manga_preview
Boruto TBV 09

Gudōdama

Český název: 
Koule pátrající po pravdě
Název ve znacích: 
求道玉
Typ (úroveň): 
neznámé
Kdo ho používá: 
Asura Ōtsutsuki, Hagoromo Ōtsutsuki, Hamura Ōtsutsuki, Obito Uchiha, Madara Uchiha, Naruto Uzumaki, Deseti-Ocasý, Toneri Ōtsutsuki
Popis: 

Gudōdama (Kuroi Buki/Chakura no Juzu) jsou malé černé orby o velikosti pěsti, uschovávající všech 5 základních uvolnění a uvolnění Yin-Yang. Mají sílu vyhladit celý les.


Debut:

Anime: Naruto Shippūden 378
Manga: Kapitola 638

Možnosti získání

1.Probuzení Senjutsu Šesti Cest vytvoří devět orbů které mohou být přivolány v jakýkoliv čas a vznáší se v kruhové formaci za zády uživatele.
2. Stání se Jinchuuriki Deseti-Ocasého vytvoří devět orbů vznášejících se v kruhové formaci za zády uživatele + jeden orb přeměněný v shakujō který je stále schopný v přeměnu jako ostatní orby.
3. Plné ovládnutí Tenseiganu vytvoří devět orbů vznášejících se za uživatelovými zády.

Užívání

Orby se vždy objeví po získání náhle z ničeho. Tvar orbů může být manipulován podle potřeby uživatele a díky obsahu všech základních elementů mohou působit různými efekty. Dokáží například sloužit jako štíty, projektily o vysoké rychlosti, rapidně se zvětšovat pro vytvoření masivní exploze. Díky velmi odolné chakře která je tvoří dokáží odrazit většinu poškození kromě extrémně silných útoků. Tato černá čakra je schopná transformace do Chakrových přijímačů pro aktivaci jiných technik, či pro vytvoření Meče Nunoboko.

Gudōdama zničí cokoliv bez senjutsu chakry, čeho se dotkne. Orby mohou využít Yin-Yang stylu pro vynulování všech ninjutsu se kterými přijdou do kontaktu, tudíž osoba oživená pomocí Edo Tensei po kontaktu nezregeneruje a při narušení důležitých míst zemře. Gudōdama také dokáží léčit uživatele, svítící rudě v anime při procesu.

Varianty tvaru

Nevýhody

Uživatel začíná s určeným počtem orbů a může je ovládat pouze na vzdálenost 70 metrů od jejich polohy. Pokud se orb dostane do větší vzdálenosti, uživatel nad ním ztrácí kontrolu. Není znám způsob, jak získat zničené orby zpět.
Žádný klon vytvořený uživatelem nemá své vlastní Gudōdama, ale je možné, že je uživatel může propůjčit klonu. Pro transformaci orbu je limit, po kterém se hmota transformuje zpět na orb. Při rozšiřování mohou Gudōdama poranit i uživatelovo tělo, pokud není ochraňováno jinými orby. Gudōdama nedokáží zničit senjutsu chakru a uživatel senjutsu se jich tedy může dotýkat. Pokud uživatel zemře, či jeho chakra zmizí, Gudōdama se rozpadnou.

Obrázek: 
truthseekingball.png

Kategorie: