manga_preview
Boruto TBV 07

Ostrovy

V Narutovi se objevila spousta míst, často však jen výplňkových a fillerových. Názvy jsou převzaty z konožského překladu anime.

OSTROV NANAKUSA
Ostrov Nanakusa (Nanakusa Jima) je doslova Ostrov sedmi bylin a jak už napovídá název, jedná se o ráj pro sběr různých léčivek. Právě sem poslala Tsunade na misi Sakuru, aby obstarala bylinky a přísady do potravinových pilulek potřebných do Čtvrté války ninjů. Ostrov je neobydlený a leží někde ve východním moři v neutrální zóně mezi Ohňovou a Bleskovou. Na své cestě do Bleskové tu nouzově zakotvila Narutova výprava, protože Gai už nemohl dál vydržet šílenou cestu po moři. Roste tu Posilující ženšen, který připomíná hnědou mrkev, dále velké rostliny mato s nádhernými rudými květy, rostlina mandra s něžnými modrými kvítky a žije tu rudý čolek.
Najdeme tu lesy, hory, krásný vodopád a Pekelné údolí, v němž z podzemí tryská Léčivé bahno, hotový elixír na pohmožděniny, vyvrtnutí a řezné rány. Z podzemí ovšem tryská také jedovatý plyn.
Jedná se o fillerové místo, objevilo se v 224. dílu Shippuudenu.

OSTROV BENISU
Ve stejném dílu jsme mohli slyšet také o ostrově Benisu ležícím někde jižně od Země Ohně. Na Benisu žijí i shinobi, neví se však, jestli tam mají pouze svoji vesnici nebo je vojenská celá země. Tamější ninja Bandou na Nanakuse smlouval se Sakurou o ceně bylinek, které ninjové z Benisu nasbírali ještě před příchodem listových ninjů.
Na ochranných čelenkách mají shinobi z Benisu kanji znak pro obchodníka, kupce (shou, 商). Beni zase znamená červený a Benisu-tou by se dalo přeložit jako ostrov s rudými písčinami, na Benisu tedy zřejmě mají rudé pláže nebo alespoň písky.

OSTROV PŘIVOLÁNÍ
Ostrov přivolání (Kuchiyose no Shima, 口寄せの島) je zapomenutý ostrov ležící někde východně od Země Ohně a jižně od Země Blesku. Kdysi tam probíhal výzkum přivolaných zvířat, a proto se na ostrově nachází spousta různých obrovských zvířat vhodných pro přivolání. Vidět jsme mohli např. stonožky, hady, pavouky, dravce a další.
Dříve tam byla laboratoř, v níž se pokusili stvořit dokonalé pro kuchiyose. Výzkum se jim však vymkl z ruky; silné zvíře sice stvořili, zároveň ale stvořili monstrum požírající všechny bytosti v dohledu. Navíc dokázalo přebírat schopnosti pohlcených zvířat. Monstrum zabilo všechny vědce včetně Honoky a zakuklilo se. Později ho spolu s dalšími porazil Naruto a ostrov je opět jen rájem zvířat. Ostrov se objevil pouze ve filleru, 227. dílu Shippuudenu.

OSTROV MOKUZU
Kolem ostrova Mokuzu (Mokuzu-jima) jsou velké korálové útesy, které fungují jako přírodní vlnolamy. Díky nim vznikají jen nízké vlny, což z ostrova dělá skvělý přístav. Na pobřeží stojí omšelé dřevěné domy, a mají tu dokonce i obchod s rámenem; Mokuzu rámen. Shikamarovi se to tu moc nezdálo a říkal si, že by se tu neměli dlouho zdržovat. Zato Naruto byl proti, slunce zapadalo a on by tak rád ochutnával místní pochoutky, to je přece na cestování nejlepší!
Ostrov slouží jako zastávka pro pocestné, kde mohou doplnit zásoby i zbraně. Sám ostrov má zvláštní tvar měsíce, čímž připomíná Zemi Měsíce. Žijí tu různí padouši a zlodějíčci, kteří čekají na naivní cestovatele a chytají je do speciální Ďábelské vodní pasti ostrova Mokuzu. Nad hladinu vypustí mlhu, z vody zvednou skály, kormidelník nevidí, kam pluje, přičemž mu nefunguje ani kompas, a loď se dostane mezi skaliska. Pokud se dokáže nějakým zázrakem vyhnout, není to moc platné, protože následuje obrovský vodní vír. Naruto ho vyrušil svým obřím Rasenganem, ale loď se pak vzápětí znovu ocitla mezi skalisky. A tak to mohlo pokračovat do nekonečna... dokud Shikamaru nepřišel se záchranným plánem.
Jedná se o fillerové místo z 231. dílu Shipuudenu.

0

Kategorie: