manga_preview
Boruto TBV 08

Oblačná vesnice

Oblačná vesniceSkrytá Oblačná vesnice (Kumogakure no Sato, 雲隠れの里, Vesnice ukrytá v oblacích) je skrytá shinobi vesnice, která leží v Zemi Blesku. Jméno vesnice i používané kanji v japonštině znamená "zmizení". Snad příznačně v Zemi Blesku mnoho oblačných ninjů používá právě Raiton; blesk. Patří do systému pěti velkých zemí, její vůdce má tak právo nosit titul Kage. V Oblačné se tomuto vůdci říká Raikage.
kumogakureVesnice leží vysoko v horách a doslova se opravdu skrývá v mracích. Založil ji První Raikage v době, kdy vznikaly vesnice i jinde a končila doba válčících klanů. Oblačná brzy získala své ocasé démony, které jí prodala Listová na důkaz přátelství, snahy posílit vzájemné vztahy a vyrovnat sílu mezi vesnicemi. Druhý Raikage a Druhý Hokage se později pokusili tento mír oficiálně zpečetit, jejich snahu však překazili Kinkaku a Ginkaku.

Příběh o stříbrném a zlatém bratru, 527. kapitola mangy
Čtvrtý Raikage: „Během ceremoniálu, na kterém jsme oficiálně potvrdili spojenectví se Skrytou Listovou, se pokusili o převrat a napadli Druhého Raikage a Druhého Hokage.“
Tsunade: „Věděla jsem, že ovládli zbraně Mudrce šesti cest, jinak též zvané pět jedinečných pokladů a Druhý byl díky nim na pokraji smrti.“

Další osud druhého vůdce Oblačné neznáme, zřejmě však v boji padl, zatímco Tobirama ztěží vyvázl, oblační bratři ho málem zabili. Nakonec se jim to ale stejně podařilo, jen později...

Shikamarovy myšlenky, 529. kapitola mangy
Takže tenhle Kinkaku je nějaký legendární monstrum, co porazilo dokonce Druhého Hokage a my teď jdeme proti němu...

Oblačná s Listovou bojovala také ve Třetí válce ninjů, tehdy se spolu střetli budoucí Čtvrtý Raikage a Namikaze Minato. Mohli jsme vidět, jak snadno se Minato dostal za záda mladému Killer Beemu; nechal však bratry jít.
Čtvrtý Raikage nastoupil na pozici vůdce vesnici po smrti svého otce, Třetí Raikage, který se hrdinně postavil deseti tisícům nepřátelských shinobi a nakonec padl.

Oblačná se sice stala jednou z Velké pětky, ale příliš dobrou pověst si nezískala. Zatímco se ostatní vesnice dohodly na mírové smlouvě, snížily vojenský rozpočet i armádu, Oblačná šla tajně proti nim. Shromažďovala moc, protože v tom viděla šanci, jak se dostat na kobylku ostatním vesnicím a zajistit, aby si na ni už nikdo nemohl dovolovat. Prakticky se jednalo o časté krádeže tajných technik nebo únosy zajímavých či nějak cenných ninjů. Slyšeli jsme od Třetího Tsuchikage, že se v podstatě jednalo o provokaci a najímání žoldáků z Akatsuki omlouval tím, že se to stalo vlastně nutnou obranou.

458. kapitola mangy
Třetí Tsuchikage: „Pozor na jazyk, Raikage! To všechno bylo kvůli tomu, že Oblačná neustala ve shromažďování moci a technik i v čase míru! Ostatní vesnice tak byly nuceny najímat žoldáky z Akatsuki!“

Svědky takového únosu jsme se stali ještě v časech před Třetí válkou ninjů, v době Minatova dětství. Oblačná unesla Uzumaki Kushinu, aby studovala její unikátní chakru, Kushinu však rychle zachránil její budoucí manžel.
Další únos následoval pár let po válce, Oblačná se tentokrát pokusila unést dědičku Hyuuga klanu. Oblační ninjové přicestovali do Listové pod záminkou podepsání mírové smlouvy, ta však jen skrývala opravdové pohnutky Oblačné. Hyuuga Hiashi svoji dceru z rukou nepřátel zachránil a přitom zabil vůdce celé bandy, čehož Oblačná využila a pod pohrůžkou války požadovala Hiashiho hlavu. Stále chtěla získat drahocenný Byakugan. Na Hiashiho místo však nastoupil Hizashi, který se rozhodl obětovat pro záchranu bratra a po jeho smrti se jeho Byakugan zapečetil, Oblačná tak svého nakonec nedosáhla.
V anime se tento únos opakoval ještě jednou, Oblační využili zmatku při chuuninských zkouškách, kdy Zvučná s Písečnou napadly Listovou, a unesli zraněnou Hinatu. Ani tentokrát se jim to však nepodařilo, s Nejiho pomocí jim to Hiashi znovu překazil. Tento pokus o únos je čistě fillerový.

Další cestou, jak zajistit vesnici moc, byla pro Oblačnou síla bijuu. Ještě před odkoupením bijuu od Listové vyslala obávané oblačné bratry, aby se se pokusili polapit Devítiocasého, což se jim příliš nezdařilo, zato posílili oni samotní. Dozvěděli jsme se to od jednoho starého oblačného ninji.

529. kapitola mangy
„Dávno předtím, než Devitiocasého ovládl Uchiha Madara, se Skrytá Oblačná snažila chytit ho pro sebe! Kinkaku-sama a Ginkaku-sama byli spolknutí a když konečně vyšli ven, vypadali přesně takhle.“

Oblačná se samozřejmě snažila získat vládu nad bijuu pomocí schopných jinchuuriki, což se v případě Osmiocasého příliš nedařilo a démon soustavně odolával. Byl však příliš cenný na to, aby se ho vesnice zbavila, a tak mnoho ninjů obětovalo životy, jen aby zabránilo jeho běsnění a podařilo se jim ho zkrotit. Nakonec se spolupráce s bijuu dočkala zdárného konce, zasloužili se o to Killer Bee u Osmiocasého a Nii Yugito u Dvouocasého. Zřejmě kvůli velkém počtu pokusů má Oblačná, co se týče ocasých démonů, nejlepší vybavení. Kvůli výcviku shinobi s bijuu dokonce vybudovala zvláštní chrám, který se jen těžko lokalizuje, je totiž postaven na obří želvě Genbu.

Oblačná o svou chloubu nakonec zpola přišla, nejdřív Akatsuki polapili Yugito s Matatabi, posléze i Sasuke pod pláštíkem této zločinecké organizace chytil Killer Beeho. Bee svůj únos však jen úspěšně nafingoval, aby se dostal z područí svého přísného bratra a mohl si užít trošku svobody. Jenže to jeho výbušný bratr nevěděl a začalo to lítat... Čtvrtý Raikage svolal Setkání pěti Kage v Zemi Železa, přičemž měl nečekaně možnost bojovat s nenáviděným Sasukem a zároveň kvůli Amaterasu přišel o pravou ruku.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběh Oblačná spolu tu s dalšími vesnicemi vytvořila Společné síly shinobi, alianci, která měla bojovat v nadcházející Čtvrté ninja válce vyhlášené maskovaným Madarou, Čtvrtý Raikage se navíc stal vrchním velitelem všech ozbrojených sil, jelikož z Oblačné nevzešel jediný člen Akatsuki.
Oblačná ve válce přispěla svými bojovými silami. Ač ninjové bojovali statečně, přičemž utrpěli mnoho ztrát, všichni byli chyceni do techniky Mugen Tsukuyomi. Všude po světě vyrašily větve, na nichž viseli zajatí do věčného snu. Nepřátelská strana však nevyhrála a technika byla nakonec zrušena.
Po válce Oblačná dále spolupracovala s ostatními vesnicemi a snažila se o zachování dobrých vztahů. To se daří i v době Pátého Raikage.



VŮDCI OBLAČNÉ

  1. První Raikage, zakladatel vesnice
  2. Druhý Raikage
  3. Třetí Raikage
  4. Čtvrtý Raikage
  5. Pátý Raikage Darui

KLANY V OBLAČNÉ

  1. Klan Yotsuki; loajální klan, za vlády První Raikage mu byla svěřena Roklina blesků
  2. Klan Chinoike

Kam jsme mohli v Oblačné zajít

RAIKAGEHO PRACOVNA
Najdeme ji v nejvyšší věži ve vesnici, označuje ji nepřehlédnutelný znak pro Blesk (雷, kaminari). Čtvrtý Raikage měl ve zvyku namísto dveří odcházet okny a zdmi, budova tak zřejmě byla pravidelně opravovaná. Uvnitř to vypadalo spíš jako v tělocvičně než kanceláři, Čtvrtý tam měl pohodlný gauč, boxovací pytel, žíněnku a vzpěračské náčiní.

Sepsala Akumakirei, 8. 7. 2019

4.3125
Průměr: 4.3 (16 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Jano
Vložil Jano, Čt, 2018-08-02 01:23 | Ninja už: 4285 dní, Příspěvků: 440 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

Celkom zaujímavé, že Darui je prvý raikage, čo sa nevolá A Laughing out loud Laughing out loud

Obrázek uživatele Susano
Vložil Susano, Pá, 2010-04-02 11:47 | Ninja už: 5168 dní, Příspěvků: 14 | Autor je: Prostý občan

mně se líbí protože soutam lidi kterí umí element blesku a blesk je pro mně nej lepší element protože je richlí mužese použít jako brnění i jako utočnou zbran druhý element je vzduch

Obrázek uživatele Buggyra
Vložil Buggyra, Út, 2009-09-29 14:13 | Ninja už: 5400 dní, Příspěvků: 1197 | Autor je: Prostý občan

Tato dedine je u mna najhoršia a aj naslabšia, jedine čo robia je že sa precenuju
moj nazor

Obrázek uživatele Danii
Vložil Danii, Út, 2009-09-01 06:57 | Ninja už: 5389 dní, Příspěvků: 463 | Autor je: Prostý občan

Nejlepší vesnice Laughing out loud

Obrázek uživatele Orochimaru-kun
Vložil Orochimaru-kun, Po, 2008-07-28 13:29 | Ninja už: 5756 dní, Příspěvků: 7 | Autor je: Prostý občan

A pochádza z nej osemchvostý Jinnchuriki

Obrázek uživatele jInChIrUkI
Vložil jInChIrUkI, So, 2009-01-31 15:50 | Ninja už: 5584 dní, Příspěvků: 121 | Autor je: Prostý občan

aj dvojchvostý

Obrázek uživatele BlackJack
Vložil BlackJack, Út, 2008-01-22 20:43 | Ninja už: 6081 dní, Příspěvků: 128 | Autor je: Prostý občan

Ninjové z Oblačné vesnice se podle mně zapojí do boje proti Akatsuki.

Obrázek uživatele atyla-
Vložil atyla-, St, 2009-04-08 22:07 | Ninja už: 5500 dní, Příspěvků: 14 | Autor je: Prostý občan

to taky doufám, myslim že to budou dobr týpci, ale zajímalo by mě jak to bude s Osmiocasým?

Obrázek uživatele KazeNami
Vložil KazeNami, Po, 2010-01-18 16:50 | Ninja už: 5265 dní, Příspěvků: 94 | Autor je: Prostý občan

jou jou kira bii si je sunda proste vsechny vinda nebudou vedet co dal tak se pred panem velkim Jinchuuriki budou muset vzdat

XPodpis byl zkrácen z důvodu nadměrné velikosti.