manga_preview
Boruto TBV 08

Hatake Sakumo

Hatake Sakumo Sakumo Hatake , známý i jako Bílý tesák z Listové (Konoha no Shiroi Kiba), byl Kakashiho otcem a jeden z nejlepších ninjů v Listové vesnici. Podle Čtvrtého Hokage (Yondaime Hokage) byl Sakumo respektován jako tři legendární Sanninové. Pak byl ale potupen před celou vesnicí, když Sakumo selhal ve velmi důležité misi, ve které zvolil záchranu svých kamarádů před úspěšným splněním mise. Kvůli tomuto selhání pak celá vesnice utrpěla velké ztráty. Zahanbený Sakumo pak upadl do depresí a rozhodl se spáchat "seppuku" (známé také pod pojmem "hara-kiri"). To přimělo Kakashiho, aby vedl svůj život přesně podle řádu. (více viz. Kakashi Gaiden)

Kakashi jednou řekl: "Ve světě ninjů jsou ti, co porušují pravidla, považováni za zrádce, ale ti, co opustí své přátele, jsou horší než zrádci." Zřejmě tím narážel na smrt svého otce, protože on zachránil své přátele i za cenu neúspěšné mise.Hatake Sakumo

Sakumo po sobě zanechal Kakashimu svoji dýku běloskvoucí chakrové ostří (Hakkou Chakura To), podle kterého dostal svoji přezdívku. Kakashi tuto dýku použil v boji proti ninjovi z Vesnice ukryté ve Skalách, která leží v Zemi Půdy (Země). Sakumova tvář zatím nebyla v anime spatřena. Pouze prvně v manze v kapitole 425.


Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie