manga_preview
Boruto TBV 08

Matsuri

matsuri.jpg

Matsuri (祭) je kunoichi ze Skryté Písečné. Objevila se v posledních fillerech základní série anime (poprvé v 216. díle anime), kde hrála poměrně významnou roli, zatímco v manze se objevila až po Gaarově záchraně (280. kapitola mangy).
Ve fillerech Matsuri před vstupem na Akademii sledovala, jak její rodiče brutálně zavraždili. Od toho incidentu měla strach ze zbraní. Když Píseční sourozenci zakládali podobné učení jako v Listové a chtěli po nových studentech, aby si vybrali nějakou z nabízených zbraní, Matsuri se do toho příliš nechtělo. Stejně jako ostatní měla nahnáno z Gaary, ale na rozdíl od jiných se dala k němu do učení a stala se tak jeho jedinou žačkou. Nervózní Matsuri pod Gaarovým nečitelným pohledem sáhla po těžké zbrani, kterou stěží uzdvihla, proto jí Gaara vybral Jouhyou a vysvětlil jí, jak s ní zacházet.

Matsuri si s Gaarou poměrně rychle vytvořila pouto, jenže po Gaarovi šla skupina zvaná Shitenshounin a Matsuri unesla, protože správně očekávala, že se jí Gaara pokusí zachránit. Matsuri byla šťastná, když viděla, že ji Gaara přišel zachránit, ale brzy se ukázalo, že Shitenshounin plánovala nalákat Gaaru do pasti. Skupina totiž usilovala o získání Jednoocasého, jelikož s jeho pomocí by vzkřísila zakladatele vesnice Takumi Seimeie. Matsuri brzo osvobodil Naruta a dívka sledovala, jak její mistr bojuje proti oživlému nebožtíkovi. Když to pro Naruta vypadalo špatně, Matsuri použila svojí zbraň a zachránila ho. Shitenshounin nakonec padla a Matsuri se vrátila do Písečné, aby pokračovala v tréninku.

Fillerová chuuninská zkouška
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhO dva roky později se Matsuri už jako genin účastnila se chuuninským zkoušek pořádaných Listovou a Písečnou (jedná se o další fillery). Byla v týmu spolu s Yukatou a Mikoshim, úspěšně prošli první písemnou částí zkoušky a dostali se do druhého kola v nehostinné poušti. Stejně jako na Narutově zkoušce i tady šlo o svitky a Mikoshi po pár dnech navrhl, aby vzali svitek někomu, kdo má dva a nebude si dávat pozor. V poušti je zastihla bouře a zapadli do tekutých písků, odkud je zachránila dobrosrdečná Fuu, která jim nabídla svůj svitek. Matsuri odmítla, protože po Gaarově vzoru chtěla vytrvat a netoužila si nic ulehčovat.
Matsurin tým napadl Houichi a Gaara jim přispěchal na pomoc, ale Houichiho cílem byl ve skutečnosti démon. Matsuri odmítla Gaarův příkaz jen tak utéct a se svým týmem se vydala hledat pomoc, přičemž narazili na Gaiův tým. Matsuri jim za pomoc nabídla svitek, ale Gaiův tým odmítl a vydal se zachránit Gaaru i Fuu, která se ke Gaarovi přidala.
Na konci zkoušky se Matsuri ještě utkala se Shirou a prohrála, svou prohru ale vzala sportovně. Matsurin a Shirův tým se doprovodily na konečné stanoviště zkoušky. Tam se všichni dozvěděli, že se zkouška ruší a o povýšení rozhodne představitel jejich vesnice.

MatsuriSpoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhGaarův únos
Ve druhé části bylo Matsuri už sedmnáct, pomáhala chránit hranice vesnice poté, co Gaaru unesli Akatsuki, kteří zabili spoustu vesnických ninjů. Matsuri byla přiřazena k Temari a stěžovala si, že by si raději měli pospíšit zachránit Gaaru. Nakonec se tak skutečně stalo, Gaarovi přišla na pomoc spousta písečných ninjů a Matsuri byla svědkem toho, jak Chiyo vzkřísila Gaaru. Jak jde o Gaaru, Matsuri nezná bratra, bezmezně ho obdivuje a obhajuje, proto byla šťastná, že je v pořádku a vyčinila Ittetsu, že Gaara přece nemůže jen tak umřít. Spolu se Sari se předháněly v komplimentech, jak je Gaara hezký, coolový a zkušený.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhMatsuri se objevila také před Gaarovým odchodem na Setkání pěti Kage v Zemi Železa. Spolu se Sari, Bakim a dalšími vyprovázela Gaaru, Kankura a Temari.

Čtvrtá válka ninjů
Matsuri, Sari, Temari ve válceSpoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhV anime Matsuri spolu s Yukatou umístili do Čtvrté divize. Matsuri vyváděla nadšením, když slyšela Gaarovu řeč věnovanou celé Alianci shinobi. Později ho dívky nabádaly, že musí šetřit síly. Druhý den Matsuri v týmu s uživateli větru (fuuton) bojovala proti Třetímu Raikagemu, proti němuž se nakonec postavil Naruto. Dívky probíraly Naruta a jeho klady, což nemohla Temari vydržet a poslala je od sebe dál. Po porážce Třetího si Matsuri s Yukatou naopak dobíraly Temari, jelikož mezi oživenými byl i její vášnivý obdivovatel Daimaru.
Matsuri viděla, jak se před Čtvrtou divizí zjevil Uchiha Madara. Kdoví, o čem snila během Věčnho Tsukuyomi, po ukončení techniky se probudila po Sarině boku.

Matsuri byla zprvu spíše plachá, tichá a uzavřená dívka, kterou si však získal Gaara, a proto ho Matsuri bezmezně obdivuje a věří mu. Brání ho před jakoukoliv kritikou, nesnese, pokud se o něm mluví špatně a často ho vychvaluje a stará se o jeho bezpečí. Její proměna dosáhla až do takového bodu, kdy ve válce zpochybňovala pokyny Třetího Tsuchikageho. Matsuri je hodná dívka a v boji se nijak nevyžívá, ale umí vystrčit růžky a podat si toho, kdo se jí nelíbí.

Techniky: 

Hissatsu Houguryuusei

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie