manga_preview
Boruto TBV 08

MANGA SEKCE

Vítejte v sekci mangy!

Zde najdete naše překlady mang a informace o nich. Na Konoze.cz samozřejmě nemůže chybět Naruto od Kishimota Masashiho, ze kterého tu máme svazky, které dosud nevyšly oficiálně. Ohledně starších svazků vás můžeme odkázat na produkci vydavatelství Crew.

V současnosti překládáme navazující mangu Boruto.

Kromě ní zde najdete řadu dalších příběhů z světa Naruta - žertovnou mangu Rock Leeho jaro mládí, různé jednorázové speciály, rozhovory s tvůrci i naše konožské žertíky vydané například na apríla. Najdete tu i materiály, které jsme nepřekládali, ale můžete si je prohlédnout v originále - databooky, fanbooky a artbooky.

Z nenarutovského prostředí vám nabízíme další mangy od Kishimota Masashiho, jako jsou jednorázovky Mario, Karakuri a Bench, nebo série Samurai 8, pro kterou však Kishimoto pouze píše scénář. Dále překládáme mangu Město beze mne od Sanbeho Keie s detektivní a parapsychologickou zápletkou.

Račte si počíst!

a nějaké to info...

Kdy od nás můžete čekat novou kapitolu?

Nová kapitola Boruta v současnosti vychází 20. dne v každém měsíci. Obvykle se nám daří ji přeložit do týdne, tedy do 27. dne v daném měsíci, někdy i dříve. Pokud bychom ji do 27. nestíhali, budeme vás informovat.
Ostatní mangy vycházejí podle našich momentálních sil a pevný termín vám tudíž dopředu nepovíme.

Kde najdete nejnovější kapitolu?

Tu úplně nejčerstvější najdete v záhlaví každé stránky, ale tam se vleze jenom jedna Smiling Jinak se podívejte na hlavní stránku Konohy, kde je vždy v šedém boxíku odkaz na nejnovější kapitolu Boruta a dále deset novinek, mezi kterými bývají i nové kapitoly mang. Dále můžete pokračovat na stránku Novinky, kde najdete i kapitoly, které byly „novinkou“ třeba před měsícem.

Kde najdete staré kapitoly?

První z možností je Online čítárna. Doporučujeme zejména, pokud mangu, kterou čtete, dosud neznáte a čtete ji na jeden zátah od začátku do konce Laughing out loud Prosím, omluvte její dočasně zhoršenou funkčnost.
Druhou možností je Popis kapitol. Na této stránce je seznam všech svazků, patřících ke všem námi překládaným mangám. Když kliknete na příslušný svazek (buď na číslo ve stručném seznamu nahoře nebo na obal svazku dole), zobrazí se vám seznam kapitol v daném svazku i s jejich stručným dějem. Díky tomu můžete najít konkrétní kapitolu.
A pokud si chcete mangu rovnou stáhnout, použijte tento odkaz Smiling

Jak pracujeme?

Každou stránku mangy si nejprve vezmou na starost naši čističi a nejenže smažou texty, ale ještě stránku upraví tak, aby byla co nejčitelnější. Někdy musejí i dokreslovat části obrázků překryté textem. Zároveň se do práce pouštějí překladatelé, kteří vycházejí ze všech dostupných zdrojů (u Boruta z oficiální angličtiny a španělštiny, u ostatních mang ze 2-3 anglických verzí, někdy přihlížíme i k japonštině). Překlad prochází korekturou, nad každou složitější větou přemýšlíme, aby vyzněla tak, jak vyznít má. Závěrem se stran a textu ujmou editoři, kteří text nasázejí tak, aby se dobře četl a ještě hezky vypadal. Prosím, berte na vědomí, že to vždy pár dní trvá. A urychlovat za cenu snížení kvality to nechceme, pracujeme pro svůj dobrý pocit.