manga_preview
Boruto TBV 07

Tenseigan

Toneri's_Tenseigan.png

Tenseigan (česky Reinkarnační oko) je oční technika pocházející z klanu Ootsutsuki. Charakteristickým znaky jsou modré zorničky, vzor duhovek pak připomíná bílý květ. Tenseigan se poprvé objevil po Kaguyině pádu u mladšího bratra Poustevníka šesti cest, Ootsutsuki Hamury, který odešel na Měsíc, kde zajistil stabilitu a také tam pokračoval jeho rod. I po Hamurově smrti lid jeho Tenseigan uctíval a snažil se ho zachovat.
Existuje možnost vytvoření nového Tenseiganu, je však potřeba, aby si někdo z klanu Ootsutsuki implantoval Byakugan klanu Hyuuga. Smícháním chaker obou rodů způsobí, že se Byakugan pomalu přemění na Tenseigan. Po implantaci se Byakugan postupně synchronizuje s chakrou dotyčného Ootsukiho a mění se, což však doprovází bolestivé pulsování v očích. Po poslední a nejbolestivější pulsaci Tenseigan nabude svoji konečnou podobu. Nový Tenseigan probudil Ootsutsuki Toneri, jehož vlastní oči byli zapečetěné, který kvůli jeho získání sestoupil na Zemi a unesl Hanabi z hlavní větve klanu Hyuuga. S jeho pomocí chtěl zničit lidstvo, prakticky toužil, aby Měsíc zasáhl Zemi. To však Tonerimu překazili Naruto, Sakura, Shikamaru a Hinata, kteří od Šestého Hokage Hatake Kakashiho dostali misi, aby zachránili svět i Hinatinu sestru. Sama Hinata vydloubla Tonerimu sestřiny oči.

Tenseigan je velmi silná oční technika, uživatel dokáže kontrolovat pohyb Měsíce, odpudivé a přitažlivé síly podobně jako Rinnegan. Jestliže uživatel získá plnou sílu Tenseiganu, dokáže vstoupit do tzv. Tenseigan chakra módu. V takovém případě uživatel získá větší fyzickou sílu, schopnost létat, zvládne vytvořit Gudoudamy a používat všech pět přírodních elementů. Toneri díky němu vyvolal i obřího golema.

Doplnila Akumakirei

5
Průměr: 5 (3 hlasů)

Kategorie: