manga_preview
Boruto TBV 08

Pein Rikudō

Český název: 
Šest sfér Peina
Název ve znacích: 
ペイン六道
Typ (úroveň): 
Kekkei Genkai
Kdo ho používá: 
Nagato, Uchiha Obito
Popis: 

Šest sfér Peina (ペイン六道, Pein Rikudō) je technika Vnější sféry (Gedou) a dovoluje uživateli Rinneganu ovládat šest těl jako kdyby byly jeho vlastní.

Použití

Uživatel si zapíchne do těla jeden nebo více černých přijímačů, které mu dovolí poslat jeho čakru do velkých vzdáleností. Aby plně využil možnosti svého těla a techniky, uživatel zpravidla posílá čakru z nejvyššího a nejbližšího bodu, ze kterého bude mít nejlepší rozsah. Jakmile jeho čakra vstoupí do těla, získá nad ním kompletní kontrolu - ovládá veškeré jeho pohyby, použití jutsu a dokonce i řeč. Ovládané těla získají stejné oči jaké má uživatel. Yamanaka Inoichi přirovnal techniku k Shintenshin no Jutsu klanu Yamanaka, akorát tahle technika funguje na mnohem větší úrovni.

Když uživatel ovládá naráz více těl, dokáže vidět všemi jejich oči a vnímat šest odlišných pohledů ve stejný čas. Pomocí tohoto sdíleného zraku uživatel může koordinovat jejich pohyby a ochránit slepá místa jednotlivých těl. Z tohoto důvodu je Šest sfér Peina nejsilnější, když jsou použity společně - můžou využít kombinačních strategií, elementu překvapení nebo jejich čiré obrovské síle k poražení jejich nepřátel.

Technika má ale i nevýhodu. Když je uživatel techniky vyrušen během posílání čakry do těl, těla se přestanou hýbat a stanou se zranitelná vůči útokům.

Nagatovy sféry

Nagatových šest sférNagato si vytvořil techniku poté, co byl zmrzačen během boje s Hanzouem. Od té doby nedokázal chodit a jednat sám za sebe. Pomocí techniky ovládal šest mrtvol, které roznášeli jeho vůli pod záštitou postavy či identity Peina. V anime první tělo, které použil, patřilo jeho kamarádovi z dětství, Yahikovi, a bylo jeho nejoblíbenější. Aby všechny sféry vypadaly stejně, vlasy a obočí všech ostatních obarvil na stejnou barvu jakou měl Yahiko. A co nebylo Nagatovi známo, Jiraiya potkal všech jeho prvních Šest sfér Peina, když byli ještě naživu. Nagato do těl zasadil černé přijímače, které vypadaly jako piercingy.

Každé tělo z Šesti sfér Peina může použít jakoukoli techniku, kterou dokáže použít Nagato, ale nicméně Nagato každému tělu poskytl pouze jednu schopnost z Techniky šesti sfér, kromě Yahikova těla (sféra Deva), které může používat větší počet rozmanitých technik; dokáže přivolat Krále pekla a zvířata, které přivolává Zvířecí sféra. Nagato každému tělu poskytl rozdílnou úlohu, buď útočnou, obranou, podpůrnou či regenerační. Každá sféra má svoji důležitou úlohu v boji - schopnost sféry Naraka oživit všechny ostatní sféry je pro Nagata nejdůležitější - a z toho důvodu Nagato obětuje ostatní sféry, aby ochránili ty, které jsou výše v hierarchii.

Kvůli jeho špatné pohyblivosti Nagato potřebuje delší čas k přípravě, aby mohl Šest sfér Peina použít a to hlavně, když je mimo jeho obvyklý domov v Deštné vesnici. Některé z Technik Šesti sfér jsou velmi náročné na čakru a z toho důvodu musí Nagato buď přivolat tělo blíž k jeho pozici nebo odříznout ostatních pět těl a zaměřit všechnu jeho čakru pouze do jednoho. Největší slabinou jeho Šest sfér Peina je, že každé tělo má primárně pouze jednu schopnost, a pokud nepřítel ví, které tělo dělá co, má větší šanci k poražení sfér.

Úschovna PeinůV Deštné vesnici Nagato schovává těla v tajné komnatě uvnitř nejvyšší věže. Uvnitř místnosti je šest "schránek", ve kterých těla leží. Každá schránka je spojena se zdí pomocí trubek a má sjížděcí rám se znakem Deštné vesnici, který zakryje hlavu těla po ulehnutí. Schránky jsou také očíslovány pomocí znaků daiji a umístěny proti směru hodinových ručiček okolo místnosti, což odpovídá seřazení šesti buddhistických sfér reinkarnace:

  1. 壱 (1) - Sféra Deva.
  2. 弐 (2) - Sféra Asura.
  3. 参 (3) - Lidská sféra.
  4. 四 (4) - Zvířecí sféra.
  5. 五 (5) - Sféra Preta.
  6. 六 (6) - Sféra Naraka.

Obitovy sféry

Obitových šest sférUchiha Obito si vytvořil vlastních Šest sfér Peina během Čtvrté světové války nindžů, poté co oživil jinchuuriki. Obito těla ovládal pomocí jediného černého přijímače, který vsadil do levé strany jejich hrudníků, takže nebyly normálně vidět. Když se jinchuuriki přeměnili na ocasaté démony, přijímače se posunuly z hrudí na krk. Po obživení do těla znovu zapečetil ocasaté démony, nad kterými získal kontrolu pomocí Sochy kacířského démona, do které byly zapečetěni.

Ovládaní ocasatí démoniObito může donutit jinchuuriki přeměnit se do plných Módů ocasatých démonů, ale také to s sebou přináší risk, že se démoni pokusí zvrátit jeho příkazy. Protože už samo o sobě udržet šest ocasatých démonů pod kontrolou vyžaduje velkou námahu, Obito neposkytl Šesti sférám Peina Techniky Šesti sfér. Místo toho těla používají stejné schopnosti, jaké měly během života; např. Roushi používá lávové techniky a Utakata bublinové ninjutsu. Pomocí Sharinganu může Obito vidět, co vidí sféry a dokáže precizněji synchronizovat a využívat jejich schopnosti.

Původ techniky

Technika je založena na šesti buddhistických sférách reinkarnace. Každé tělo bylo pojmenováno po jedné z šesti sfér: Deva, Asura, Člověk, Zvíře, Preta a Naraka. Každá sféra či forma reprezentuje jednu ze sfér, ve které je bytost znovuzrozena po smrti podle toho, kolik karmy nastřádala během svých minulých životů. Ačkoli dvě nejnižší sféry, Preta a Naraka, jsou pekelné a dvě nejvyšší sféry, Deva a Asura, jsou božské, všech šest sfér je považováno za sféry utrpení, protože zachovávají cyklus reinkarnace. Jediná cesta, jak to zlomit a vystoupat do vyššího stavu existence, je dosáhnout osvícení.

Další informace

Debut:
Anime - Naruto Shippūden 132
Manga - Naruto 379, str. 14-15

Obrázek: 
Pein Rikudō_Nagato.png
Pein Rikudō_Obito.png

 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

PÚSČPSN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Encyklopedie