manga_preview
Boruto TBV 07

Ostatní vesnice

V Narutovi se objevila spousta dalších zemí, vesnic a míst, často však jen výplňkových a fillerových. Názvy jsou převzaty z konožského překladu anime.

VESNICE

VESNICE MOTOYOSHI
„Ve vesnici Motoyoshi se smějí i nebožtíci. Když tě rozesmějí, je s tebou konec.“

Vesnice Motoyoshi se zřejmě nachází někde v Zemi Ohně, leží v údolíčku a je chráněná horami. Na jedné z těchto hor vlastněnou rodinou Kagetsu roste spousta léčivých bylin, díky nimž rodina zbohatla. Tsunade sem vyslala Naruta se Shinem, aby se zúčastnili pohřbu hlavy rodiny, která ve své závěti uvedla velmi zvláštní podmínku - pokud se nejstarší syn během pohřbu rozesměje, nic nezdědí a majetek se rozdělí mezi ostatní členy rodiny. Proto si nejstarší syn najal vždy vážného Shina, který ho měl na pohřbu zastoupit. Jedná se o fillerovou vesnici, objevila se v 186. díle základní série Naruto.

TANIGAKURE
Dala by se přeložit jako Vesnice skrytá v údolích (谷隠れの里), je to skrytá vesnice v Říční zemi. Třicet let před začátkem příběhu tato vesnice zničila Vesnici Vážky, která jen dva týdny předtím dohodla po vyčerpávající válce příměří s Listovou. Jedná se o fillerovou vesnici, mluvilo se o ní v 200. díle anime.

Nepojmenovaná vesnice s chilli bombami
Jak řekl sám Jiraiya, vesnici obklopuje lán lesa. Právě speciální stromy jsou příčinou iluzí, které chrání vesnici, vesničané je považují za dar od bohů a zvykli si žít s nimi v souladu.

Jiraiya, konožský překlad, 187. díl Shippuudenu:
„V té oblasti existuje speciální magnetické pole, které ovlivňuje tok chakry v mozku člověka. Cestuje-li někdo tím krajem a zvolí špatnou cestu, může skončit v situaci podobné vlivu genjutsu.“

A proto to bylo i ideální místo na Narutův trénink obrany proti genjutsu. Kromě lánu lesu však vesnici nově obklopují taky vysoké dřevěné hradby, s kterými Jiraiya vůbec nepočítal, a z těch hradeb střílí bomby s chilli papričkami. Bomby jsou tak silné, že dokáží probudit člověka z genjutsu. Hradby měly prostý důvod, vesnici totiž ovládli nukeninové původem z Deštné v čele s krutým Kandachim a vzali ženy a děti jako rukojmí. Všechny je pak drželi izolované na malém ostrůvku a ostatní příbuzné vydíral, že jejich drahým ublíží. Jiraiya, který měl u vesničanů dluh, se rozhodl, že to tak rozhodně nenechá... a nastal boj s Králem lastur, jehož genjutsu výrazně posílilo zvláštní prostředí.
Jedná se o fillerovou vesnici, mohli jsme ji navštívit v dvojdíle 187.-188. díl Shippuudenu.

ZÁMKOVÁ VESNICE
Zámková vesnice (Joumae no Sato, 錠前の里, Skrytá Zámková) je čistě fillerová vesnice ležící v Zemi Klíčů. Zdejší shinobi se specializují na špionáže a krádeže cenných informací, aby se vyrovnali větším a mocnějším zemím. Zavedenou praktikou je neposkytnout žádné informace nazpět, jelikož vůdce vesnice byl odhodlaný spáchat sebevraždu, než by se stal rukojmím nepřátel. Získávání informací a neposkytování žádných na oplátku také podporovala technika kunoichi jménem Hanare, která ovládala čtení mysli pouhým okem (ano, to je ta, co si dala s Kakashim pusu! Laughing out loud). Vesnici jsme neviděli, jen se o ní mluvilo v 191. díle Shipuuudenu; Kakashiho milostná píseň.

Vůdce Zámkové, konožský překlad, 191. díl Shippuudenu:
„Náš národ nepřežil ta dlouhá léta pomocí vojenské síly, ale díky špionáži. Využíváme získané informace k plánování strategií a také, abychom získali výhody během diplomatických vyjednávání s ostatními národy, čímž dokážeme zabránit konfliktu.“

VESNICE NADESHIKO
(Nadeshiko no Sato, 撫子の里) Vesnice leží blízko Vodní země na třech vysokých kopcích a je pozoruhodná svými zvyklostmi. Vládne tu pouze ženská linie; v jejich linii se rodí jen ženy.
S vesnicí se spojen Jiraiya, toto spojení trvá už několik desetiletí, zdá se tak kolem dvaceti let. Jiraiya se sem totiž chtěl vloupat, aby nasbíral nějaký ten materiál pro svoji knihu... a nakonec skončil s výzvou na souboj; pokud by vyhrál, získal by ruku krásné vůdkyně vesnice. Dle zdejšího zákona adeptky na vůdkyni opouští vesnici a pátrají po silném muži, kterého vyzvou na souboj. Ten, který zvítězí, je přiveden do vesnice, aby se stal manželem... Jiraiyův souboj však skončil nerozhodně, a tak si slíbili, že ho odloží. Pokud by k dalšímu střetnutí nedošlo, měli po sobě pátrat jejich učňové a boj dokončit. Na Narutovi tak bylo, aby bojoval se Shizukou... Odměnou mu měla být svatba Laughing out loud Jenže Naruto bojovat odmítal...
Ukázalo se, že Jiraiya nakonec vůdkyni vesnice stejně odmítl, svěřil se jí, že své srdce už nějaké ženě dal. Myslel tím samozřejmě Tsunade.
Jedná se o fillerový příběh odehrávající se v 235. díle Shippuudenu. Nadeshiko odkazuje k Yamato Nadeshiko, japonskému označení ideální ženy splňující různá kritéria, která jsou považovaná za přitažlivá a ušlechtilá.

VESNICE TONIKA
Vesnice Tonika (Tonika-mura, トニカ村) leží na někde na okraji Ohňové a najdeme tam taky místo zvané Jáma. Vesnice byla zničena během Kabutovy invaze, Kabuto se zaměřil na Jámu, kterou chtěl využít ke svým experimentům. Vesničané statečně bojovali a snažili se svůj domov ubránit, proti Kabutovým technikám však byli bezmocní a celá vesnice padla. O Jámě se proslýchalo, že ukrývá obrovský poklad.
Vesnice navázala přátelské vztahy s nedalekým městem Hachou. Jedná se o fillerový příběh, Shippuuden díly 290-295.

MĚSTO HACHOU
(Hachou-mura, ハチョウ村) je město ležící na okraji Ohňové a v blízkosti vesnice Tonika, s kterou uzavřelo spojenectví. Starostou města je starý muž jménem Disonasu. Po Kabutově vypálení Toniky přišlo do Hachou pár zbylých přeživších hledat pomoc, město posléze vyslalo do zničené oblasti bezpečností jednotku, jejíž úkolem bylo zajistit dozor nad oblastí a případně zamezit krádežím. Jedná se o fillerový příběh, Shippuuden díly 290-295.

CEDROVÁ VESNICE
Cedrová vesnice (Sugi no Sato, 杉の里) je fillerová vesnice, která se objevila v dvojdílu o Tsunade a Čtvrtém Raikagem (286-287 díly Shippuudenu). Není známo, v jaké zemi leží, ale je možné, že v Ohňové, protože to tam není daleko od města Tanzaku. Právě tam kdysi hledali Tsunade, protože město nabízí bohatou nabídku hazardních míst.
Oblačná ukořistila svitek Cedrové s tajnou technikou, neví se však, oč přesně šlo. Pro svitek si ovšem došel osobně sám Čtvrtý Raikage, takže se zřejmě jednalo o něco důležitého a cenného. Cedrová si najala bandu Nokizaru, aby jim přinesla svitek zpět.

SKRYTÁ LEDOVÁ
Shimogakure (霜隠れの里, Shimogakure no Sato) je skrytá vesnice Země Mrazu. Nic se o ní neví.

VESNICE INAHO
(Inaho-mura, 稲穂村) leží blízko neznámých hor. Objevila se v Naruto OVA: The Cross Roads. Vesnice Inaho v Japonsku skutečně existuje.

Sepsala Akumakirei, 2019-2020.

4.5
Průměr: 4.5 (10 hlasů)

Kategorie: