manga_preview
Boruto TBV 07

Aburame Muta

muta.jpg

Čtyřiadvacetiletý Aburame Muta (油女ムタ) je tokubetsu jounin (zvláštní jounin) ze Skryté Listové a člen klanu Aburame. Jednalo se o klidného metodického muže, kterého jen tak něco nerozhází, a inteligentního jounina věrného své vesnici. Jak už je u členů klanu Aburame tak nějak zvykem, také Muta nosil tmavé brýle skrývající oči. Na na zádech tahal obří tykev s dalšími brouky. Poprvé jsme ho mohli vidět v 427. kapitole mangy a 162. díle Shippuudenu. Objevil se také v Naruto movie: Krvavé vězení.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhBěhem Peinova útoku na Listovou Muta spolu se Shibim, Shinem a dalším neznámým členem klanu Aburame bojoval proti Konan, která útočila pomocí svého papíru a několik shinobi jím úspěšně omotala a dusila. Kikaichuu dokázali papír rozežrat a Katsuyu léčila jejich zranění. V anime dostal tento boj více prostoru, nejprve se zdálo, že Aburame Konan překvapili, ale nakonec chytili jen papírový klon. Aburame proti KonanZaútočily na ně další klony, a když proti nim Muta spolu s ostatními poslali své brouky, klony nečekaně vybouchly. Ninjové výbuchům unikli.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPozději jsme mohli v anime vidět, jak se Muta, Hyuuga Tokuma a Ranka přidali k Průzkumnému týmu Anko a Saie, kteří pátrali po Kabutovi a prošetřovali jeden z Orochimarových úkrytů.

Čtvrtá válka shinobi
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhMuta společně s Anko a ostatními pátral po Kabutovi, který za sebou nechával cestičku z mrtvol. Dorazili až k úkrytu a Muta držel stráž, zatímco ostatní ohledávali těla. Mutovi bylo divné, proč je Kabuto zavedl do Pohřebních hor, jestliže se spřáhl s maskovaným Madarou.
Muta mimo klasických kikaichuu používal brouky shoukaichuu připomínající tlusté červy; ti se dokázali zahrabat do země, vystopovat známky použité chakry v okolí a sdělit to svému pánovi. Když je Muta později použil, zjistil, že pod povrchem se nachází spousta živých bytostí. Požádal Tokumu, aby použil svůj silný Byakugan a zjistil, co se děje. Společně objevili tisíce Bílých Zetsu, kteří se přesouvali v podzemí a měli zaskočit Alianci shinobi. Anko Mutovi, Tokumovi a Rankovi nařídila, aby rychle informovali spojence, ona sama zůstane a najde vstup do jejich skrýše. Na cestě se pak Muta Anko v duchu omlouval a žádal ji, aby na sebe dávala pozor.
Vyslanou trojici si vyhlídla nepřátelská jednotka složená z oživených mrtvých; na dvou jílových ptácích letěl nadšený Deidara, nevzrušený Sasori, ovládaný Chuukichi a Shin. Tokuma křičel, aby Ranka a Muta pokračovali v cestě, on nepřítele zdrží. Jenže Deidarovy bomby byly zákeřnější.
Muta a Zaji Muta se nakonec oddělil také od Ranky a poslal na základnu svitek po svých broucích. Brouci dokázali rušit nepřátelského sensibila, zdržovat ho a blokovat jeho techniky, jak si stěžoval oživený Chuukichi.
Muta však nakonec nevyvázl, Deidara ho na dálku porazil a Sasori s pomocí chakrových vláken ovládl. Krutě ho využili k útoku na spojence a poslali vysíleného Mutu proti nic netušící Přepadové jednotce vedené Kankurem. Zaji z Listové se i přes Kankurovo upozornění okamžitě vrhl Mutovi na pomoc. Hyuuga Hoheto rychle odhalil, že v tykvi na zádech nejsou brouci, ale něco jiného... Deidarův výbušný jíl. Ovládaný Muta chytil Zajiho pod krkem a použil ho jako štít, zatímco mířil k Přepadové jednotce, kterou nedobrovolně mínil srovnat se zemí.

Muta, 262. díl Shippuudenu:
„Je mi to tak líto! Všichni odsud zmizte. Nikdo mi nedokáže pomoci. “

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhDeidara vyčkal na správný okamžik a... Kankurou ještě dokázal zachránit Zajiho, ale Muta při výbuchu zemřel. Kankurou toho pak hlasitě litoval.

Omoi, 262. díl Shippuudenu:
„To ve válce nemůžeme ani chvilku truchlit nad padlým?“

Jutsu (nindža techniky): 
Techniky: 

Mushi Jamingu no Jutsu = "Džemovací technika"

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí