manga_preview
Boruto TBV 07

Konec Blog.cz aneb záchrana FF

Zdravím všechny naruťačky a naruťáky.
Možná jste to zaznamenaly, možná ne, ale Blog.cz 16.8.2020 končí svou činnost a všechny stránky budou po tomto datu nenávratně smazány. Taková je situace.
Za ty dlouhá léta, co běží československá FF scéna, mnoho autorů postupně přešlo na vlastní blogy/stránky, kde posléze pokračovaly s vydáváním svých povídek. A právě o tyto povídky mi jde. Pravda jejich kvality byly různé, přesto však by si určitě skoro každý z Vás dokázal vzpomenout na nějakou povídku, nějakou zapadlou perlu, kterou před lety četl a dodnes na ni vzpomíná. A právě těmto zapadlým perlám hrozí upadnutí do chladného digitálního nenávratna.
Proto bych Vás chtěl tímto vyzvat. Zavzpomínejte. Podělte se. A zachraňme je.
Zbývá nám necelých 12 dní. Není to mnoho nicméně i tak můžeme mnohé zachránit. Prosím šiřte tuto zprávu dál. Dřív než bude pozdě.
Děkuji Vám.


Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Tori.U
Vložil Tori.U, Po, 2020-08-10 21:52 | Ninja už: 3884 dní, Příspěvků: 49 | Autor je: Pěstitel rýže

Za zmínku možná stojí třeba http://senseiove.blog.cz/.

Obrázek uživatele Боривітер
Vložil Боривітер, St, 2020-08-05 19:57 | Ninja už: 4162 dní, Příspěvků: 5832 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

Hm, to se týká i http://yamatanoorochi.blog.cz/ , že? Zkusila jsem se tam podívat, už jen ze zvědavosti, kolik povídek tam asi tak přibývá. Ale už byl problém se dostat na server, dvakrát ze čtyř pokusů to nešlo.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.
 
Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.
 
Pardon za (pro některé možná lehce matoucí) změnu přezdívky, je dočasná. Ale hrozně se mi líbí ukrajinský název poštolky. Tedy srbská ветрушка taky není špatná.

Obrázek uživatele Sayoko
Vložil Sayoko, St, 2020-08-05 22:10 | Ninja už: 5831 dní, Příspěvků: 2209 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Manga tým, Naháněč jelenů

Aby bylo jasno, občas se tam něco přihodí, ale těch fanfikcí už není tolik, co bývalo. Nicméně i přesto povídkky z externího blogu přesouváme na svá interní uložiště a jakmile bude čas, přenahrajeme je jinam.

Obrázek uživatele ichi
Vložil ichi, Po, 2020-09-07 23:01 | Ninja už: 6102 dní, Příspěvků: 2187 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Jadenovo osobné Icha icha

Pokud budete chtít, můžu pomoct vytvořit jednoduchou stránku s Wordpressem. :3


Obrázek uživatele Atreides
Vložil Atreides, St, 2020-08-05 20:20 | Ninja už: 5500 dní, Příspěvků: 271 | Autor je: Student Akademie

Ano. Cokoliv co je pod blog.cz bude zrušeno. Nicméně blog nabízí autorům možnost jeho stažení (http://blog.blog.cz/2007/jak-si-mohu-zalohovat-svuj-blog).
Avšak předpokládám, že většina autorů je už buďto opustila nebo by se jejich kontaktování a vyrozumění již nestihlo včas.
A ano očas se již nedá připojit. Odhaduji, že to teď už běží jen na nějakých záložních zdrojí. Bohužel to docela znesnadňuje situaci v případě automatizovaného stahování stránek fanoušky. Bojím se, že by se to v nejhorším případě muselo dělat ručně.

"War. War never changes..."

Obrázek uživatele Боривітер
Vložil Боривітер, St, 2020-08-05 21:12 | Ninja už: 4162 dní, Příspěvků: 5832 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

Jasně. Já tam blog nemám, občas jsem mrkla na blog někoho konožsky aktivního (ale z hlavy stejně nevím, kdo byl na Blog.cz a kdo na jiných platformách), a většinou jsem zase vypadla s tím, že mě tam nic moc nezaujalo. Takže nejsu zrovna člověk, co by sem mohl psát informované komentáře nebo něco podnikat. Jen jsem si vzpomněla na ten zmíněný blog na konožské povídky... a taky jsem přemýšlela, jak to, že se k tomuto tématu nikdo zatím nevyjádřil. Ale asi zainteresovaní jen nebyli u Konohy a vyjádří se pak.

P.S. Hm, tak třeba Kimm-chan - http://naruto-story.blog.cz byla aktivní ještě letos, ale žádné oznámení ohledně konce platformy tam nemá. Jestli jí chceš napsat... v profilu má i možnost psát na mail, tak třeba jí to dojde.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.
 
Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.
 
Pardon za (pro některé možná lehce matoucí) změnu přezdívky, je dočasná. Ale hrozně se mi líbí ukrajinský název poštolky. Tedy srbská ветрушка taky není špatná.