manga_preview
Boruto TBV 07

Sai

SaiSai (サイ, Sai) je mladý tajemný ninja, který se stane jedním z Narutových týmových partnerů poté, co se Naruto vrátí po dlouhé době do Listové a také nahradí Sasukeho, který opustil Listovou. "Sai" vlastně není jeho skutečné jméno, protože toto jméno mu dal vůdce ANBU Root Danzou. Není ani jisté, jestli Sai zná vůbec své skutečné jméno. Sai je známý tím, že má velmi bledou kůži a někdy nevědomky uráží ostatní. Občas má problémy vajádřit své emoce a umí přivést své obrazy k životu. Sai je nadaný umělec, ale jeho nedostatek citů mu zabranoval, aby někdy pojmenoval svoje obrazy, kterých nakreslil přes tisíce.

saiStejně jako většina členů uzavřené skupiny ANBU Root je Sai sirotek, který byl přijat a převychován podle Rootu. Byl vychován bez citů a stal se z něj školený stroj na zabíjení. Brzy však ve svém životě potkal jiného člena Rootu, který byl skoro ve stejném věku jako Sai a začal ho považovat za svého bratra. Sai je také nadaným malířem a má obrázkovou knihu ve které je v jedné polovině jeho příběh a ve druhé polovině příběh jeho bratra, jak porážejí své nepřátelé a postupují dále. V následujích letech zemřel Saiův bratr na neznámou nemoc a Sai zase začal ztrácet emoce. Během tohoto období byl vysílán na mise s velkým hodnocením. Mezi tyto mise patřilo i likvidování ninjů z jiných zemí, kteří představovali problém pro Listovou. Danzou byl velmi ohromený Saiovými schopnostmi a poznamenal, že Sai je nejsilnější člověk ve svém věku.

Za odstranění jeho emocí mohl Root, který mu všechny jeho emoce potlačoval a tím ho donutil dělat mise nebezpečné, nepříjemné nebo neetické. Mise plnil vždy loajálně. Měl také potíže pochopit osobní pouta, protože byl zmatený například z toho, proč chce Naruto zajít tak daleko kvůli Sasukemu i když mu nikdo nepřikázal, aby tak učinil.

Saiovo Choujuu GigaSpoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhNakonec dostal Sai od Danzoua rozkaz, Sai se přidal do týmu s Narutem. Danzou pověřil Saie tajnou misí, spojit se s Orochimaru a hladce převzít kontrolu nad Listovou. Narutův tým měl však jiný úkol, vydat se do Travnaté Země, aby se setkali se Sasoriho špiónem, který je v Orochimarově skupině. Ještě než odešli na misi, tak Sai testoval Naruta pomocí své techniky Choujuu Giga. Tato technika dovoluje Saiovi vytvářet z inkoustu napodobeniny tvorů.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhNaruto se dostal do konfliktu se Saiem, který si dělal srandu z něho a jeho penisu. Tato narážka byl vtip, který si často říkal se svým bratrem. Sai pak utekl a později oficiálně vstoupil do Týmu Kakashi. Sai se setkal se Sakurou a Narutem a oni věděli, že ted jsou oficiálně týmoví partneři. Řekl, že útok na Naruta byla jen zkouška a Naruto nebyl něják ohromný v boji. Sai pak využil příležitosti a vyjádřil se, že se mu líbí to, jaká je Sakura mrcha. Sakura se na něj naštvala a Naruto taky, tak začaly špatné pocity mezi těmi třemi.

saiSpoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhV novém Týmu Kakashi pod vedením člena ANBU Yamata, směřují do Travnaté Země. Na této cestě měl Naruto na Saie vztek, protože měl pocit, že Sai je jen ubožák, který nahradil Sasukeho. Když mu to Naruto sdělil, tak Sai řekl, že je vše v pořádku, protože ve skutečnosti se mu nepodařilo najít negativní pocity proti Narutovi. Dále dodal, že nechce být srovnáván s tím zrádcem Sasukem. Naruto byl z toho vzteklý, ale Sakura ho uklidnila. Zatím se Sai pousmál a začal vysvětlovat své pocity, ale náhle byl Sai udeřen Sakurou, která řekla, že by neměl říkat nic špatného o lidech, které nezná. Sai je překvapen, že ho dostala tak snadno, protože použila svůj falešný úsměv. Pak se zas pousmál a řekl, že i falešný úsměv může pomoci dostat se z těžkých situací. Yamato potom vyhrožoval týmu vězením, aby je přiměl ke spolupráci. Nechali se však v klidu a rozhodli se k odpočinku v nedalekých horkých pramenech.

team Yamato Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPozději, když Orochimaru a Naruto skončili svojí bitvu, tak se Sai spojil s Orochimaru a předal mu stránky s identitou ANBU v Listové, jako důkaz spojenectví. Vrátil se s Orochimaru do jeho úkrytu a tam pomocí svitku přivolal knihu ve které jsou další rozkazy. Danzouovým plánem bylo, aby se Sai stal špiónem a zabil Sasukeho, který se měl stát Orochimarovým novým tělem a tak by zmařil Orochimarovo převtělení. Tým Kakashi pak najde Saie a požaduje po něm vysvětlení toho, co se plánovalo. Naruto pak vysvětlí, že se nikdy nevzdá Sasukeho a vrátí ho zpět. Sai je překvapen Narutovým prohlášením a trochu v něm vidí svého bratra. Rozhodne se tedy pomáhat, než aby zabil Sasukeho. Začal prohlédavat Orochimarův úkryt a našel Sasukeho jako první. Sai řekl Sasukemu, že ho přišel zachránit, ale to Sasukeho nezajímalo a nakonec uprchl s Orochimaru. Saiovi se tímto pokusem podařilo získat důvěru týmu a stal se pro Naruta a Sakuru přítelem.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhSai pokračuje dále v misích s Týmem Kakashi a začne projevovat emoce, velmí tím rozhněvá Danzoua. Sai se také setká s Narutem a poznává Narutovi přátele. Během takového setkání se Sai setká i s Ino. Podle jednání se Sakurou, si Sai myslí, že když řekne ženě opak, tak to bude fungovat. Nazve tedy Ino kráskou, které se z toho udělá ruměnec, ale zároven tím naštve Sakuru, které řekl, že je obluda. O několik dní později, když Tým Asuma ztratí svého vůdce Sarutobi Asumu, tak je Tým Kakashi vyslán na pomoc proti dvěma členům Akatsuki, kteří jsou odpovědní za Asumovu smrt. Sai a Sakura odejdou s Pakkunem na pomoc Shikamaru. Když dorazí, tak vidí, že se Shikamaru již postaral o Hidana, což způsobuje Saiovi přehodnocení o Shikamarových schopnostech. O něco později je Sai součástí týmu, který pomáhá sledovat stopu Sasukeho, který je na honu svého bratra Itachiho.

Překlad a význam jména

Sai znamená v japonské kanji spousty různých věcí jako: "extrém, génius, setba, půjčka, nosorožec, společník, syn, pupek, třesk a pěkný". Sai je také druh zbraně. Zbran je dlouhá dýka, která má na každé straně ostrou jehlici, často jí můžete vidět v různých bojových filmech.

Zajímavosti

Saiova hodnost je Chuunin, ale je také členem ANBU Root. Narodil se 25. listopadu a je mu 17 let. Měří 172,1 cm a váží 53,3 kg. Jeho ninja registrační číslo je 012420. Jeho krevní skupina je A. Na Ninja akademii odmaturoval již v 9 letech a Chuuninem se stal v 10 letech. O jeho rodině není nic známo, ale jeho nevlastní bratr se jmenoval Shin.

Techniky

Choujuu Giga - Kresba velkých zvířat
Shunshin no Jutsu - Technika problesknutí
Sumi Bunshin no Jutsu - Technika inkoustového klonu
Sumi Gasumi no Jutsu - Technika inkoustového problesknutí

 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

PÚSČPSN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Encyklopedie