manga_preview
Boruto TBV 07

Manga (nové díly)

Konoha.cz

Boruto: Two Blue Vortex

Aktuální kapitola
Česky [07]    Anglicky [07]
Další kapitola (Cze) 28.3.2024
Další kapitola (Eng) 20.3.2024

Boruto: Naruto Next Generations

Poslední kapitola
Česky [80]    Anglicky [80]

Naruto Gaiden: The Seventh Hokage

Poslední kapitola
Česky [700+10]    Anglicky [700+10]

Naruto manga

Poslední kapitola
Česky [700]    Anglicky [700]

Manga (nové díly) - diskuse k nejnovějším mangám
  1. Toto fórum slouží k diskusi o nejnovějších dílech mangy Boruto (dříve Naruto). Jistojistá pravděpodobnost spoileru.
  2. Pokud máte otázky ohledně nových dílů mangy či tohoto fóra, můžete je napsat sem do komentáře, případně se obrátit s dotazem přímo na členy moderátorského týmu M(nd), což jsou Sayoko a Lee. Rády Vám odpoví, pomohou, případně něco vysvětlí.
  3. Prosíme, podílejte se i Vy na bezproblémovém chodu tohoto vlákna tím, že se budete chovat slušně a budete respektovat připomínky a doporučení moderátorského týmu.
  4. Dotazy na starší díly nebo mangu jako celek směřujte do speciálního Dotazového vlákna.
.

Pravidla M(nd)
  1. V diskuzi buďte slušní, navzájem se nenapadejte, neurážejte. Pokud má někdo jiný názor než vy, tak to nutně neznamená, že je to špatný názor Eye-wink
  2. Snažte se neopakovat odpověď, která již na daný dotaz padla. Tedy si přečtěte odpovědi, než sami odpovíte (pokud jich už není opravdu mnoho). Ušetříte tak sobě i moderátorskému týmu práci. V případě, že se odpověď bude často opakovat, budou se mazat čerstvější odpovědi a nechá se pouze původní.
  3. Nespamujte.
  4. Dotazy na starší díly nebo mangu jako celek směřujte do speciálního Dotazového vlákna.
  5. Pokud najdete chybu v překladu, NEPIŠTE ji sem. U každé jednotlivé kapitoly (nalistovat si je můžete třeba v Seznamu svazků) je formulář na nahlášení chyb. Cokoliv, co tam napíšete, se zobrazí přímo na interním manga-tým webu.

.

Vydání obecně
  1. Časopis V Jump s kapitolou Boruta vychází jednou za čtyři týdny.
  2. Scany stran se na internetu objevují v den oficiálního japonského vydání.
  3. Kompletní český překlad se Vám pak manga-tým snaží poskytnout do 10 dnů, zpravidla je však vydaný mnohem dříve. V tomto překladu jsou vyčištěné stránky, pořádně naeditované bubliny a hlavně kvalitní překlad. Pro překlad se snažíme využívat více zdrojů, nejen ten první, který seženeme.

.

Proč trvá tak dlouho přeložit nový díl mangy?

Rychlost překladu se odvíjí předně od těchto skutečností:
  1. Od toho, kdy se zpřístupní všechny potřebné zdroje. Aby manga-tým zajistil nejlepší výsledek, vždy se snaží kombinovat více zdrojů.
  2. Od toho, v jakém stavu se seženou scany stránek. Čím horší scany, tím je víc práce s jejich úpravou. Také záleží na množství myšlenek (nutnost dokreslit obrázky) či obrázků s šedou texturou (nutno úplně překreslit).
  3. Manga-tým se vždy snaží o maximální kvalitu překladu. S každou stránkou se mazlí a rychlokvašky nepřipadají v úvahu.
  4. Od toho, kolik času mají v dané době ti, kteří na aktuální kapitole pracují. Členové manga-týmu překládají ve svém volném čase, za odvedenou práci nedostávají ani korunu.

.

Výše zmíněné prosím berte jako fakt. Prostě kdo si počká, ten se dočká.

Mějte prosím na paměti, že na dotazy či připomínky k rychlosti nebo k době vydání české verze nového dílu mangy bude nadále pohlíženo jako na spam. Pokud se česká verze neobjeví do námi stanoveného data, teprve pak se můžete ptát, co se děje.

Děkujeme za přečtení a pochopení.



Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele George123
Vložil George123, St, 2024-03-27 17:29 | Ninja už: 24 dní, Příspěvků: 3 | Autor je: Prostý občan

Zdravím velice se omlouvám za "spam" a vím že technický zbývá ještě 7 hodin ale kde je nový díl mangy ikdyby jen anglicky myslím si že nedelate dobrou práci přátelé ?

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, St, 2024-03-27 17:59 | Ninja už: 2658 dní, Příspěvků: 2988 | Autor je: Gaarova tykev

No treba vždy trošku rolovať a napr. Ayame-Senpai vždy necháva odkaz na novú kapitolu, tak to od nej skopírujem

A náš Manga tím robí skvelú prácu, len sú to pracujúci/študujúci ľudia a nie sú na špagátiku, preložia a zverejnia hneď ako je možné Tee-hee

Obrázek uživatele George123
Vložil George123, St, 2024-03-27 18:29 | Ninja už: 24 dní, Příspěvků: 3 | Autor je: Prostý občan

No pokud je někdo narozdíl odmne dobrý anglictinar tak má díl přečtený takže přeložený cca za 15-20 min pak už jen nějaké ty úpravy atd cca 2 hodiny to asi studujete a pracujete 24/7

Obrázek uživatele Ayame-Senpai
Vložil Ayame-Senpai, Čt, 2024-03-28 17:19 | Ninja už: 5133 dní, Příspěvků: 1614 | Autor je: ONLINE, Zatvrzelý šprt

už ti tu naložili Laughing out loud ale nedá mi to nenapísať je rozdiel prečítať niečo a je rozdiel to napísať a upraviť. A keďže naši skvelí prekladatelia nechcú aby sme mali polovičný preklad a prácu, tak to kontrolujú cez viac zdrojov(prekladov). Aby sme to mali čo najpresnejšie. A robia to zadarmo vo svojom voľnom čase, takže miesto kritozovania
(aj keď niekedy je čakanie dlhé) buďme vďační že máme aspoň nejaký preklad do čestiny

•Naruto prišiel si do môjho života ako príbeh, ale odišiel ako legenda!•

Obrázek uživatele Barbie
Vložil Barbie, Čt, 2024-03-28 17:03 | Ninja už: 424 dní, Příspěvků: 17 | Autor je: ONLINE, Recepční v lázních

Na dobré sa oplatí čakať, trpezlivosť ruže prináša. Viacerí sme nedočkaví, ale kritizovať rýchlosť prekladu nie je na mieste... robia to ľudia, ktorí nemajú denne čas presedieť XY hodín pri preklade mangy.. majú svoje povinnosti a tiež aj súkromné životy. My môžeme byť vďační, že tu každý mesiac nájdeme novú časť mangy a v podstate pre to nemusíme ani prstom pohnúť...

Obrázek uživatele Akhara
Vložil Akhara, St, 2024-03-27 19:36 | Ninja už: 2627 dní, Příspěvků: 1368 | Autor je: Manga tým, Leeho závaží

Milý Georgi, děkujeme za názor. Zkusíme díl dodat co nejdřív. Možná je to překvapivé, ale ano, řada dospělých lidí je skutečně vytížená pracovními nebo jinými povinnostmi 24/7. Laughing out loud
Anglickou mangu najdeš na googlu jako doslova první odkaz poté, co zadáš do vyhledávače "boruto manga". Hodně štěstí. Laughing out loud Česká manga bude brzo, prosíme o strpení.
Jinak, co se týče těch velmi optimistických odhadů toho, jak dlouho trvá přeložit kapitolu - moje angličtina i čeština jsou poměrně obstojné, ale překlad 10 stran mangy mi trvá cca hodinu, když jsem rychlá. Každou stranu potom prochází korektor. Tam mi obvykle 10 stran zabere zhruba hodinu a půl. Zároveň je potřeba, aby se spolu překladatel a korektor dohodli na finální verzi. To obvykle trvá delší dobu protože všichni zpravidla nejsou k dispozici ve stejný čas. A pak se totéž opakuje s editací.
Soustředíme se na kvalitní překlad v rámci vlastních časových a fyzických možností. Pokud spěcháš, čemuž rozumím, můžeš si zkusit anglickou mangu přeložit třeba v Deeplu. Sám potom uvidíš, jak dlouho ti trvá už jen přepsat text z mangy do překladače. My ty věci taky musíme postupně přepisovat, jen to obvykle ještě navíc rovnou převádíme do češtiny. Smiling

Obrázek uživatele noleda
Vložil noleda, St, 2024-03-27 23:17 | Ninja už: 3852 dní, Příspěvků: 7435 | Autor je: Editor všeho, Editor obrázků, Samuraj

A to jsi ještě nezmínila, že anglický text se musí nejdřív smazat, a pokud jde někde mimo bubliny, tak se obrázky dokreslují.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránce Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA

KURZÍK KRESBY

NARUTO ANTISTRESOVÉ MALOVÁNKY a NARUTO PEXESOVÁ HRA - odkazy na stažení ZDE

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, St, 2024-03-27 18:48 | Ninja už: 2658 dní, Příspěvků: 2988 | Autor je: Gaarova tykev

Môžeš si vyskúšať, aká je to "srandička" Eye-wink Však na tom pracuje plno ľudí, je to kdesi aj popísané, aká je to piplačka. Rozumiem šiestim jazykom, ale rada si počkám na náš kvalitný konožský preklad, za ktorý veľmi ďakujem Kakashi YES Ino ti gratuluje!

Obrázek uživatele tlapka
Vložil tlapka, St, 2024-03-20 20:11 | Ninja už: 2782 dní, Příspěvků: 330 | Autor je: Recepční v lázních

Jsem zvědav, jak objasní tohle předání čakry ocasého démona z rodiče na dítě. Proč to nemá Boruto, ale jen Himawari? Zatím to nedává naprosto žádný smysl a přijde mi to jako nějaká uměle vytvořená zápletka.

Ani z historie nejde čerpat žádné informace, protože žádný jinchuuriki, kromě Kushiny neměl dítě. Navíc Kushina stejně krátce po porodu umřela a Kyuubi byl ihned vložen do Naruta, takže tu nebyl ani prostor na to Naruta označovat za nějakého pseudo nositele démona.

Obrázek uživatele Uchiha Jaguš
Vložil Uchiha Jaguš, Čt, 2024-03-21 00:02 | Ninja už: 5271 dní, Příspěvků: 100 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Tak předně není řečeno, že to má jen Himawari. Pokud bychom brali čárky na obličeji jako znak jakéhosi pseudo-jinchurikiho, který v sobě nemá démona zapečetěného, ale má ve svém těle přímo přítomnou část jeho chakry (čárky měli Kinkaku a Ginkaku po tom, co strávili čas v Kuramově žaludku, i Naruto těsně po narození), tak to má v sobě i Boruto. Což samozřejmě neznamená, že to budou oba využívat. Navíc čárky na obličeji Naruta naznačují právě tu možnost přenosu chakry bijuu z rodiče-jichurikiho na dítě. Právě to mohl být zdroj obrovského množství Narutovy vlastní chakry. Byť v případě přenosu přes matku bych to chápala víc než v případě otce. Laughing out loud

Obrázek uživatele toudy
Vložil toudy, So, 2024-03-23 22:26 | Ninja už: 3975 dní, Příspěvků: 107 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Možno Hima ešte aktivuje bayron mod Laughing out loud

Obrázek uživatele Alex Tala
Vložil Alex Tala, Po, 2024-03-18 20:13 | Ninja už: 361 dní, Příspěvků: 10 | Autor je: Prostý občan

Koukali jste na CH 8 už ? Zajimalo by mě váš pohled na to že himawari jak oznámenou něco jako hybrid Biju desetiocasého.

Obrázek uživatele hermi
Vložil hermi, St, 2024-03-20 06:40 | Ninja už: 5565 dní, Příspěvků: 89 | Autor je: Prostý občan

no je to zajímavé Laughing out loud ale je to takový klasika, co tam Kishi vymyslí...teď budou všichni v hajpu, že Kurama is back atd Laughing out loud ale tomu bych zase nevěřil, to by celé to emotivní loučení Naruto/Kurama bylo k hov... spíš bych to viděl, že to bude něco jako u Kinkakua a Gingakua, nemyslím si, že to bude nějaké znovuzrození nebo tak, prostě sdělila chakru + je hyuga takže se to nějak mixlo, ale taky se může stát, že Kishimoto něco vymyslí nového, že se zrodil nový Jinchuuriki, protože Naruto je příliš OP a hinata je hyuga Laughing out loud ale bylo jasný, že hima bude taky něco extra, když Boruto dostal Jougan což už tak je totál OP, ale uvidíme co nakonec na nás vymyslí, každopádně si myslím, že to bude jak s těmi dvěma

Obrázek uživatele Uchiha Jaguš
Vložil Uchiha Jaguš, St, 2024-03-20 15:33 | Ninja už: 5271 dní, Příspěvků: 100 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Je možné, že to bude něco na způsob Kin-Gin bratří. Koneckonců, že v sobě má nějakou sílu, o které ani neví, naznačovala už dřív ta scéna, kdy na ni reagoval Daemon. Navíc nějakou přítomnost/vliv Kuramovy chakry naznačují i ty čárky na tváři. I když u novorozeného Naruta mi to dává větší smysl, přecejen byl devět měsíců v Kushinině břiše. No evidentně se to dědí i po otci. Laughing out loud Každopádně jsem ráda, že Hima dostává prostor.

Obrázek uživatele konoha001
Vložil konoha001, Út, 2024-03-19 19:50 | Ninja už: 5838 dní, Příspěvků: 40 | Autor je: Prostý občan

Ahoj, kde se dá prosím přečíst již dnes? Díky

Obrázek uživatele Ayame-Senpai
Vložil Ayame-Senpai, Út, 2024-03-19 19:55 | Ninja už: 5133 dní, Příspěvků: 1614 | Autor je: ONLINE, Zatvrzelý šprt

•Naruto prišiel si do môjho života ako príbeh, ale odišiel ako legenda!•

Obrázek uživatele Ayame-Senpai
Vložil Ayame-Senpai, Út, 2024-03-19 16:08 | Ninja už: 5133 dní, Příspěvků: 1614 | Autor je: ONLINE, Zatvrzelý šprt

Tak pravdepodobne ak Boruto tak aj Hima zdedili časť Narutovej chakry aj s Kuramovou, ale u Boruta sa to neprejavilo alebo ju nemá vôbec a Hima toho zdedila viac(v tomto prípade). Takže by možno mohla existovať nejaká nádej že Kuramu ešte uvidíme Laughing out loud ale je skvelé že ju zapájajú do deja.

•Naruto prišiel si do môjho života ako príbeh, ale odišiel ako legenda!•

Obrázek uživatele Mellias
Vložil Mellias, Út, 2024-03-19 11:20 | Ninja už: 5136 dní, Příspěvků: 92 | Autor je: Prostý občan

veru nwm čo s ňopu vymyslia, .. nejako proste rezonuje jej chakra s narutovou, čo je zrejme kedže je jeho dcera Laughing out loud

ale ak by mala mať nejaku blízkosť v buducnu ako hostitelka biju a podobne, .. tak chavlaim že v anime si už dávno dali v jej epizodach zaležať, že sa zaujmala o hračku Kuramy a Shukaku Laughing out loud

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, Pá, 2024-03-08 12:16 | Ninja už: 2658 dní, Příspěvků: 2988 | Autor je: Gaarova tykev

TVB 07 Bolo to také o ničom, ale kresliar sa namakal Kakashi YES Chýba mi stará garda, aspoň Ino ma potešila. Veď Micuki je dosť napojený na Ora, o ňom ani slovo. Veľký trapas, vôbec neviem, kto bol na posledných dvoch stranách, čo hlásal: viem, že nič neviem Takový trapas...

Obrázek uživatele Uchiha Jaguš
Vložil Uchiha Jaguš, Út, 2024-03-12 16:13 | Ninja už: 5271 dní, Příspěvků: 100 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Jj, starou gardu bych si taky nechala líbit častěji, ale buďme rádi, za to co máme Laughing out loud
Ten sokratovsky laděný týpek z posledních stran byl Juro, vůdce těch stromo-potvor, co se vyvinuli, když juubi pohltil chakru lidí, co jsou z nich teď stromy. Ale co je doopravdy zač a co má v plánu, těžko říct. Evidentně je nějak "napojený" na Kawakiho, ale jestli je to propojení skrze Isshikiho přes Codeovu kamu, nebo z Kawakiho někdy jindy vycucli trošku chakry těžko říct. Každopádně by mě zajímalo, co bude až si dojde pro Naruta. Pokud ví, kde Naruto je, a pokud je schopen se tam dostat, tak to může být dost zajímavé. A až Naruta pohltí...?

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, Út, 2024-03-12 17:22 | Ninja už: 2658 dní, Příspěvků: 2988 | Autor je: Gaarova tykev

Ďakujem, že si mi to objasnila Kiss! V tých mátohách už strácam prehľad hihihi Možno je to tým, že je iba manga, predsa v anime to podrobnejšie popisovali a človek si lepšie zapamätal, keď mal obraz aj zvuk. Táto 07 bola len o boji a moc sa tam nevysvetľovalo, no čo už, budeme musieť viac gúgliť Smiling

Obrázek uživatele George123
Vložil George123, Po, 2024-03-04 19:28 | Ninja už: 24 dní, Příspěvků: 3 | Autor je: Prostý občan

Dobrý den
Omlouvám se že obtěžuji ale chtěl bych se zeptat kdy bude hotový překlad 7 dílů mangy boruto který měl být hotový 26.2.2024

Obrázek uživatele noleda
Vložil noleda, Út, 2024-03-05 02:29 | Ninja už: 3852 dní, Příspěvků: 7435 | Autor je: Editor všeho, Editor obrázků, Samuraj

Zdravím, polovina mangatýmu byla teď 4 dny na konožáckém srazu, možná to je polehčující okolnost, že neměli čas Smiling.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránce Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA

KURZÍK KRESBY

NARUTO ANTISTRESOVÉ MALOVÁNKY a NARUTO PEXESOVÁ HRA - odkazy na stažení ZDE

Obrázek uživatele Ayame-Senpai
Vložil Ayame-Senpai, Po, 2024-03-04 19:53 | Ninja už: 5133 dní, Příspěvků: 1614 | Autor je: ONLINE, Zatvrzelý šprt

pravdepodobne dnes/zajtra ale to je iba orientačne, keďže náš skvelý manga tým to robí vo voľnom čase Smiling tak ako im to povinnosti umožnia Smiling

•Naruto prišiel si do môjho života ako príbeh, ale odišiel ako legenda!•

Obrázek uživatele Fildousek
Vložil Fildousek, Po, 2024-03-04 21:19 | Ninja už: 403 dní, Příspěvků: 2 | Autor je: Pěstitel rýže

Ahoj, existuje nejaký patreon/paypal/hocico, kde je mozne podporit prekladatelov, editorov, koretktorov a vsetkych co sa podielaju na prekladoch?

Obrázek uživatele Ayame-Senpai
Vložil Ayame-Senpai, Po, 2024-03-04 22:34 | Ninja už: 5133 dní, Příspěvků: 1614 | Autor je: ONLINE, Zatvrzelý šprt

Nemyslím si ale ak by bol tak podporím ich, ale nikdy tu nič také nebolo

•Naruto prišiel si do môjho života ako príbeh, ale odišiel ako legenda!•

Obrázek uživatele tlapka
Vložil tlapka, Čt, 2024-03-07 16:22 | Ninja už: 2782 dní, Příspěvků: 330 | Autor je: Recepční v lázních

Nejsem si úplně jistý, jestli by to vůbec šlo takto provozovat, kdyby se to vyloženě propagovalo jako podpora překladatelů. Protože nedalo by se to v takovém případě už považovat za vydělávání na nelegálním obsahu a nešlo by to nějak právně napadnout?

Samozřejmě, kdyby se to prezentovalo jako například podpora na chod serveru, tak si dovedu představit, že tam už to je v pořádku a například na Ko-Fi by se mohl posílat dobrovolný příspěvek.

Obrázek uživatele Ayame-Senpai
Vložil Ayame-Senpai, Čt, 2024-03-07 17:26 | Ninja už: 5133 dní, Příspěvků: 1614 | Autor je: ONLINE, Zatvrzelý šprt

No pokiaľ by išlo o preklad mangy na ktorú nemajú práva(alebo tak niečo) tak máš pravdu pravdepodobne, ale keby to bolo na chod stránky samotnej tam by nemal byť problém. Ja som sa už v minulosti vyjadrila že by mi podpora pre web nevadila Smiling

•Naruto prišiel si do môjho života ako príbeh, ale odišiel ako legenda!•

Obrázek uživatele hermi
Vložil hermi, Po, 2024-02-26 07:52 | Ninja už: 5565 dní, Příspěvků: 89 | Autor je: Prostý občan

https://variety.com/2024/film/news/naruto-film-lionsgate-destin-daniel-cretton-1235920799/

Tak budeme mít live action Naruta....co na to říkáte ? Destiny za mě je dobrý režisér, Shang-Chi je dobrý film a akce tam byla super a Kishimoto je z něho totálně odvařený a nadšený, takže za mě super, že nad tím bude mít dohled Kishimoto a ještě, že je odvařený z režiséra...horší nebo co mě trošku štve, že to bude film...700 dílu naruta chce jak narvat do trilogie ? Naruto má tolik důležitých podstav...nevím no, první film klasika Naruto první začátky, chuuninská zkouška atd, druhý film bude shippuuden okolo akatsuki a třetí film bude 4 světová válka okolo Madary ? no nevím, ale věřím Kishimotovi takže se těším, ale bude mě mrzet, když nějaké postavy tam nebudou

Obrázek uživatele Martin864
Vložil Martin864, Ne, 2024-02-18 23:46 | Ninja už: 1607 dní, Příspěvků: 35 | Autor je: Prostý občan

Priatelia zachytil niekto niečo a Kamio Otsutsuki?