manga_preview
Boruto TBV 07

Hyuuga Kou

Kou.jpg

Hyuuga Kou (日向コウ) je jounin ze Skryté Listové vesnice v Zemi Ohně a člen hlavní větve klanu Hyuuga. Poprvé se objevil v manze číslo 430 a Naruto Shippuudenu číslo 163. Jeho hlavní náplní práce je ochrana Hinaty.
V anime bylo ukázáno, že Kou se stará o Hinatu již několik let; jeho povinností bylo dohlížet na ni v době, kdy ještě nechodila do Akademie. Často svoji malou svěřenkyni varoval před Narutem a jeho společností, přestože nikdy nevysvětlil proč (Třetí zakázal mluvit o jinchuuriki). Když malá Hinata slyšela na ulici o Kyuubim, řekl jí, aby si s něčím takovým nedělala starosti (Naruto Shippuuden 166).

Listová v nebezpečí

Během Peinova vpádu do Listové měl Kou Hinatu na starost, jelikož v tu dobu byl její otec Hiashi spolu s druhou dcerou Hanabi a doprovodem mimo vesnici. Peinova technika Shinra Tensei mu však poranila nohu. Kou varoval zoufalou Hinatu, že bude pro Naruta jen přítěží, pokud se pokusí vstoupit do boje mezi něho a Peina (manga 434). Když se však Hinata bezhlavě vrhla Narutovi na pomoc, mohl jen zděšeně přihlížet.

Filler Naruto Shippuuden 192; Nejiho příběh

Hyuuga KōBěhem napadení Listové Písečnými a Zvučnými se spolu s Hiashim vydal zachránit Hinatu unesenou Oblačnými shinobi. Zastavil se u Tenten, které pomohl vypořádat se s bahenními vlky, zatímco Hiashi pokračoval dále. O tomto únosu a záchraně vypráví na Konohamarovo požádání Neji.
V tomto filleru je možné na začátku zahlédnout téměř dospělou Hinatu, jak obvazuje Kouovi zraněnou paži. Na jeho slova, zmiňujících se o jejím zranění z bitvy s Peinem, Hinata reaguje klidně; ráda vypomůže alespoň tak, jak zvládá.

„Děkuji vám, Hinata-sama. Oceňuji, že se staráte o má poranění, přestože jste sama zraněná.“
„V pořádku, o má zranění se již postarali jiní. Vesnice momentálně trpí nedostatkem lidí. Sakura-san je zaneprázdněná, alespoň takhle můžu pomoci.“

Filler Naruto Shippuuden 232; Dámský klub v Listové

V tomto filleru je ukázána porada klanu Hyuuga, při které Hiashi rozhodne, že v nadcházející Čtvrté válce shinobi povede Hyuugy v první linii Neji, ne Hinata. Kou, který se porady zúčastní, s Hiashim nesouhlasí a později jej prosí, aby své rozhodnutí změnil ve prospěch Hinaty. Připomíná Hiashimu, jak Hinata tvrdě dřela a jak vyrostla. Hiashi však trvá na svém; ví, že jeho dcera je již mnohem silnější, ale nemá předpoklady někoho vést, je příliš jemná.
Hinata na konci filleru čekajícímu Kouovi před dveřmi sídla řekne, že je vše v pořádku.

Popis

Hyuuga KouKou má krátké, střapaté hnědé vlasy a bílé oči charakteristické pro Hyuugy. Ve službě nosí běžnou výzbroj listového ninji s čelenkou uvázanou přes celou hlavu. Ve volném čase nosí černé kimono.
Kou je velmi hodný a vřele se o Hinatu stará, záleží mu na jejím štěstí a klidu. Kdykoliv ji viděl smutnou, byl z toho sklíčený i on.
Nebyly ukázány jeho techniky, zřejmě se však jedná o velmi schopného shinobi, protože byl pořádán o dozor nad dědičkou klanu Hyuuga. Ovládá Byakugan, s kterým může vidět téměř 360 stupňů.

Zajímavosti

Jelikož většina členů Hyuuga klanu má jména odkazující ke světlu, jeho jméno zřejmě jednoduše znamená „světlo“.
V anime se jeho vzhled změnil; v manze je ukázán se světlými vlasy a velkým nosem, zatímco v anime má vlasy hnědé a nos malý. Takový ninja byl viděn i vedle Sakury během Peinova útoku a říkal jí, co se děje na bojišti. Tvůrci anime zřejmě sloučili dva charaktery dohromady či je chybou zaměnili.
Kouovi by mělo být v Naruto Shipuudenu 20 let, přesto Studio Pierot udělalo Koua o devět let staršího než Hinatu.
V japonštině ho mluví Youji Ueda.

K Hinatě, manga 430:

„O mě se nestarejte. Byla by hanba, kdyby se vám něco stalo, když jsou Hiashi-sama a Hanabi-sama pryč.“

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí