manga_preview
Boruto TBV 07

2. Kazekage: Shamon

2ndkazekage.png

Shamon (沙門 ) byl Druhý Kazekage (Nidaime Kazekage, 二代目風影 ), tedy vůdce Skryté písečné vesnice v Zemi Větru. V manze se objevuje v díle číslo 648, v anime v epizodě 382. Byl první, který zkoumal jinchuuriki jako objekty pro podporu armádní síly vesnice.
Jeho postavu lze zahlédnout na prvním setkání všech pěti Kage, kde se projednávala otázka přerozdělení síly ocasých démonů. Tehdy stál za křeslem Prvního Kazekageho jako jeho ochránce.
Během své vlády ve vesnici se soustředil na podporu písečné armády skrze loutky a loutkářské umění, jakožto nahrazení shinobi v boji. Staral se o svoji zemi, dohlížel na vývoj nových ninjutsu. Rovněž se zajímal o výzkum ocasých démonů a kontrolu Shukaku. Za jeho vlády se Písečná rozrostla a prosperovala.

Stejně jako jeho předchůdce (a jeho další dva nástupci) byl zavražděn rukou neznámého vraha. Mnoho lidí smýšlí o postu vůdce Písečné jako o prokletém.

Popis

2nd KazekageShamon byl holohlavý robustní muž s hnědými střapatými vlasy vzadu na hlavě. Přes tvář i hlavu měl vytetovaného zeleného draka, jehož černé drápy končily přes oko. Nosil tmavé kimono a světlý plášť. Zřejmě vynikal svoji chytrostí a taktickými schopnostmi, jelikož se snažil zkoumat jinchuuriki a země pod jeho rukama vzkvétala.
V síni Písečné vesnice je jeho kamenná socha.

O jeho schopnostech se příliš neví, musel být však jako ochranka Prvního a pozdější Druhý vůdce vesnice velmi silný shinobi. Použival loutky.
Shamon znamená „písečná brána“.

Jeho předchůdcem byl První Kazekage Reto.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhBěhem Čtvrté shinobi války byl přivolán spolu s ostatními Kage Seninem šesti cest, aby přivolali bývalý Tým 7 z Kaguyiny dimenze.

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie