manga_preview
Boruto TBV 07

Nohara Rin

rin.jpg

Nohara Rin (のはらリン) byla chuunin, medička a členka týmu Minato spolu s Uchihou Obitem a Hatake Kakashim. Jak už napověděl název týmu, mistrem téhle trojice byl Namikaze Minato, budoucí Čtvrtý Hokage. Dlouho se o jejím osudu nic nevědělo, odhadovalo se však, že zemřela, protože Kakashi jednou pronesl, že všichni jeho přátelé jsou mrtví... Rin pocházela ze Skryté Listové, svoji rodnou vesnici milovala a byla odhodlaná ji chránit, o čemž svědčí její pozdější čin. Poprvé jsme Rin mohli zahlédnout v 239. kapitole mangy a 119. dílu Shippuudenu. Objevila se taky ve třetím Naruto Shippuuden movie: Dědici ohnivé vůle. V Shippuudenu byl věnován dvojdíl Kakashiho minulosti aneb Kakashi Gaiden (díly 119-120), kde jsme se dozvěděli víc o minulosti týmu Minato. V manze jsou to kapitoly 239-244.
V dětství strávila hodně času se svým kamarádem Obitem, kterému se často snažila zvednout náladu, povzbuzovala ho a podporovala. Když přišel pozdě na zahájení nástupu na Akademii (prakticky až po něm), předvídavá a laskavá Rin mu předala obdržené vstupní dokumenty, za což jí byl Obito velmi vděčný. Obito svoji kamarádku obdivoval a miloval, avšak ta měla oči pro přezíravého premianta třídy Kakashiho. Byla to právě Rin, kdo Kakashimu jako první gratuloval k maturitě, když se mu podařilo složit zkoušku o rok dřív než ostatním. Po vlastním odmaturování spolu s ním a Obitem utvořili zmíněný tým Minato. V anime (360. díl Shippuudenu) si Minato pro své budoucí studentíky zvolil známý test s rolničkami, a dokud trojice nespolupracovala, neměla proti legendárnímu Žlutému blesku z Listové žádnou šanci. Musela na to týmovou prací.

Za nějaký čas se Rin, Kakashi a Obito účastnili chuuninské zkoušky, na kterou je Minato přihlásil. Část zkoušky se tradičně odehrávala v Lese smrti a Rin s Kakashim museli na věčně nedochvilného Obita čekat před vstupem do lesa. V samotném lese pak narazili na Gaie, Genmu a Ebisu. Rin překvapila Obitova rychlá reakce, ale než mohl její kamarád zaútočit, vdechl bonbón, který dostal jako poděkování za pomoc staré babičce, začal se dusit a Gai ho duchapřítomně uzemnil. Rin svého kamaráda ošetřila a fandila jeho odhodlání získat v budoucnu křeslo Hokage. Nevíme, s kým Rin bojovala ve třetí fázi zkoušky, ale Obito znovu nešťastně schytal Gaie, s kterým pak úspěšně bojoval i Kakashi. Rin rozzářenýma očima Kakashiho sledovala a fandila mu, což s nelibostí zase pozoroval Obito.
Rin taky iniciovala přísně tajný projekt aneb dárek pro Kakashiho k oslavě jeho povýšení na jounina, a to zrovna ve chvíli, kdy se Obito zřejmě plánoval vyjádřit své city a čekal na Rin s pugétem květin... Tehdy Rin Kakashimu darovala praktickou lékárničku s věnováním.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhRin byla bystrá, laskavá a přátelská dívka, která ráda pečovala o své nejbližší a často usmiřovala Obitovy a Kakashiho potyčky, přičemž se snažila být spravedlivá. Zároveň studovala na medika a zřejmě poměrně dobře zvládala stresové situace. Neopětovala Obitovy city, přesto jí na kamarádovi velmi záleželo a starala se o něho, což jsme mohli vidět během Třetí ninja války. Tehdy Minatův tým dostal za úkol zničit most Kannabi v Travnaté, a když se Minato od svých studentů odloučil, ninja z Kamenné jménem Taiseki Rin unesl a jeho kumpán Kakkou na ni seslal genjutsu, aby zjistil, zda něco neví o válečných plánech Listové. Rin se však nevzdala a vydržela až do doby, kdy ji Kakashi s Obitem přispěchali na pomoc. Netušila, že o tom museli její týmoví kolegové vést debatu a že ji Kakashi zprvu neplánoval ihned zachránit, protože vyhodnotil, že jako lékařského ninji si jí bude nepřítel cenit a skončí jako válečný zajatec ošetřující zraněné. To se dozvěděla až později. Během Rininy záchrany však Kakashi přišel o levé oko a na Obita, který dokázal aktivovat Sharingan, při útoku Kameňáků spadla jeskyně a zavalily ho kameny...
Než Obito zemřel, požádal Rin, aby transplantovala jeho Sharingan zraněnému Kakashimu, protože mu k povýšení na jounina nedal žádný dárek. Ač Rin plakala a nechtěla se smířit s takovým koncem svého drahého kamaráda, nelenila a operaci oka provedla. Obito pak svého kamaráda požádal, aby se o Rin postaral, s čímž Kakashi souhlasil a následně vyřídil nepřítele venku, zatímco Rin zůstala s Obitem pohřbeným pod troskami jeskyně a držela ho za ruku. Obito ji přitom uklidňoval a jelikož si byl vědom toho, že se stále nacházejí na nezajištěném místě, požádal Kakashiho, aby vzal Rin pryč, protože nepřátelské posily určitě brzo dorazí, v čemž se nemýlil. Nepřítel znovu zaútočil a jeskyně začala padat celá, Kakashi musel vzpouzející se Rin odtáhnout, protože nechtěla Obita, kterého nakonec kameny úplně pohřbily, opustit. Pořád však bylo potřeba se bránit proti nepříteli...

Kakashi a Rin, 120. díl Shippuudenu, konožský překlad:
„Rin, já je zdržím. Ty odtud zmiz!“
„Ale...!“
„Slíbil jsem Obitovi, že na tebe dám pozor. Ochráním tě i za cenu své svého života!“
„Kakashi...“
„Rin... Obito tě měl rád. Miloval tě... Byla jsi pro něho vším. Proto obětoval svůj život, aby tě ochránil.“
„Pak, Kakashi, bys měl vědět o mých citech k tobě...“
„Já...! Já jsem akorát odpad, co tě chtěl opustit. Běž, Rin!“

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhOdhodlaného Kakashiho a vyděšenou Rin nakonec zachránil Minato, který se o nepřítele postaral. Společně pak dokončili i původní misi zničení mostu Kannabi, aniž by tušili, že Obito přežil díky zásahu přestárlého Uchihy Madary, uměle si prodlužujícího život. A Madara se do Obitova i Rinina života hodlal míchat dál - později Rin unesla Mlžná, jejíž vedení Madara ovládal, a dívka se nedobrovolně stala jinchuuriki Tříocasého.
Podle plánu Mlžné se Rin měla vrátit do Listové spolu se svých zachráncem Kakashim, tam by nad ní získal Sanbi nadvládu a vyvolal ve vesnici chaos. Mlžní ninjové dvojici pronásledovali, aby vše vypadalo důvěryhodně a plán byl úspěšný. Kvůli Madarově pečeti Kinkoju no Fuda se Rin nemohla sama zabít a rovněž se nemohla zbavit ani pečeti, ale zároveň nehodlala svoji rodnou vesnici ohrozit, a tak při souboji s mlžnými ninji skočila Kakashimu do rány a nechala se proklát smrtelným Raikiri od toho, koho milovala. Z posledních sil ještě dokázala vyslovit Kakashiho jméno.
Nikdo z nich si nebyl vědom toho, že se Obito stal svědkem této scény ani že jej hluboce ovlivnila, takže probudil Mangekyou Sharingan - který se následně objevil i v Kakashiho oku. Plán Mlžné se nevydařil, šokovaný Kakashi omdlel vyčerpáním a zhrozený Obito zmasakroval nepřítele. Poté vzal mrtvou Rin do náruče a nad jejím mrtvým tělem přísahal, že stvoří svět, ve kterém bude žít... Změní osud tohoto světa, aniž by tušil, že to na něho bylo nahráno.

Uchiha Madara ve svém vyprávění Obitovi, 675. kapitola mangy, konožský překlad:
„Čekal jsem, dokud Minato nebude mít jinou misi... Mlžní shinobi, kteří vzali Rin... A nechali Kakashiho na pokoji, to vše bylo naplánované. Abys to celé viděl a probudil v sobě svou sílu. Že Kakashi zabil Rin, bylo perfektní. Ale i kdyby to neudělal, shinobi, které jsem ovládal, by ji stejně zabili...“

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhRinina smrt oba její druhy ve zbrani ovlivnila; Kakashi trpěl nočními můrami a výčitkami, že nedostál svému slibu a Rin nezachránil, zatímco Obito v sobě živil sen o ideálním světě bez bolesti a plán provedení Mugen Tsukuyomi. Kakashi chodil Rin na hrob, přinášel jí květiny, aniž by tušil, že její hrob navštívil taky Obito, a vzpomněl si na ni i během Peinova útoku na Listovou, kdy věřil, že sám zemře a brzy se připojí ke zbytku svého bývalého týmu.

Rin Obitovi, 603. kapitola mangy, konožský překlad:
„Nedělej hrdinu a nesnaž se schovat svoje zranění. Já je stejně vidím, protože tě sleduju.“

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhObito nakonec ze svého snu během Čtvrté války ninjů vystřízlivěl... A střetl se s Rin v posmrtném životě poté, co umíral, kde mu Rin pověděla, že na něho čekala. Obito se jí omluvil, že mu to trvalo tak dlouho a že se stala řada věcí, selhal ve svém snu stát se Hokage a ztratil se na své cestě života... Ale Rin ho uklidňovala s tím, že se přece snažil. Vzala ho za ruku, prohlásila, že ho vždy sledovala a zeptala se, zda s ní bude pokračovat dál. Obito však Rin požádal, aby počkala ještě chvilku, protože chtěl pomoci Kakashimu v jeho boji proti Kaguye. Rin byla ráda, že i přese všechno jsou Kakashi a Obito přátelé a počkala, dokud se k ní Obito doopravdy trvale nepřipojil po Kaguyině porážce.

Kakashiho starý tým=) ZAJÍMAVOSTI
Rin (リン) může znamenat více věcí od důstojný po strohý chladný. Nohara (のはら) znamená pole. Rin měla ráda jahody, slovo přátelství, sbírání mušlí a naopak nemusela tsukudani. Měla ohnivou a vodní podstatu, narodila se 15. listopadu, na Akademii odmaturovala v devíti letech a chuuninem se stala v jedenácti. Její krevní skupina byla A.
Rin je jediná ze všech známých jinchuuriki, která zemřela, aniž by z ní byl bijuu nejprve vyjmut. Tříocasý si tak taky drží prvenství, kdy jako jediný známý bijuu „zemřel“ a ožil.

Rin Obitovi, 653. kapitola mangy, konožský překlad:
„Slíbil jsi mi, že se z tebe stane Hokage. Já... taky chci, aby tahle válka skončila... Chci zachránit svět. Takže, Obito... Zůstanu dál po tvém boku a bude tě hlídat! Protože když zachráním tebe, je to jako bych zachránila svět, však?“

Jutsu (nindža techniky): 
Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

PÚSČPSN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Encyklopedie