manga_preview
Boruto TBV 07

Roushi

300px-Rōshi.png

Roushi (老紫) byl ninja ze Skryté Kamenné vesnice a také jinchuuriki čtyřocasého démona. Jelikož se ve vesnicích běžně vybírá nositel bijuu mezi příbuznými kage, je možné, že byl nějakým způsobem v příbuzenském vztahu s Tsuchikage. Roushi měl kekkei genkai Youton, uměl ovládat lávu. Poprvé se objevil v 353. kapitole mangy a 121. díle Shippuudenu.
Z celé skupiny živých jinchuuriki se jednalo asi o toho nejstaršího; jak Son poznamenal, byli spolu čtyřicet let, a to předtím Roushi určitě ještě něco zažil. Dle Sona měl Roushi stejně tvrdohlavou povahu jako Oonoki. O to pravděpodobnější je možnost příbuzenského vztahu s Třetím Tsuchikage.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhRoushiho nakonec polapila zločinecká organizace Akatsuki, která pásla po ocasých démonech. Roushiho dostali na starosti Kisame s Itachim, Itachi se však boje neúčastnil, jen mu přihlížel. Po boji pak prohlásil, že má Roushi tuhý kořínek, přežil Kisameho, který na něj vůbec nešel zlehka. Naopak, Roushi Kisameho nutil, aby se během boje opravdu snažil a nehrál si jako obvykle, což dokazuje, jak byl Roushi silný a tvrdý ninja. Samehada si dokonce na jejich souboj odnesla památku, při opětovném setkání během Čtvrté války shinobi se na Beeho zádech roztřásla (to i část souboje můžeme vidět v 325. díle Shippuudenu).

Rozhovor Itachiho s Kisamem, konožský překlad.
„Vypadá, že co chvíli umře. Opravdu by ses měl ke starším lidem chovat lépe.“
„To říkáš, protože ho neznáš. Tenhle jinchuuriki, který používá Youtonové techniky Yonbiho, není to, co si myslíš. Nebojoval jsi s ním, takže nevíš, čím jsem si prošel.“

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhV souboji dokázal Roushi přeměnit své tělo na lávu, což Kisameho udivilo a následně mu složil poklonu.
Akatsuki chtěla zapečetit Sanbiho a Yonbiho současně. Po vyjmutí démona Roushi zemřel. Jeho mrtvolu využil Tobi aneb Maskovaný Madara, Roushi byl oživen Kabutem skrze zakázanou techniku Edo Tensei a donucen bojovat proti Spojeneckých silám shinobi ve Čtvrté ninja válce. Do očí mu implantovali Sharingan a Rinnegan, který se používal v kombinaci s rozhledem ostatních oživených jinchuuriki a velmi nepřátelům ztěžoval boj. Naruto přispěl k tomu, že se Roushi a Son mohli znovu setkat a prohodit spolu pár slov, stejně jako se setkat s ostatními bijuu a jejich jinchuuriki či sledovat jeho odhodlání.
Díky Fuu a její vzpomínce víme, že před démonovým opětovným zapečetěním se Son a Roushi setkali. Oba přemítali, zda by kdy mohli mít vztah jako Naruto s Kuramou. Son prohlásil, že možná ano, pokud by Roushi nebyl tak strašně tvrdohlavý a za všechny ty roky nezapomněl jeho jméno. Než byl démon zapečetěn, Roushi přiznal, že jeho jméno nikdy nezapomněl.

572. kapitola mangy, konožský překlad:
„Za těch čtyřicet společných let jsem se nikdy s vaším stavem nesmířil, a proto tě nemohl oslovit jménem. To však neznamená, že jsem ho zapomněl...“
„V tom případě... Bys to teď mohl zkusit.“
„Můžu ti teda říkat... Son?“

Zajímavosti

Narodil se 4. června, v dospělosti měřil pouhých 149 centimetrů a vážil 55,5 kilogramů. Jeho krevní skupina byla Béčko.
Rou (rō, 老) znamená stará doba nebo starší. Shi (紫) znamená fialová, je tak velká pravděpodobnost, že Roushi byl pojmenován podle postavy z dragon Ballu - dle Mistra Roushiho, obzvláště když vezmeme v úvahu, že Son Goku, tedy Čtyřocasý je rovněž inspirován Dragnon Ballem, kterého je Kishimoto velkým fanouškem.

Jutsu (nindža techniky): 
Techniky: 

En'en Houka
Kakazan
Youton Chakura Moudo (chakrový mód)
Youton: Shakugaikouken

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie