manga_preview
Boruto TBV 07

Namikaze Minato - Yondaime Hokage

Yondaime HokageČtvrtý Hokage (Yondaime Hokage) vlastním jménem Namikaze Minato, také známý jako "Žlutý blesk z Listové" (Konoha no Kiiroi Senkou), byl odvážný ninja, který zapečetil Kyuubi (Devítiocasou lišku) uvnitř Uzumaki Naruta. Říká se, že je to největší ninja, který se kdy v Listové narodil. Ačkoli nebylo mnoho lidí, kteří viděli jeho schopnosti v boji, tak byl považovaný za tak nebezpečného, že během Třetí války ninjů měli nepřátelští ninjové rozkaz před ním utéct hned, jak ho zahlédnou. Před tím, než pomocí techniky Shiki Fuujin (Pečeť démona smrti) zapečetil Kyuubi, prohlásil, že nechce, aby lidé viděli Naruta jako schránku, ve které je monstrum, ale chtěl, aby Naruta považovali za hrdinu, který zabránil zničení jejich vesnice. Tato žádost však nebyla vyslyšena, protože vesničani cítili vůči Kyuubi hlubokou nenávist.

naruto zo svojim otcov - podobaYondaime byl studentem Jiraiyi spolu se dvěma dalšími geniny a byl mistrem Hatake Kakashiho, Uchihy Obita a Rin. Narodil se 25. ledna. Měřil 179,2 cm a vážil 66,1 kg. Čtvrtý se velmi podobal Narutovi, měl také blonďaté vlasy, modré oči, stejnou krevní skupinu (B), a jak prohlásil Jiraiya, tak i velmi podobnou povahu. Uchiha Itachi prohlásil, že Naruto je "dědictvím" Čtvrtého. Kromě toho, když se Jiraiya pokoušel přinutit Naruta, aby uvolnil liščí chakru tím, že hodil Naruta z útesu, prohlásil, "Odpusť mi, Čtvrtý". O Čtvrtém se v anime i manze objevilo ještě pár dalších poznámek. Bližší podrobnosti okolo jeho pravé identity však bylo dlouho jedno velké Tajemství.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběh

Yondaimeho pravé jméno, Namikaze Minato, zaznělo prvně v kapitole 367, v rozhovoru Tsunade a Jiraiyi. Ta samá kapitola prvně oficiálně potvrdila, že Čtvrtý Hokage je ve skutečnosti otec Naruta. Dál jsme se tam dozvědeli i jméno Narutovi matky,Uzumaki Kushina kunoichi z někdejší Země vodního víru. Namikaze Minato v překladu znamená Namikaze-Vlna a vítr Minato-Přístav. Takže jeho jméno znamená:přístav vln a větru

MinatoČtvrtý vytvořil několik výrazných technik, jako třeba Hiraishin no Jutsu (technika Létajícího boha hromu), která mu umožňovala teleportovat se na jakékoli místo po použití zvláštní pečetě a Shiki Fuujin (Je to zapečetění, při kterém může osoba zapečetit duši do živého člověka, ale musí obětovat svůj život bohu smrti). Také vytvořil Rasengan (Rotující koule), což je technika, která nepoužívá ruční pečetě, ale místo toho využívá koncentrování rotující chakry v dlani, ta po té způsobuje obětem při kontaktu nesmírná zranění. Avšak Čtvrtý již tuto techniku nestihl plně dokončit. Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhDokončil ju až jeho syn Naruto Uzumaki keď Rasengan skombinoval zo svojou veternou čakrou a tím vytvoril techniku Fuuton: Rasen Shuriken.

 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

PÚSČPSN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Encyklopedie