manga_preview
Boruto TBV 07

Ostatní místa

V Narutovi se objevila spousta dalších zemí, vesnic a míst, často však jen výplňkových a fillerových. Názvy jsou převzaty z konožského překladu. (Článek se bude postupně doplňovat.)

MÍSTA

KLIDNÉ PROUDY
Klidné proudy (Chinmoku no Kouro) vedou do Země Blesku. Od Aoby jsme se dozvěděli, že se jedná o neobvyklou oblast na širém moři. „V ní není ani vánku, ani ryby,“ dodal. Navíc ji obklopuje tajemné magnetické pole, což způsobuje nefunkčnost parních lodí. Existuje tu úzký průplav, kudy teče slabý proud. Díky němu se mohou lodě pohybovat kupředu, nemohou však přidat na rychlosti nebo se vrátit, záleží jen na tempu proudu. Výhodou je, že každá loď pluje stejně, lidé se tak nemusí obávat se pirátů. Do Klidných proudů jsou potřeba zásoby jídla na dva týdny.
Naruto spolu s dalšími zastavili v rybářském přístavu, aby doplnili zásoby a patřičně se na cestu Klidnými proudy připravili. Naruto od lstivého piráta pořídil i speciální houbu Plesnivku, která se rychle množí a může posloužit v případě nouze... pokud tedy uzavřená ve vlhkém, tmavém prostředí nezamoří všechny zásoby a nestane se jedovatou. Yamata po rozmnožení v nákladním prostoru lodě dokonce upoutala na lůžko. Gai s Narutem Plesnivku ochutnali...
Jedná se o fillerové místo z 229. dílu Shippuudenu.

LES KOSTÍ
(Shikkotsurin, 湿骨林) je legendární mýtické místo a jedna ze tří neprobádaných poustevnických oblastí, další dvě jsou Myoubokuzan a Dračí jeskyně. V tomto lese žije obrovitý slimák Katsuyu, Tsunade a Sakura pomocí Kuchiyose no jutsu přivolávají pouze část jejího těla. Na rozdíl od Myoubokuzanu a Dračí jeskyně jsme Katsuyin domov nikdy nezahlédli, byl jen zmíněn.

Nač se můžete těšit:
Dračí jeskyně
Průsmyk Yosuga
...

0

Kategorie: