manga_preview
Boruto TBV 08

Ryuugan

Ryuugan.jpg

Ryuugan (竜眼) byl ninja z vesnice Takumi a zároveň členem ve skupině Shitenshounin. Poprvé se objevil ve 216. díle anime Naruto.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhSpolečně se svou skupinou unesl Gaarovu studentku Matsuri. Jejich cílem bylo získání Shukakovy síly, aby mohli oživit ultimátní zbraň vesnice - jejich zakladatele Seimeie.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhTemari začala bojovat s Kujaku a Gaara společně s Kankurem dál pronásledovali Matsuriny únosce. Ryuugan se tedy postavil proti nim, a nakonec ho vyzval Kankurou, aby Gaara mohl pokračovat Shitenshounindál. Ryuugan měl díky své zbrani nespornou výhodu, která se znásobila i zničením Kankurovy loutky Kuroari. Měl navrch natolik, že by Kankura jistojistě zabil, kdyby se neukázala posila z Listové - Akimichi Chouji a Inuzuka Kiba. Jejich útoky nebyly synchronizované, ale Kiba měl vymyšlený plán. Zdánlivě zpackané útoky odvrátily Ryuugana od toho, aby si všiml, že Akamaru postupně dává zničenou Kuroari dohromady, aby Kankurou mohl zaútočit. Plán vyšel a Kankurou pomocí techniky Kurohigi Kiki Ippatsu Ryuugana dorazil.

Osobnost a vzhled

Ryuugan byl pravděpodobně nejmladším členem ve skupině. To ho ale neodradilo od arogantního a pyšného přístupu. Během boje s Kankurouem a ninji z Listové Riuganse chvástal, jak všichni zemřou. Na svou zbraň Gariantou byl náležitě pyšný.
Byl to štíhlý chlapec, který měl sytě modré vlasy, zelené oči bez zorniček a pod očima tmavě zelené linky. Svou světle béžovou ochrannou čelenku se znakem vesnice Takumi nosil na šikmo a kolem krku nosil dlouhou bílou šálu. Nosil těsný tmavě fialový top nad pupík, na rukách měl hnědými řemínky připevněné dlouhé návleky stejné barvy. Tmavě šedé kalhoty měl taktéž upevněné silným hnědým páskem a nohavice měl zastrčené v sandálech. Svůj meč nosil na zádech.

Schopnosti

Ryuugan používal meč zvaný Gariantou, v jehož používání byl velmi zručný. V Ryuugan jutsupodstatě fungoval na bázi kloubové hadí hračky. Po přidání chakry ji meč z čepelí proměnil na draky. Pomocí meče také zvládl techniku Ningu Kekkai: Gyakuuroku no Jin a na chvíli tak Gaaru oslabil.

Zajímavosti

  • Jeho jméno znamená "Dračí oči" a původ má v asijském drakovi Seiryuu z Východu (v čínštině znám jako Qīnglóng - Azurový drak, Cheong-nyong v korejštině a Thanh Long ve vietnamštině.
Jutsu (nindža techniky): 
Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí