manga_preview
Boruto TBV 09

Země Páry

země páry díl 486.jpg

Země Páry (湯の国, Yu no Kuni) sousedí se Zemí Zvuku, Ohňovou a Zemí Mrazu. Vládne jí feudální pán. Je vyhlášená svými horkými prameny (onseny), kterých tu najdeme bezpočet; mnoho budov vyrostlo právě u nich, a tak můžeme vidět, že právě prameny tu udávají tón. Některé jsou soukromé, některé slouží jako turistická atrakce. Mírová politika země se shoduje s politikou její shinobi vesnice.

Na přiložené mapce je Země Páry vyznačena červeně. Mapku jsme mohli vidět v 262. dílu Shippuudenu.
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhBěhem Čtvrté ninja války byla většina země evakuována, aby se zachránila před konfliktem mezi Akatsuki a Spojeneckými silami shinobi.

Zemi Páry zmínil Oyashiro En v 486. díle Shippuudenu, když Sasukemu vyprávěl dávný příběh o feudálním pánu Bleskové a jeho konkubíně z klanu Chinoike. V příběhu rovněž zmínil Pekelné údolí.

486. díl anime Naruto Shippuuden, konožský překlad:
„Je to tragický příběh. Už je to dávno... Ještě před tím než Senju Hashirama a Uchiha Madara soupeřili o moc. Krví podlité oči... Klan Chinoike se svým Ketsuryuuganem. Žili v Zemi Blesku. Velmi, velmi zdatní hlavně v genjutsu. Jakmile byl člověk polapen v jejich očním umění, bylo prý téměř nemožné dostat se ven. Mimochodem, jednu z žen klanu Chinoike vyslali, aby se stala konkubínou feudálního pána ze Země blesku. Byla roztomilá a krásná. Proto pánova choť velmi žárlila. Bohužel zanedlouho po tom, co dívku přijali jako konkubínu, feudální pán onemocněl a zemřel. 'Za jeho smrt může ona!' Pánova choť svalila veškerou vinu na konkubínu. A ti, kteří věděli o neobvyklé genetice klanu Chinoike, podpořili tvrzení choti. A výsledkem bylo, že dívka i celý klan byli vyhnáni do takzvaného Pekelného údolí.“

Tento příběh, doujutsu Ketsuryuugan a klan Chinoike pochází z novely Sasukeho příběh: Rozbřesk. V manze ho nenajdeme, jen v anime Naruto Shippuuden.
Země se objevila také v novele Konoha Shinden, kterou najdeme v anime podobě v Borutovi od května 2019.

Kam jsme v této zemi mohli zajít

VESNICE HORKÝCH PRAMENŮ
Vesnice Horkých pramenů (Yugakure no Sato, 湯隠れの里, Vesnice Skrytá v Horkých pramenech), také jen Yugakure, je skrytá vesnice, která leží v Zemi Páry. Pochází odtud nesmrtelný Hidan, člen zločinecké organizace Akatsuki. Jak již její název vypovídá, je obklopena mnoha horkými prameny a nad vesnicí se tak neustále drží jemný oblak páry. Jelikož jsou horké prameny turisticky atraktivní, oblast je zároveň oblíbenou turistickou destinací.
V 92. díle anime lze vidět, jak jdou okolo vesnice Kabuto a Yuukimaru. Vesnice nemá ani hradby. Na ochranných čelenkách se skví tři čáry podobně jako u Deštné.
Země i vesnice vyznávají mír, odmítají násilí a válku, což se projevilo v postoji k bojovým misím, které během času úplně zavrhly. Vesnice se nyní pyšní tím, že se stala "vesnicí, jež na války zapomněla" (戦を忘れた里, Ikusa o wasureta sato).
Právě odmítání bojů a změna poměrů byla mnohým trnem v oku, jedním z nejzarytějších odpůrců byl pak Hidan. Jakožto vyznavač Jashina Hidan věřil v potřebu a krásu násilí. Když nedokázal vesničani přesvědčit, raději odešel a stal se nukeninem. Předtím ještě stihl zabít některé ze svých krajanů.
Vesnice se objevila v novele Sasuke Hiden aneb Sasukeho příběh: Rozbřesk, kde si jeden z ninjů stěžoval, že klidný přístup vesnice a snaha zůstat mimo zapříčinily ignoraci mnoha důležitých věcí. Příkladem je právě Hidan či klan Chinoike.

BAMBUSOVÁ VESNICE
Bambusová vesnice (Take no Mura, 竹ノ村) je prostá vesnička obklopená lesy bambusu, z něhož jsou postavené i zdejší domky. Poprvé se objevila v 484. díle Shippuudenu a v novele Sasukeho příběh: Rozbřesk. Vůdcem vesnice byl stařík Iou, který tam žil se svou dcerou Amino. Sasuke do Bambusové dorazil právě včas, aby ji ochránil před záhadnými vybuchujícími lidmi. V minulosti vesnici podporoval gang Blesků, který bral peníze bohatým a dával je chudým a hladovým. Muž, který o nich Sasukemu vyprávěl, je označil jako zloděje se ctí. Gang však zradila Skrytá Mlžná a když zřízení zloději přišli do Bambusové, Iou je odmítl přijmout a neposkytl jim žádnou pomoc. Vesnice gang Blesku vyhostila a o několik let později tento čin zřejmě vyvolal útok vybuchujících lidí...

PEKELNÉ ÚDOLÍ
(Jigogudani, 地獄谷) Jedná se o velmi nehostinné údolí, kde nic nežije a neroste. Příznačně pro Zemi Páry tu najdeme další horké prameny, jejich voda je však krvavě rudá kvůli vysokému obsahu železa. Dominantou údolí je červené jezírko s děsivou kamennou sochou, v horké vodě se stál válejí lidské kosti a pomalu se rozpadají... Na toto místo byl vyhnán klan Chinoike a jak Chino poznamenala, jezero sílu klanu Chinoike ještě posiluje. Klan Chinoike se objevil i v novele o Hidanovi; několik měsíců po vyhnání klanu Chinoike z Oblačné Yugakure přišla k mylnému závěru, že z klanu už nikdo nežije - spletli si rudou vodu obarvenou železem s krví. Lidé z klanu Chinoike však přežili.

Akumakirei, 3. 5. 2019.

5
Průměr: 5 (4 hlasů)

Kategorie: