manga_preview
Boruto TBV 07

Akatsuchi

Akatsuchi.jpg

Jounin Akatsuchi (赤ツチ) pochází ze Skryté Kamenné a byl jedním ze dvou strážců, které si Čtvrtý Tsuchikage Oonoki vybral jako svůj doprovod na Setkání pěti Kage v Zemi Železa. Druhým strážcem byla Oonokiho vnučka Kurotsuchi. Hřmotný a za všech okolností klidný Akatsuchi je svému Tsuchikagemu velmi oddaný, jeho věrnost Třetímu mu vysloužila přezdívku štít.
Akatsuchi se poprvé objevil v 454. kapitole mangy a 199. díle Shippuudenu, když doprovázel Třetího na Setkání pěti Kage, ale později se ve filleru objevily ještě předchozí časy - šlo o 394. díl Shipppuudenu, kdy se Akatsuchi účastnil porady, zda přijmout pozvánku z Listové a Písečné na společně pořádanou chuuninskou zkoušku. Akatsuchi a OonokiOonokimu se tahle kooperace nezdála a větřil nějakou levárnu, pročež mu Akatsuchi navrhl, aby nabídku jednoduše odmítl.

Setkání pěti Kage v Zemi Železa předcházel odchod z domovské vesnice a rozloučení. Tvrdohlavý starý Tsuchikage si chtěl vzít svá zavazadla sám, ale jako obvykle mu ruplo v zádech. Žoviální a vždy veselý Akatsuchi Oonokiho zatvrzelost dobře znal, proto se s ním nehádal a souhlasil, že si svá zavazadla může vzít sám - on naopak vezme maličkého vůdce i s jeho nákladem. Akatsuchi v Zemi Železa ještě nikdy nebyl, a tak ho Oonoki mezitím poučil, jak země spravovaná samuraji vypadá.

Čtvrtý Raikage na Setkání rozbil stůl a Akatsuchi spolu s Kurotsuchi neváhal a okamžitě reagoval, aby chránil svého Tsuchikageho. Oonoki je však zarazil. Kage Raikageho spontánnost příliš nerozrušovala. Stejně tak byl Akatsuchi na pozoru, když se objevil Bílý Zetsu, který prozradil infiltraci Uchihy Sasukeho. Kurotsuchi nadchlo, že se objevil ninja, který dokázal porazit Deidaru, a tak s Oonokiho souhlasem odešla, ale Akatsuchi věrně zůstal po Tsuchikageho boku - co kdyby mu zase ruplo v zádech...

Akatsuchi s Oonokim vytvářejí zajímavou dvojici, dvoumetrový dvacetiletý ninja připomínající neochvějnou skálu se vedle drobného stařičkého Oonokiho zvláště vyjímá a budí respekt. Akatsuchi není žádný drobek, kromě dvou metrů výšky má 137 kg a ovládá živel země, doton. Akatsuchiho Doton démonSvůj doton poprvé předvedl po Zetsuově technice Houshi no Jutsu (Technika spór).
Čtvrtý Raikage se vetřelce na první pohled promptně zbavil, ale nikdo netušil, že Zetsu má v rukávu skrytý trumf (466. kapitola mangy). Jeho technika začala působit, když Pátá Mizukage chytila vyčerpaného Sasukeho do pasti. Zetsu všem nepřátelům začal vysávat chakru a většina si s ním musela poradit po svém. Akatsuchi vyvolal zemního golema, který veškerou bílou hmotu pozřel a zničil.

Po vyhlášení Čtvrté války ninjů maskovaným Madarou se Akatsuchi spolu s Oonokim a Kurotsuchi vrátil do Kamenné. Tam se dozvěděli, že feudální pán Zemní země schválil myšlenku Spojeneckých sil shinobi. Akatsuchi odhadoval, že feudální pán se tak rychle rozhodl proto, že mu řekli o Uchihovi Madarovi a ztrátě téměř veškerých bijuu. Oonoki prohlásil, že válka kvůli nezkušenosti a aroganci mladých neskončí dobře, ale Akatsuchi mu připomněl, co mu na Setkání pověděl Gaara.

Filler, 242. díl Shippuudenu
V anime vyplnili čas mezi válečnými přípravami a samotnou válečnou vřavou mnoha fillery, které se nejčastěji týkají Narutovy cesty na Želví ostrov, kam se měl spolu s Killer Beem uchýlit do bezpečí před Madarou. V tomto čase se odehrála také diplomatické mise Kamenné za účelem zlepšení vztahů s Mlžnou. Oonoki poslal Akatsuchiho a Kurotsuchi, zatímco Mei vyslala Choujuura, aby zajistili situaci s mlžným jouninem jménem Ganryuu.

Čtvrtá válka ninjů
Během války se stalo prioritou udržet Naruta a Beeho stranou bojů, vesnice chtěly zabránit dalšímu polapení bijuu a Naruto se neměl o válečném konfliktu vůbec dozvědět. Proto ho Kagové poslali na zvláštní misi na Želví ostrov, kde se měl pod Beeho vedením učit ovládat Kyuubiho. O Želvím ostrově se však dozvěděl Hoshigaki Kisame, a tak vzal Oonoki Akatsuchiho a Kurotsuchi, aby posílili obranu ostrova. Akatsuchiho potěšilo, když dosáhli moře a Oonoki rozhodl, že dál musí letět. Než však dosáhli svého cíle, cestu jim zkřížil Kabuto společně s oživeným Deidarou. Akatsuchiho i Kurotsuchi nadchlo, že Deidara svůj boj se Sasukem přežil, ale Oonoki jim připomněl, že to, co stojí před nimi, není živý Deidara. Následně vypukl boj.
Oonoki se chytal použít svůj Jinton, ale Akatsuchi ho zastavil, protože se obával, aby neublížil obří želvě, kterou si Oonoki spletl se zemí. Deidara využil příležitosti a použil vybuchujícího ptáčka, ale Akatsuchi se útoku postavil se svým golemem. Oonoki a Deidara se soustředili na vzdušný boj, stoupali stále výš a Akatsuchi měl potíže jim vůbec stačit.
Akatsuchi se během války držel u Oonokiho až do doby, kdy se Oonoki vydal podpořit Gaaru. Akatsuchi se následně přidal k ostatním ninjům z Aliance.

Akatsuchi se objevil také v Naruto movie: The Last. Jelikož hrozil pád meteoritu, znovu se uskutečnilo setkání Kage. Akatsuchi jako vždy doprovázel Oonokiho.

Zajímavosti

Kishimoto (autor Naruta) ohledně Akatsuchiho vizáže prohlásil, že jednoduše vzal Oonokiho a udělal ho větším. Řekl, že Akatsuchimu slušel stejný baňatý nos, jaký má Oonoki, zároveň ale nechtěl, aby Akatsuchi vypadal jako Třetího dítě.
Akatsuchi se narodil 11. ledna, v době výpravy do Země Železa mu bylo dvacet let. Jeho krevní skupina je B, jeho číslo ninja registrace IW-08718. Akatsuchi (赤土) znamená červená země.

Techniky: 

Doton: Kengan no Jutsu - Kamenná pěst (jen v anime)
Doton: Gouremu no Jutsu - Kamenný golem
Doton: Dorojigoku (jen v anime)
Doton: Sando no Jutsu (jen v anime)

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

PÚSČPSN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Encyklopedie