manga_preview
Boruto TBV 07

Osmiocasý démon

gyuuki.jpg

Osmiocasý démon (Hachibi, 八尾), vlastním jménem Gyuuki (牛鬼), je osmým z devíti ocasých démonů. Jeho vzhled je syntézou chobotnice a býka. Démon je v držení Skryté Oblačné a jeho jinchuurikim je ninja Killer Bee, mladší bratr Čtvrtého Raikage. Ten jako jediný Osmiocasého ovládl a po desítkách let se stal prvním ninjou, u kterého démon nejen vydržel, ale pomáhal mu i v boji. Poprvé se objevil v 413. kapitole mangy a 143. díle Shippuudenu.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhHachibi se zrodil Hagoromovým rozdělením Juubiho chakry na devět dílů a bylo mu dáno jméno Matatabi. Když Poustevník zestárl a nemohl již déle sloužit jako Juubiho schránka (jinchuuriki), rozdělil Juubiho na ocasé bytosti a vysvětlil jim, že jejich pouto trvá i přes vzdálenost, jež je bude dělit. Vyslovil přání, aby se jednoho dne znovu spojily a nalezly někoho, kdo jim ukáže pravou podstatu jejich síly.
Po Poustevníkově smrti se démoni rozdělili po světě a postupně byli pochytáni shinobi; Gyuuki se spolu s Matatabi dostal do držení Skryté Oblačné.

Než se stal jinchuurikim právě Bee, Hachibi se odmítal jakkoli podrobit. Urputně se bránil a všechny jeho předchozí hostitele čekala jistá smrt. Na jedné ze společných misí s bratrem spolupracovali také s Raikageho bratrancem jménem Blue B, který byl nositelem Osmiocasého před Beem. Blue B Raikagemu řekl, že nejprve je nádobu pro démona potřeba něčím naplnit. Bratr pak před obřadem Beeho podpořil s tím, že vždy budou bratři. Bee se nezměnil a stal se skvělým jinchuuriki. Teprve Bee začal Gyuukiho brát jako rovnocenného partnera, kámoše a tím si získal jeho přízeň. Stali se s Beem dobrými přáteli a bojovými parťáky. Naruto v rozhovoru se Sonem zmínil, že jim tuto skutečnost velmi závidí.
Dle svých slov byl Hachibi velmi zmatený, protože ho všichni považovali za bestii s neuvěřitelnou silou, snažili se ho polapit a ovládnout. Proto se samozřejmě pokoušel bránit a tvrdohlavě vzpírat jakémukoliv pokusu o ovládnutí. Teprve až v Beeho společnosti pochopil, že ne všichni lidé jsou k němu zlí. V současné době vystupuje spíš jako střídmější postava z dua Killer Bee-Hachibi. Bee se často pouští do situací spontánně, zajat ve svém vášnivém rapu, Gyuuki se ho pak spíš snaží krotit.

Obraz osmiocasého démona v japonské mytologii

Yamata no OrochiYamata no Orochi má podobu hnědého osmihlavého hada s rudýma očima a osmi ocasy, jedná se o největšího ocasého démona. Je delší než osm hor. Pochází ze starého bojiště v Ósace a má sílu Světa démonů, celkově je Yamata no Orochi symbolem zla. Každá z jeho hlav Yamata no Orochiho představuje jeden symbol: duši, ducha, zlo, ďábla, monstrum, zabíjení, podsvětí a smrt. Původně byl prý slabší než Nibi no Nekomata nebo Yonbi no Sokou, pak však získal sílu skrze meč Kusanagi a stal se z něho druhý nejsilnější ocasý démon (i v množství chakry je druhý). Členové klanu Kusanagi nebyli obezřetní a použili na démona meč, démon jim však meč vzal a absorboval jeho sílu, čímž se velmi posílil. Nejenže tak vládne Kusanagi, ale také dokáže vyvolávat zlé duchy. Díky síle Kusanagi ze sebe vypustil neuvěřitelné množství temné energie, kterou probudil ostatní ocasé démony, což jen podpořilo jeho domýšlivost. Porazil většinu ocasých démonů, jedinou porážku zažil tváří v tvář Kyuubimu. Ten disponuje neomezeným množstvím síly a rovněž dokázal legendární meč zlomit. Kyuubi potvrdil svou sílu a přijal titul Král ocasých démonů.
Dle legendy na Yamatu no Orochi čekal génius z klanu Yagami, úhlavního nepřítele klanu Kusanagi. Pokud se prý za tisíc let ukáže génius, bude schopný probudit démonovy děsivé schopnosti.

V dávných bitvách mezi devíti bohy se utkal ve čtyřech bitvách:
4 výhry: Ichibi no Shukaku (utekl před ním), Sanbi no Isonade, Rokubi no Raijuu, Shichibi no Kaku
1 prohra: Kyuubi no Youko

SYMBOLICKÝ ELEMENT: ďábel

Jen pro zajímavost
Orochimaru dokonce vymyslel jutsu jménem Yamata no Jutsu. Jedná se o Orochimarovu největší a nejsilnější hadí techniku. Vyvolaná potvora se podobá legendě Smiling

Na článku pracovali: 

Kategorie: