manga_preview
Boruto TBV 07

Loutkářská jednotka

sas.jpg

Loutkářská jednotka (傀儡部隊, Kugutsu Butai) byla organizace ve Skryté Písečné známá především za Druhé války ninjů. Mezi její členy patřili elitní píseční loutkáři ovládající Kugutsu no Jutsu, samotno organizaci vedla písečná kunoichi a Sasoriho babička Chiyo. Mnoho loutek, které jednotka využívala, vytvořil její vnuk. O jednotce se zmínil Kankurou v 280. kapitole mangy, když Narutovi vysvětloval, jakou oběť babča Chiyo vlastně přinesla...
Během války jednotka pracovala na výzkumu oživení loutek; konkrétně vynálezu techniky, která by loutce dokázala vdechnout život. Nakonec se o vytvoření této strašlivé techniky zasloužila právě Sasoriho babička Chiyo, avšak cena za její použití byla příliš vysoká. Pokud by chtěl člověk loutku oživit, musel by se na oplátku vzdát vlastního života, teprve tehdy by se loutka probudila... Techniku proto označili jako kinjutsu (zakázanou) a další výzkum zrušili, což však neznamenalo, že by Chiyo na svoji techniku zapomněla... a nikdy ji nevyužila.

Jedná se o speciální elitní jednotku Písečné, podobné jednotky můžeme vidět i v ostatních vesnicích. V Oblačné operovala drsná Kinkaku Butai, v Mlžné to bylo Sedm šermířských pánů, Kamenná se pyšnila svojí Demoliční jednotkou specializující se na výbuchy, z Listové (potažmo celé Země Ohně) pak pocházelo Dvanáct strážných ninjů.

5
Průměr: 5 (3 hlasů)

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí