manga_preview
Boruto TBV 07

Desetiocasý démon - Juubi

300px-Ten_Tails_Anime_1.jpg

!Varování! - článek Může obsahovat informace z aktuálního děje (Spoiler).
Desetiocasý démon (十尾, Juubi) je původní, prvotní démon Naruto vesmíru. Z jeho částí vytvořil Rikudou Sennin (Poustevník šesti cest) devět ocasých démonů - Bijuu.

Rikudou Sennin

Století před založením skrytých vesnic, Poustevník šesti cest zachránil svět před Desetiocasým démonem. Podařilo se mu podmanit tuto šelmu a získat její moc tím, že zapečetil Juubiho ve vlastním těle. Byl to první Jinchuriki. To však bylo jen dočasné řešení. Na smrtelné lóži, použil Rikudou Sennin zbytky sil, aby rozdělil Juubiho čakru na devět částí a ty rozdělil do všech částí světa. Tělo Desetiocasého bez čakry se vzneslo do nebe a stalo se součástí měsíce, který vytvořil Rikudou Sennin pomocí techniky Chibaku Tensei.

Plán Měsíční oko

Uchiha Madara má plán nazvaný "Měsíční oko". Chce sloučit devět démonů a vytvořit tak opět Desetiocasého démona. Poté by se stal jeho Jinchuriki a s novou mocí by zvýšil sílu jeho oka na poslední úroveň. Cílem je projekcí jeho oka na povrch měsíce vytvořit genjutsu v masovém měřítku, které by ovládlo všechny lidi. Podle Madary je to cesta k míru, protože všichni by byli jako jeden celek jím. Madara plán prozradil v kapitole 467.

Vzhled

Jeho tělo zatím nebylo dobře vidět. Vypadalo to, že měl jen jedno oko, ve kterém měl čtyry kruhy stejné jako má Rinnegan s devíti tomoe (巴, japonský abstraktní tvar vyznačující víření) podobné těm z Sharinganu.


Kategorie: