dní, Příspěvků: 112 | Autor je: Recepční v lázních

Ju, ale to oko co dal Madara Obitovi je taky jeho. Stejně jako je dal předtím Nagatovi.

Sekai ni itami wo.....shinra tensei!

Obrázek uživatele KoFFi
Vložil KoFFi, Po, 2013-12-23 15:46 | Ninja už: 5004 dní, Příspěvků: 250 | Autor je: Prostý občan

Lépe bych to ani nenapsal.

^^HALA MADRID!!
 photo novyacute-12.jpg
Proč zrovna spojení těhle dvou? Smiling možna proto že si jsou neskutečně podobní Smiling nenáviděni skoro uplně všemi a přesto jedni z nejlepších Sticking out tongue Laughing out loud
OKO za OKO a svět bude slepý.

Obrázek uživatele Medetalisa
Vložil Medetalisa, Ne, 2013-08-25 11:39 | Ninja už: 4150 dní, Příspěvků: 87 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Madar;v bratr byl Izuna. jo a ještě tady není zmíněno že nadměrným používáním mangekeyou sharinganu uživatel pomalu slepne .... no prostě ztrácí zrak Laughing out loud

Medetalisa ^^

Obrázek uživatele misiak03
Vložil misiak03, So, 2013-05-11 08:59 | Ninja už: 4155 dní, Příspěvků: 292 | Autor je: Uklízeč záchodů na Akademii

a co ten sharingan o kterém viprávěl madara tim 5 kage ten legendarni nebo jakej to byl jo a může ho mít ješte jiní sasukeho děti